Reklama

Reklama

Sebevražedný oddíl

  • USA Suicide Squad (více)
Trailer 4
USA, 2016, 123 min (Director's Cut: 134 min, Alternativní 111 min)

Je to dobrý pocit, být ten zlý... Dejte dohromady tým těch nejnebezpečnějších superzločinců na celém světě, kteří si právě kroutí své tresty, vyzbrojte je tím nejefektivnějším arzenálem, který má vláda k dispozici, a pošlete je porazit záhadnou nepřemožitelnou entitu. (Freeman Ent.)

Videa (35)

Trailer 4

Recenze (1 669)

Fr 

všechny recenze uživatele

,,NEZAPOMEŇTE… JSME PADOUŠI!“…“ /// Výhodou takovýhle týmovky je, že nečekám myšlenkovou hloubku. Chcu se bavit … třeba jako u Strážců galaxie. Banda superpadouchů ale zůstala kdesi na půlce trasy. Soundtrack dobrej, flashbacky fajn, taky obsazení a vodlišnost od Marvelu. Ovšem bavit tím, jak jsem zlej, tady moc nefunguje. Stejně jako děj. Nejhorší je zjištění, že jsem se vobčas nudil… /// NĚKOLIK DŮVODŮ, PROČ MÁ SMYSL FILM VIDĚT: 1.) Komiksy, který má na svědomí John Ostrander, jdou mimo mě. 2.) Deadpool se mně zdál moc zlej. /// PŘÍBĚH ** HUMOR * AKCE *** NAPĚTÍ * ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Velmi špatný fan servis. Suicide Squad je ukázka filmu konstruovaného zvnějšku - vše je v něm jen proto, že se to má líbit fanouškům, se všemi prvky je zacházeno podle toho, co o nich ví fanoušci, a hodnotu mají takovou, jakou mají pro fanoušky. Ale když by se člověk zamyslel, jakou hodnotu mají události a postavy v rámci svého světa? Prázdno, pusto. Zatímco tým Star Wars, vedoucí na trhu fan servisů, dokázal do značné míry vyvolat dojem svébytného filmu, který "náhodou" plní sny svých diváků, Sebevražedný oddíl v tomto zcela selhává. I když si zpětně dohledáme historii všech mizerně vykreslených postav, i když si vygooglíme každý popkulturní odkaz, stejně nenajdeme smysl. Scéna následuje scéně, jako by na sebe nenavazovaly, mechanicky kupené postavy nemají věrohodné osobnosti ani motivace, nehledě na neexistující chemii mezi hrdiny. Rozhovory probíhají na úrovni trailerových hlášek. Hraje pecka za peckou, ale bez ladu a skladu. Nudný, vyblitý vizuál jsem po Fury tušil a beru ho jako věc názoru, vše ostatní je ale nesoudržná patlanina, která se tak moc zajímá o to, aby se líbila a aby plnila zadání, že ztrácí jakoukoliv "duši" a vlastní život. P. S.: Letův Joker je tragicky nestrašidelný blbeček. Nejhorší není ani tak, že máte chuť ho celou dobu profackovat, ale že máte dojem, že si to klidně můžete dovolit, protože by s tím nic moc nezmohl a šel by se někam vybrečet. ()

Reklama

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Mám neblahé tušení, že tvůrčí tým musí proklínat celé vedení Warnerů a DýCíčka, protože to jsou oni, kteří zazdili tenhle film do tenat stejného průserovitého průměru, kam uvrhli i Batmana v Supermana (byť je tohle pořád o řád lepší), jenže je tu neskutešně vidět, že bylo zpětně přestříháváno a mnohé scény vyhozené. Přitom postavy jsou zábavné, natočeno je to zručně a byť je zápletka z řad humorně pitomých, tak pro tuhle partu tuctu komiksových špinavců celkem bez problému funguje a většina herců se evidentně bavila (Smith, Leto, Robbie) a dokonce tu zábavně hrálo i bizarní ztělesnění neumětelského herectví a ryzí dřevnatosti Jai Courtney. A nebo to bylo těma jeho jednorožcema, to si ještě nejsem úplně jistej. ()

