Reklama

Reklama

83. Annual Academy Awards

(pořad)
  • USA The 83rd Annual Academy Awards
všechny plakáty
Z akcí
Publicistický
USA, 2011, 180 min

Účinkují:

James Franco, Anne Hathaway, Oprah Winfrey, Jeff Bridges, Sandra Bullock, Marisa Tomei, Halle Berry, Alan Menken, Randy Newman, Robert Downey Jr. (více)
(další profese)

Obsahy(1)

83. ročník udílení prestižních cen Americké filmové akademie za rok 2010 proběhne v Hollywoodu 27. února 2011. Diváci HBO mohou sledovat přímý přenos v pondělí 28. února ve dvě hodiny ráno a ten samý den ve 21 hodin bude uveden devadesátiminutový sestřih slavnostního galavečera.  Při výročním udílení prestižních cen Americké filmové akademie se již po třiaosmdesáté rozzářený sál zaplní leskem a elegancí filmových hvězd a hlavně napjatým očekáváním. Diváci HBO mají možnost zažít tuto neopakovatelnou atmosféru v přímém přenosu a být u toho, když se začnou předávat zlaté sošky zvané Oscar® za rok 2010. Tím okamžikem bude pondělí 28. února ve dvě hodiny ráno. Filmoví fanoušci, kteří nebudou moci sledovat přímý přenos, mají ten samý den ve 21 hodin možnost shlédnout devadesátiminutový sestřih slavnostního galavečera. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (23)

Z akcí

Recenze (139)

GodComplex 

všechny recenze uživatele

Vyborne sestrihove intro za doprovodu "In The Hall Of The Mountain King". Na svuj mlady vek a svezi potencial az prekvapive nudne moderatorske duo, ktere se tento rok proste nepovedlo. Prevazne unyla nic nerikajici show doplnena o nekolik vystoupeni naprosto prisernych nominovanych songu live. Snazilo se to zachranit par predavajicich v cele s vybornym duchodcem tesne pred smrti Kirkem Douglasem. Co se tyce samotnych vysledku... To, ze akademici budou extenzivne ocenovat bullshit The King's Speech vcetne nejlepsiho filmu bylo vesmes jasne, je to typicky oscarovy material (to, ze Colin Firth vyhraje herce bylo vlastne oficialni uz mnoho mesicu predem). Nicmene to, ze ten mentalne vzhlizejici zelenac Tom Hooper vyfoukne rezii mistru Fincherovi, to uz nepobiram (nemluve o tom, ze mel v zaloze jeste dalsiho borce Aronofskyho). Reziserska kategorie byla jednoznacne nejvetsi fail vecera. Naladu mi alespon zvedli Trent Reznor a Atticus Ross, kteri si pravem odnesli sosku za nejlepsi hudbu, ktera ma o to vetsi hodnotu, kdyz i vsechny zbyle nominovane soundtracky (predevsim Inception) jsou velmi povedene. 4/10 ()

E=mc2

všechny recenze uživatele

najslabší OScar čo som kedy videl a to som ho pozeral až do pol 6 ráno. Inak nevšimli ste si že zabudli dať cenu za celoživotné dielo? Len to tam ukázali a potom sa ku tomu už nevrátili.. A ten príšerný dabing na HBO sa nedal ani vypnúť..len samé eee aaa..keď to nevedia preložiŤ nech sú aspoň ticho a nekazia to eee AAA Jediné plus, krásne pódium Absolutny nesuhlas s vysledkami za kameru a hudbu. Kamera Deakins mal ju najkrajsiu zo vsetkych..a hudba hádam Zimmer ()

Reklama

Falko 

všechny recenze uživatele

Nedavno som si tuto show zopakoval s Madison a musim uznat, ze bola nudnejsia, nez sa mi zdala byt na prve pozretie a preto aj chapem tie nizke hodnotenia. James Franco s Anne Hathaway sa sice snazili, ako mohli, ale jedine celkom slusny zaciatok im vysiel a vsetko ostatne bolo akosi nezazivne. Na zaberoch kamier uz nebolo tolko znamych hviezd, ako v minulosti, filmove ukazky takmer ziadne, cena za celozivotne dielo ziadne, alebo ak bolo, tak som si nevsimol. Uz na tohtorocnych Zlatych Globusoch to vyslo aspon De Nirovi. Na 2 hviezdicky nechcem tuto show hodnotit, lebo zase az taka nudna nebola, kedze k tomu dopomohol aj tlmocnicky preklad z HBO. Darmo, Billy Crystal zostava mojim najoblubenejsim moderatorom a snad buducorocne Oscary budu o nieco zabavnejsie. ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Už potřetí v řadě jsem vstával o půl druhé ráno, abych se mohl dívat na Oscary. A už potřetí nelituji. James Franco a Anne Hathaway si jako pár sedli a byli i vtipní (hned první scénka, kde parodují všechny nominované filmy, mě dostala) a i když po čase trošku ztratili dech, stejně si myslím, že svou práci zvládli skvěle. Jinak důvodů, proč tenhle ročník hodnotím tak vysoko, je více - za a) jsem o pár korun bohatší, protože jsem si poprvé na výsledky vsadil, za b) s držiteli Oscarů jsem spokojen (i když, kdyby opravdu existoval Bůh, tak by Zimmer neodešel s prázdnou) a za c) ty tři hodiny mi utekly jako voda. Ano, možná je pravda, že objektivně tohle byl "nejhorší" ceremoniál z těch tří mnou viděných, ale byl bych sám proti sobě, kdybych zde nedal alespoň 90 %. Prostě Oscar je pro mě gala večer, kde se setkají celebrity, které mám rád, a baví se. Tak proč se nebavit s nimi? P. S. A někteří hodnotící patrně zapomněli na ty skvělé fórky jako - Justin Timberlake je Banksy, babča Jamese Franca konečně viděla "Markyho Marka Wahlberga", matka Anne říká, aby se narovnala, že je zde i Spielberg, projev Kirka Douglase a mnoho dalších skvělých výstupů. ()

KevSpa 

všechny recenze uživatele

Z cen mám radost převelikou, z průběhu slavnostního večera už nikoli. Nuda, nuda, šeď, šeď, nemastné neslané. Ale tak nemůžu mít všechno. Loni jsem byla s předvedenou show vcelku spokojená, s udělenými cenami už nikoli. Letos se to obrátilo. Třeba se dožiju zase po letech ročníku, kdy budu nadšená jak průběhem večera, tak udělenými cenami. Já chci Rickyho Gervaise!!! ()

Galerie (53)

Zajímavosti (3)

  • Šou si v Amerike pozrelo len 37, 6 milióna divákov, čo je o 3,7 milióna menej ako rok predtým. (Hystory)
  • Anne Hathaway a James Franco boli najmladšou hostiteľskou dvojicou v histórii Oscarov. (Hystory)
  • Anne Hathaway sa v priebehu noci osemkrát prezliekla, z toho počas živého vstupu 6x. (Hystory)

Reklama

Reklama