Reklama

Reklama

Sněhurka a lovec

  • USA Snow White and the Huntsman (více)
Trailer 1

Mocná čarodějnice Ravenna (Charlize Theron) se lstí vetřela do přízně krále prosperující a mocné říše, který z ní záhy udělá královnu a pak zemře. Ravenně ale podle proroctví kouzelného zrcadla stojí ve štěstí nevlastní dcera Sněhurka (Kristen Stewart) a posedlost vlastní krásou, kterou by si ráda uchovala navěky. Všechny problémy by vyřešila Sněhurčina smrt, jenže dívka právě uprchla z domácího vězení do Temného lesa, odkud se ještě nikdo živý nevrátil. Ale královna potřebuje mít jistotu, a tak si najme odvážného lovce (Chris Hemsworth), který dostane za úkol ji vystopovat a přivést zpátky. Jeho sebevražednou misi komplikují nejen podivuhodní obyvatelé, kteří les obývají, ale také to, že Sněhurka není jen tak obyčejná holka. Klidu na práci lovci nepřidává ani statečný princ (Sam Claflin), jenž pro ni má slabost už od dětství, a hlavně partička sedmi trpaslíků, kteří sice nejsou tak roztomilí jako Prófa a Stydlín, zato se umí náramně ohánět se sekyrou a vědí, že se Sněhurkou jim svitla naděje na záchranu temnotou zmítané říše. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (1 647)

JaneElliot 

všechny recenze uživatele

Parádní, temné, ponuré, špinavé.. Jako doplněk k lahvi dobrého vína, zbytkům vánočního cukroví a ponurému šedému podvečeru je to báječné. Škoda že jako pohádka pro děti to nefunguje (děsivé scény), pro dospělé to taky moc není, tak pro koho vlastně? Kristen Stewart bohužel, ale doufám že prozatím, ještě nevykročila ze stínu bledé a stále "budu-asi blinkat" tvářící se Belly (napište pro ni někdo veselou ženskou roli, prosím, já myslím, že v ní je víc..) Charlize Theron je krásná, nicméně hysterická a motivy jejího jednání jsou více než nepochopitelné. Muži zarostlí, nechutní, jak to má v temném hvozdu být...Sexy Thor se nakonec učeše a opouští scénu s pohledem raněné laně (proč proboha?) kde je love story? K čemu tam byl panák William? O milostném trojúhelníku nemůže být řeč, neboť tam nic milostného neprobíhá, princezna bez motivace v doprovodu dvou fešáků útočí na zlou královnu, ale nechce ani jednoho z nich..a když už to skoro vypadá, že to nějak dopadne, tak jeden dělá že tam není a druhý odchází. K čemu tam je vévoda? A k čemu trpaslíci? A k čemu jelen se stromem na hlavě v avatarovském lese? O čem budou další díly si dokážu představit, a klidně je s mísou cukroví o dalších vánocích zkonzumuji, s lehkým pokrčením ramen. .. ()

ButchCB 

všechny recenze uživatele

Mě se to líbilo. Jak už to tak bývá, scénář prošel okolo klasické pohádkové předlohy jen okrajově, ale dodržel až na jednu vyjímku vše co původní pohádka obsahovala. Obě hlavní hrdinky jsou mé oblíbenkyně, proto jsem přidal o * navíc. Když tak nad tím ještě přemýšlím, tak jsem si ve filmu našel i několik málo náznaků z jiných trháků. Želvu z Nekonečného příběhu, Fackovací strom jak z Harry Pottera, i když tady chodil, takže vlastně spíš bojové stromy z Pána prstenů, kouzelně barevnou krajinu jak v Avataru, závěrečný útok v čele s Kristen mě malinko připomenul Millu alias Joan of Arc, no a v neposlední řadě se mi zrcadlo zjevovalo jak terminátor T1000 ... jen vtipkuji. Neočekával jsem od toho prakticky nic, jen jsem se těšil na obě hrdinky a musím říct, že výsledek je právě 3+1* neboť mě to opravdu pobavilo. ()

MiniRecenze 

všechny recenze uživatele

Nejde o žádnou nafilmovanou Disney-ovku ani o žádnou německou "srágoru" . Vlastně jde o film,který Vás překvapí . Žánrově čekejte dobrodružno-fantasy . Je pravda,že začátek je trochu pomalejší ale každou minutou se snímek rozjíždí do takových "mezí" kdy uvidíte Sněhurku se ohánět mečem a odrážet útoky vojáků.Výběr herečky do obsazení Sněhurky je povedený,na představitelku si hodně rychle zvyknete a dobře se na ní kouká.Dále tady je velice zdařilá kamera,kulisy,prostředí a samozřejmě efekty ať už ty bojové nebo ty"zvířecí".Je pravda,že v některých částech Vám to bude připadat jako "vykrádačka" z jiných filmů.Ale jak je vidět,funguje to. SNĚHURKA V BRNĚNÍ! ()

Esinti 

všechny recenze uživatele

Konečně někdo dokázal využít Kristen Stewart jinak než jako upíra :-D . Sněhurka jí docela sedla ale myslím, že jsou i herečky které by to zahrály o dost lépe. Navíc zlá královna Charlize Theron je i když starší, tak hezčí než sněhurka :-D ()