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jo, je to zabavny, ale mohlo bejt i vic. Film sazi hlavne na cool look a zabavu a bohuzel se to dari jen nekdy. Rozjezd je super, rychla predstavovacka postav, i kdyz u nekterejch jsem si rikal, co tu vlastne delaj, kdyz nic moc neumi, jenze pak se to zasekne na hromade kecu, kdy je tu tak pul hodinovy hluchy misto, ktery clovek musi pretrpet, aby se dostal k akci. Ta mohla bejt i drsnej, ale zaporaci jsou docela fajn a dej zacne svizne odsejpat. Z hercu ocekavane potesi Smith a Robbie, prekvapive Courtney a Delevingne a naopak jsem byl lehce rozpacitej z Leta. Skoda, ze se tvurci bali vic odvazat, mohla to bejt pecka, takhle to uvazlo nekde na puli cesty, ale treba se pouci a druhej dil uz bude zaslouzena pecka. Ale za me i tak v zasade spokojenost. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jako Will baví, Margot téměř kouzelná, o screen time obraný přehávající Jared je celkem dost fajn P.I.M.P. "1941 insane gangster" Joker (a dík za tenhle track) a jejich romance byla pro mě highlightem, ale tím za mě končí výčet hvězdiček. Je to bohužel nesvěží, krocená (chtěl/ měl jsem kurva vidět i něco drsnýho, psycho, nekorektního, řádně násilnýho - PG13 je prostě, zvlášť po úspěchu DEADPOOLa, nejhorší katastrofa tohohle filmu), otřesně post-editovaná (nápisy, filtry, zrychlovačky), plná iritujících nebo "meh" postav, slabě ozáporákovaná, tuctově digitálně vrcholící podívaná bez nějakýho pořádnýho směřování a tak vůbec pevný ruky. Mám Ayera moc rád a nějak mi přijde, že za tenhle výsledek snad ani nemůže on, nýbrž vlezlo do něj až moc lidí. Sumárum - co mohl být guilty pleasure vysokorozpočtový explo-masakr roku, je jen těžkoprůměrná sranda na jedno dívání - chčiju. Nevím... škoda... sliboval jsem si něco nevšední a s koulema... whatever... jsem samozřejmě v týmu DC, sem s poctivou a soustředěnou spásou Batflecka. P.S. bonusík ()

Galerie (293)

Zajímavosti (75)

  • V komiksu má Deadshot (Will Smith) svůj okulár vždy na pravém oku. Will Smith ho ale z neznámých důvodů ve filmu nosí na levém oku. (Mr.Baboon)
  • Rick Flag (Joel Kinnaman) nosí zbraň Heckler & Koch HK416. Zápěstní zbraně Deadshota (Will Smith) vycházejí z pistolí Glock. (Adrai)
  • Scéna v chemičce se odehrává v Ace Chemicals, kde byl v komiksu stvořen Joker (Jared Leto). (spacemaster)

Související novinky

James Gunn upřesňuje restart DC

James Gunn upřesňuje restart DC

15.07.2023

Ještě před premiérou Flashe režisér a nový šéf DC Studios James Gunn uvedl, že veškerá komiksová tvorba studia počínaje jeho snímkem Superman: Legacy bude jedno velké propojené univerzum. Již delší… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Viola Davis zpátky v roli Amandy Waller?

Viola Davis zpátky v roli Amandy Waller?

04.05.2022

Zatímco nové vedení studia Warner Bros. vymýšlí, co vlastně sakra dělat s jejich hraným DC portfoliem, respektive jak kupu nesourodých projektů usměrnit tak, aby z toho postupem času vzešlo druhé MCU… (více)

Willem Dafoe jako Joker?

Willem Dafoe jako Joker?

19.01.2022

Herec Willem Dafoe (Spider-Man: Bez domova, Maják, Vražda v Orient expresu) dlouhé roky poslouchá ze všech stran, že by byl perfektní volbou na postavu Jokera. Batmanův arcizáporák a jedna z… (více)

Reklama

Reklama