Reklama

Reklama

Michael Myers při převozu do márnice po autonehodě pohřebního auta ožije a po roce, kdy se skrývá v polích coby bezdomovec, se na Halloween opět vrací do ospalé venkovské díry, Haddonfieldu, kde kdysi žil se svou rodinou, než ji jako desetileté dítě vyvraždil. Michael je nutkán představou své psychopatické matky a svého dětského já k tomu, aby našel svou sestru Laurie, zabil ji, a tak ji přivedl ke své podivné rodince, zřejmě do pekla. Michael tedy vyrazí do městečka a cestou vraždí každého, kdo mu přijde pod ruku. Myersovi však nestačí své oběti zabít, on je musí utlouct, ubodat, rozmlátit na kaši, a tak dále. Postupně se Myers dostává blíž a blíž ke své sestře, která zatím díky nenažranému a hloupému psychiatrovi Loomisovi  a jeho knize zjišťuje, že je příbuznou největšího psychopatického vraha v dějinách USA. Nakonec Myers Laurie unese opět do jejich starého domu, když ji předtím zase zmasakruje její kamarádky... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (400)

giallo 

všechny recenze uživatele

Není vůbec lehké ohodnotit tento film. Odklon od původní Carpiho verze je už na světelné míle daleko a zbyl tak jen velmi, ale opravdu velmi brutální slasher. Nemůžu si vybavit, jestli jsem vůbec někdy viděl něco nechutnějšího a brutálnějšího. Míra reality pro mě dosáhla maxima a film zapůsobil na moje nejvnitřnější pudy. Velice dobře chápu lidi, kteří dali odpad. Opravdu jen pro otrlé diváky. PS: Než jsem na film šel, tak jsem viděl na óčku dj divák. No a zrovna se v tomhle dílu ptali lidí na halloween 2. Jakse těší, jaké to bylo, kde se lekli atd. A byl tam taky 11 letý smrad, kterej machroval, co už všechno viděl a jak má rád sav filmy(SAW). No myslím, že po tomhle výplachu musí prdět doma strachy do teď. ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

(30%) Pokračování solidního remaku z r.2007. No, máme tu po pouhých 2 letech další Halloween. Po skončení tohoto dílka jsem měl v hlavě guláš. Bohužel, většinou krom smíšených pocitů, převládaly ty horší dojmy. Celé to bylo takové moc překombinované, tvůrci se snažili vytvořit zcela něco odlišného, což se dá chválit, ale ne za předpokladu, že to nebude vůbec fungovat. Nápad s bílou paní a koněm – to mi přišlo fakt debilní. I to nesmyslné a nelogické spojení do mysli postavy Laurii Strodeové a i to co se s ní ve finále stalo. Ještě tak ta 1/3 filmu byla opravdu solidní a brutální. Jenže pak nastane velmi hloupý zvrat a do konce filmu se už nudím a nevěřícně kroutím hlavou co má tohle všechno znamenat. Samozřejmě se tu neustále něco děje, Myers tu stále brutálně vraždí, někdy mi to přišlo až nechutné, ale to kritizovat nemůžu, aspoň nějaké ty vraždy mě bavily. Dalším problémem bylo, že Myers vraždil i spoustu obětí, které neměli s příběhem a ostatními souvisejícími postavami nic společného. Myers vizuálem vypadá už trochu jinak a i při zabíjení začíná řvát a bodat nožem jak kdyby se posral. A k tomu postava Strodeové je mi zde strašně nesympatická. Stejně tak jako Loomis, který by si zde zasloužil pořádně proplesknout. Úplné finále je takové divné. I tu vymizela klasická Halloweenská hudba pokud nepočítám závěrečné titulky. No, původně jsem chtěl dát jen 1*, ale musím tak nějak smýšlet objektivně, ta 1/3 byla opravdu vydařená + sem tam se nějaké ty dobré vraždy najdou, nějaký ten nápad a pokus o změnu děje se ale bohužel nedá moc ocenit. Takže s vypětím všech sil dávám tentokrát z milosti druhou a nejslabší možnou hvězdici. ()