Nerdvana 

všechny recenze uživatele

Ušmudlaná Kristen Stewart se stále stejně blbým výrazem, zpocený Thor tentokrát se sekerou, banda trpaslíků v halucinogenním lese a úžasná Charlize Theron. Jenom díky ní dávám třetí hvězdičku, jinak je to další rádoby dramatická vykrádačka celé škály filmů. ()

Kusic 

všechny recenze uživatele

Párada.. snad jedinou věc, kterou bych vytknul je, že víc jak polovinu filmu je Sněhurka něžná holčina hladící si jeleny, pobíhajíc kolem motýlů a s totálně pannenským výrazem. Jakmile ale sežere shnilý jablko, Thor ji svým polibkem probudí jako budík na ranní šichtu, stane se z ní rázem nová Johannka z Arku. Řve jak William Wallace a máchá kolem sebe zběsile mečem. Ne, řikám, pohoda :) Mě se to líbilo :) ()

nolme 

všechny recenze uživatele

Jsem v rozpacích a pořád nevím, zda dát 3 nebo 4 hvězdy. Nemohu říct, že by se mi film nelíbil. Je v něm opravdu hodně věcí, které se povedly. Vizuálně je film velmi zajímavý, je plný povedených temných triků, zajímavá hudba, práce kamery...Ale scénář a konec filmu byl velmi slabý. Něco tomu chybělo. Čekala jsem víc. Nechám 3 hvězdy. ()

Khia 

všechny recenze uživatele

Dobrodružně-akční snímek nabízí pořádnou dávku zábavy a napětí od začátku až do konce. Herecký výkon Charlize Theron coby královny čarodějky je dokonalý! Malá výtka k hl. roli - Sněhurce (Kristen Stewart) - do role "Šněhurky krásky" mi moc nesedí. ()

moriero 

všechny recenze uživatele

Zatím nejpozoruhodnější zpracování klasické pohádky: goticky temné a ponuré. Zubatka Kristen sice ikonicky dokonalé Charlize nesahá ani po kotníky, ale zato je to Sněhurka, která se nebojí mít špínu za nehty a umí Otčenáš (což klasickou pohádku skvěle polidšťuje).Inovativní pohled na tradiční zrcadlo chválím a co se týče samotné královny Theron, výjev, kdy se s korunou potápí do mléka, aby se později vynořila jako bílá Sochy svobody, ve mně zůstane ještě nekolik let. Nic démoničtějšího si ani nedovedu představit. Thor Hemsworth tomu všemu dodal parádní koule! ()

Keytt 

všechny recenze uživatele

Těch inovací klasických pohádek s bojovnými a emancipovanými princeznami jsem sice už celkem syta, ale je pravda že Sněhurka a lovec svoje kouzlo určitě mají. Zvláště se mi líbila první část s kouzelným lesem,druhá půlka už jede v klasicky zaběhnutých kolejích. Z Kristen jsem nijak nadšená nebyla. Nemůžu si pomoct ale přijde mi, že přesvědčivě ztvárňuje pouze jednu roli - Bellu. Nicméně účel to splňuje a i když trpaslíků zbylo jenom šest, přesto drží partu. ()

FantoMaSk 

všechny recenze uživatele

Par chyb by se naslo, ale nema je cenu resit, kdyz kazdou vyvazuje minimalne dvojnasobek kladu. A protoze v ramci zanru za posledni roky Snehurka nema dustojneho konkurenta, bylo by nefer sahnout ji kvuli tomu na hvezdicky a nedat plny pocet. Zejmena za originalitu si je nove pojeti Snehurky bezesporu zaslouzi. At uz jsou to zabijacti trpaslici, sexy kralovna, Thor se sekerou namisto kladiva, shard warriors, nebo uzasne zpracovany tajemny les - ze vseho sala chut dat stare legende novy kabatek, a prinejmensim za sebe musim rict, ze Snehurce moc a moc slusi. Uz se tesim na sequel, kde by se mohli potkat treba s novym Jenickem a Marenkou :D ()

furie 

všechny recenze uživatele

U tohohle jsem se náramě pobavila. Nejen že to bylo zajímavé ale dokonce Kristen Stewart mě nevadila. I když jsem se na to ze začátku nechtěla kvůli ní dívat (hlavně kvůli té slátanině stmívání) tady se mi její role i chvílema líbila. Na tenhle film mě přemluvil hlavně fakt že tam hraje Chris Hemsworth (Thor) ten mě tam nejvíce bavil. Mám jen jeden poznatek k tomu že ta čarodějnice Ravenna (Charlize Theron) byla hezčí než sněhurka (nebo aspoň mě to tak přijde). ()

