Reklama

Reklama

Michael Myers při převozu do márnice po autonehodě pohřebního auta ožije a po roce, kdy se skrývá v polích coby bezdomovec, se na Halloween opět vrací do ospalé venkovské díry, Haddonfieldu, kde kdysi žil se svou rodinou, než ji jako desetileté dítě vyvraždil. Michael je nutkán představou své psychopatické matky a svého dětského já k tomu, aby našel svou sestru Laurie, zabil ji, a tak ji přivedl ke své podivné rodince, zřejmě do pekla. Michael tedy vyrazí do městečka a cestou vraždí každého, kdo mu přijde pod ruku. Myersovi však nestačí své oběti zabít, on je musí utlouct, ubodat, rozmlátit na kaši, a tak dále. Postupně se Myers dostává blíž a blíž ke své sestře, která zatím díky nenažranému a hloupému psychiatrovi Loomisovi  a jeho knize zjišťuje, že je příbuznou největšího psychopatického vraha v dějinách USA. Nakonec Myers Laurie unese opět do jejich starého domu, když ji předtím zase zmasakruje její kamarádky... (TV Prima)

(více)

Videa (2)

Trailer 2

Recenze (400)

AppleCore odpad!

všechny recenze uživatele

V prvním díle ho několikrát postřelili a probodli obří mačetou. Já myslel, že to bylo dost. Nebylo! Předchozí debilitě jsem dal odpad, tudíž nevim z jakýho důvodu jsem koukal na debilitu druhou. Asi proto, abych tomu ten odpad dal taky. Film je plnej debilit od počátku až po konec, plnej trapnejch keců, plnej hroznejch herců, plnej neuvěřitelně debilních situací a plnej nechutnejch sraček kolem toho všeho. Ten rádoby cool drsnej killer vydrží sice hodně, ale diváci tak tuhý zase nejsou, tak toho Robe Zombie nech dokud je čas (klidně se vsadim, že ten závěrečnej klepec Michael zase rozchodí). Jinak, kdo tomu dá plnej počet má mozek na úrovni Myerse a měl by se jít léčit. Hlavně, že teče krev, co?! ()

pan Hnědý 

všechny recenze uživatele

Michael Myers předvádí slušnou vyvražd'ovačku, totálně psychedelický scénář, který celkem funguje a po druhém zhlédnutí (nyní v prodloužené verzi) dodám lepší hodnocení. I když je to film jen o likvidaci lidí a k závěru upadá tempo, ale (nejen) celý Hollywood si zakrývá oči a zděšením nedýchá. Násilí po celou stopáž není úplně můj šálek kávy, musí mít nějaký širší význam. Jedna z nejoblíbenějších slasher sérií. ()

Reklama

Frajer42 

všechny recenze uživatele

Mně se tedy pokračování řádění Michaela Myerse líbilo více. Rozhodně však ne o mnoho. V minulém dílu se teprve zacvičoval a vraždění nestálo za moc. Teď je však zpět a je nasraný více než kdy předtím. Kromě dokonalé práci s nožem naši pozornosti neunikne ani rozšlápnutá hlava či průsek sekerou. Docela dost mi na filmu překážely ty posrané vidiny spojené se strašně blbým příběhem. Takže nakonec bude asi nejlépe, když zůstanu s hodnocením na té ubohé *. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Tak takhle nějak může vypadat, když si Rob Zombie dá něco ostřejšího do žil. Psychedelie nezná hranic. Ve filmu spolehlivě funguje asi prvních 20 minut, ale jak se později ukáže jedná se stejně o sen, takže smůla pro diváka. Poté se dozvídáme že z hlavní představitelky je naprosto vyřízená bytost, která musí chodit na terapie a pořád kolem sebe jen nadává. Postava doktora Lomise je příběh sám o sobě, tohle snad McDowell nemohl myslet ani vážně. Vraždy jsou zbytečně brutální až to přestává bavit. Celým filmem se jako pojítko vznáší duch paní Myersové a bílý kůň.? Nebudu to raději komentovat. Zhodnocení je takové: jestliže se mi Rob Zombie celkem líbil se svým prvním dílem, tak tentokrát mě totálně nasral. Ve filmu vlastně nic nefunguje. Konec filmu může kandidovat na největší filmový průser všech dob. Vlastně Rob Zombie ukončil dohady o tom zda-li by šel natočit ještě 3 díl. Věřím že k Halloweenu se teďka žádný režisér nepřiblíží minimálně na 20 let. PS: Po skončení této tragédie se začínám upínat už pouze na Scream 4, který snad pozvedne letošní shozenou a polámanou laťku Slasher hororů. PS2: Není to sice důležité ale viděl jsem delší verzi filmu. ()

teutates 

všechny recenze uživatele

V rýchlosti to zhrniem... máme tu pobehujúcu "bielu pani", neustále jačajúcu sestru (jačať nevystihuje daný spôsob jej prejavu), snové pasáže (tvoria asi tak 1 nudnú hod.) no a nakoniec super-human Michael (ešte krídla a máme novodobého "anjela" pomsti). Tak ako ma prológ zaujal, tak ma zvyšok dojebal... no a čo sa týka hnusu, sme u bonusu... and that's it 3-4/10 ()

Galerie (37)

Zajímavosti (22)

  • Kvůli filmu vznikla fiktivní kapela Captain Clegg and the Night Creatures, která ve snímku hrála na halloweenské párty. Kapela vydala i své CD. (-Bomba-)
  • První film ze série Halloween, kde Michael chodí bez masky. Také první díl, v němž Michaelovou (Tyler Mane) primární zbraní není kuchyňský nůž. (Chatterer)

Související novinky

Rob Zombie a mimozemský sliz

Rob Zombie a mimozemský sliz

31.08.2009

Jeho Halloweenu 2 se sice o víkendu nedařilo podle očekávání (hororoví fanoušci dali přednost Nezvratnému osudu 4 ve 3-D), ale 17 milionů je solidní start a film se nakonec určitě zaplatí. A tak si… (více)

Reklama

Reklama

Časové pásmo bylo změněno