Reklama

sniper18 

všechny recenze uživatele

Zombieho remake by som kľudne označil za jeden z najlepších slasherov, s akými som sa stretol, mal všetko, čo má film tohto typu obsahovať a navyše vo vysokých kvalitách, ale toto pokračovanie mi už príde dosť rozporuplné. Na jednu stranu určite oceňujem, že sa to Zombie rozhodol pojať úplne iným a na pomery žánru aj celkom originálnym štýlom, ale nedokázal to vhodne skombinovať s tým, čo je tu dôležité a tak je tu taký zaujímavý slasher, ktorý po stránke objektívnych kvalít je stále nad väčšinou konkurencie, ale mňa jednoducho nebavil tak, ako by som chcel. A pritom spočiatku to pôsobí výborne, celá prvá tretina pôsobí mimoriadne dynamicky a úderne a vyniká hlavne časť v nemocnici, ktorá je na celom filme najlepšia, len ju pokazilo nevhodné ukončenie. Ale potom to už upadne, dej nie je dostatočne zaujímavý a hlavne gradovaný, tu som len neustále čakal, kedy sa už začne rozbiehať a potom len náhle príde finále, ktoré je ale tiež len priemerné a už je koniec. A celkom sklamaním sú aj postavy, aj napriek tomu, že sa jedná o pokračovanie predchádzajúceho príbehu a teda sa ďalej venuje preživším postavám, ktoré som si vtedy pomerne obľúbil ma už tu ani moc nebavili. Vedľajšie postavy, ako psychológ Malcolm McDowell alebo šerif Brad Dourif sú bez najmenších problémov, ale obzvlášť hlavná hrdinka je už len neuveriteľne otravná teenagerka a všetky scény s ňou, teda s výnimkou tej záverečnej by som najradšej vystrihol. Ale čo sa týka sanotných vrážd, tak tu Zombie očakávane nesklamal. Vadí mi na nich len to, že väčšina z nich nemá pre hlavný dej vôbec žiadny význam, keďže sa jedná len o bezmenné obete ďaleko od hlavných hrdinov, ale inak sa im nedá moc čo vytnúť, je ich pomerne dosť a opäť pôsobia nadmieru brutálne. A vynikajú hlavne úvod so sanitkou, likvidácia pytliakov alebo časť v striptízovom klube. A režijne je to stále nadmieru kvalitná práca, Zombie zvláda vizuál, ale aj svoju špecifickú atmosféru. Takže celkovo si myslím, že aj tento druhý Halloween sa pomerne vydaril a tie doplnkové psychologické prvky filmu nakoniec ani vôbec neublížili, len by jednoducho potreboval trochu zaujímavejší dej, lepšiu hlavnú hrdinku a zmeniť pomer vrážd, keďže tých samoúčelnejších je tu viac, než tých, ktoré majú pre dej aj nejaký význam. Ale celkovo je to určite žánrový nadpriemer. 65% ()

M.a.t.t. 

všechny recenze uživatele

Zombieho snaha dodať postave Michaela Myersa ďaľší rozmer nie je až tak márna a odklon od pôvodnej mytológie môže brať ako negatívum len divák, ktorý si nutne zakladá na tom, aby v remaku dostal presne to isté. Lenže bezdejovosť, ešte nezmyselnejšie dialógy ako ako minule a tentokrát už definitívne neznesiteľná Laurie Strode v podaní Scout Taylor-Compton, kazia akékoľvek dobré dojmy. V konečnom dôsledku teda remake kedysi slávnej série vyšiel rovnako nanivoč ako snaha o umelé naťahovanie príbehu vo Vzkriesení. 30% ()

tron 

všechny recenze uživatele

Jedno sa musí Zombiemu uznať. Podobne, ako pri jeho prvej návšteve Haddonfieldu v roku 2007, ani teraz sa nenecháva zviazať putami kultovej Carpenterovej predlohy. Hoci si ju váži (nemocnica, odhalenie vzťahu medzi Laurie a Michaelom), otrocky jej neslúži, skôr jej symbolicky vzdáva hold a ide si svojou vlastnou cestou. Bohužiaľ, príliš vlastnou. Na jednej strane je svoj (halucinogénne pasáže), na druhej strane používa neznesiteľné slasherové klišé, s ktorými by mali noví hororoví režiséri pravdupovediac po opotrebovaných desaťročiach prestať a skúsiť to robiť inak. Alebo si naozaj myslia, že unudených divákov baví miliónty krát krútiť hlavou nad tým, ako obeť v nočnej divočine ziape na kilometre ďaleko, hoci vie, že za ňou je sériový vrah, namiesto toho, aby bola ticho, ľahla si do vysokej trávy a 5 minút sa nehýbala? Zombieho jednotka ma bavila. Toto nie. Scenár je chaotický, réžia nesústredená a dvojhodinová stopáž smrtiaca (a zbytočná). Humusácka atmosféra 70-tych rokov nie je všetko a výrazne ubudlo aj "ksichtov" z vedľajších úloh (v porovnaní s predchádzajúcim dielom). ()

Galerie (37)

Zajímavosti (22)

  • Natáčelo se v Atlantě ve státě Georgia. (Chatterer)

Související novinky

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Reklama

Reklama