heavy 

všechny recenze uživatele

Původní Sněhurka bratří Grimmů je hodná, mírná, nevinná, krásná a zvířátka jí žerou z ruky. Nuže, tato moderní je jiná. Je akční, rozumí si se sečnými i bodnými zbraněmi a mají ji rády příšery. Kristen Stewart oplývá ledovou krásou, ale kromě jednoho pohledu z loďky, pro který bych zabíjel, si mě v dalším průběhu ničím jiným nezískala. Chris Hemsworth vyměnil kladivo za sekeru, čímž se z Thora stal Lovec, na začátku vnitřně rozervaný alkoholik, na konci nasraně se tvářící romantik. Hlavní záporačka Charlize Theron mě spíš nudila, i když měla několik bizarních scén a její psychotická Zlá královna byla jistě divácky vděčná. Trpaslíci nesplňovali standardy norem EU. Atd. V závěru se celá akčně-pohádková expozice zvrhává v Johanku z Arku, což je škoda; očekával jsem spíš něco ve stylu Šimon a Matouš jedou na Riviéru, čímž chci říct, že celé se to bere zbytečně smrtelně vážně a pokud už ve filmu zazní nějaký vtípek (převážně trpasličí humor), tak bohužel vůbec není vtipný (což ale není chyba trpaslíků). Scenář je slabý, dialogy sterilní a předvídatelné, čímž se to celé stává nezábavné a ještě víc neuvěřitelné. Podívaná je to místy efektní, leč takovým tím křečovitým způsobem, který naprosto postrádá hravost a jemnou sebeironii, která by téhle adaptaci slušela mnohem lépe. Kdybych chtěl použít chlapáckou terminologii (což chci), řekl bych, že tahle Sněhurka zkrátka nemá koule (i když to předstírá) - a v tom jí nepomůže ani Lovec. ()

Veeria 

všechny recenze uživatele

Krásný začátek pohádky pro děti, která se během pár chvil přemění na drsně kouzelný příběh.....Nemám co dodat, lepší herce vybrat nemohli a jelikož mám slabost zvláště pro Charlize, celou dobu jsem obdivovala její krásu a herecký um. :) Pokud máte rádi ztvárnění pohádek pro dospělé, neuděláte chybu, pokud dáte Play :) ()

ludovit14 

všechny recenze uživatele

Naozaj veľmi vydarené fantasy.S príbehom,réžiou,hudbou som veľmi spokojný ako aj s hereckými výkonmi.Vizuálne ma film naozaj dostal ako aj Howardova hudba,bez ktorej si to ani neviem predstaviť.Malé chyby ľahko odpúšťam,je to len rozprávka.Ale čo neodpúšťam tvorcom je obsadenie SNEHULIENKY(Kristen Jaymes Stewart)nieže by ju hrala zle,práve naopak veľmi dobre zvláda rolu (sneh..).Ale nie voči Kristen mám výhrady ,voči tvorcom.Počas celej doby mi vadilo ako prevyšuje Charlize krásou Kristen .To naozaj si mysleli, že Kristen je krajšia ako Charlize Theron ?Asi si mysleli, že keď je medzi nimi takmer 15 ročný rozdiel,tak sa to nejako zamaskuje.Opak je pravdou a za to dám o (✩) menej.To nemohli angažovať niekoho iného,hoci aj Číňanku napr:NI NI z filmu The Flowers of War..A bolo by to u mňa za ✩✩✩✩✩. Videl z neterou 4 krát.HOD:82%PS: Neserte „piadimužíkov“ sami môžte vidieť čo dokážu,aj keď pôsobia ako MAT a PAT. Ale práve tým nás pobavia a o to predsa ide! ()

BalbiJirka 

všechny recenze uživatele

Chris Hemsworth v tomto byl opravdu super, ten mě bavil moc. Celkově to byl fajn fantasy film, u kterého po shlédnutí nemáte pocit, že to bylo zbytečný, ale pár věci mi tam vadilo a pár věcí chybělo, uvidíme, jak bude vypadat druhý díl, ale bojím se, že na toto navázat moc nepujde. ()

Související novinky

Připravte se na záplavu pohádek

Připravte se na záplavu pohádek

26.04.2016

Ačkoliv pokračování Sněhurky a lovce ukázalo, že se diváci nehrnou na každý pohádkový film, ty od Disneyho se pravidelně mění v hity. Loni to prokázala Popelka a letos hlavně Kniha džunglí, která… (více)

Jason Bourne vs. Aragorn?

Jason Bourne vs. Aragorn?

20.06.2015

V Universalu letos slaví jako o život. Z Padesáti odstínů šedi, Rychle a zběsile 7 a Jurského světa se vyklubaly neskutečné hity a nadcházející animák s Mimoni dopadne stejně. Na příští rok pak… (více)

Star Wars hledají režiséra

Star Wars hledají režiséra

02.05.2015

Rozchody režiséra a studia nejsou zas tak neobvyklé. V nedávné době potkaly třeba Ant-Mana (Marvel a Edgar Wright) nebo spin-off Sněhurky a lovce (Universal a Frank Darabont), nejnověji pak ztratil… (více)

Lovec bez Darabonta

Lovec bez Darabonta

17.01.2015

A další krásný příběh s ponurým koncem. Prequel Sněhurky a lovce nazvaný The Huntsman měl režírovat věhlasný Frank Darabont (Vykoupení z věznice Shawshank, Zelená míle), pár týdnů před natáčením jej… (více)

Reklama

Reklama