Reklama

Reklama

Thor: Temný svět

  • USA Thor: The Dark World (více)
Trailer 2

V další velkolepé marvelovské adaptaci navazující na události filmu Avengers usiluje asgardský bůh hromu Thor o mír v celém vesmíru. Tváří v tvář mocnému nepříteli, mocnějšímu než samotný Odin a celý Asgard, se musí Thor vydat na nebezpečnou cestu. Čeká ho sblížení s krásnou Jane Foster (Natalie Portman), avšak události Thora přinutí obětovat vše, aby zachránil lidstvo. (Falcon)

(více)

Videa (23)

Trailer 2

Recenze (1 510)

Psema 

všechny recenze uživatele

Nejsem nasrán, jen jsem doufal, že tyhle porodní bolesti při tvorbě širší mytologie a výstavbě schůdků k Avengers mají v Marvelu dávno za sebou. Ale nikoliv. Pokud vás iritovalo, jak se v druhém Iron Manovi vše plácá na místě, záporák je cucaný z prstu a vše se točí okolo budování přímé trasy k ultimátní týmovce, budete u druhého Thora trpět úplně stejně. I tentokrát se totiž hraje s MacGuffinem, jehož účel leží v budoucnosti a k němuž je přimotán záporák, jehož existence na filmovém plátně je podobně matná jako asgardský celek, který musí být pro alespoň nějakou zábavu zasypán kotlem instantního a často na sílu tlačeného humoru. Taylorovi všechna čest, že přinesl reálnější feeling, odstranil papundekl a dotáhl některé linky. Chybí mu ale Branaghův kumšt (a to i v akci!), jenž v očích mnohých dokázal vysvaleného kladiváře zasadit nejen do nerdovských, ale i mainstreamových srdíček. Problém ale leží i někde jinde. Ve vedení, které se začíná nebezpečně motat v seriálovosti budovaného vesmíru a nemá dostatek odvahy, aby kromě drobných řezů učinilo byť jen jeden zásadní. Obávám se, že jestli po Avengers 3, k nimž Thor 2 pokládá první cihličky, nepřijde restart, celé to tvůrcům exploduje do ksichtu podobně jako se to Marvelu několikrát stalo v komiksech. ()

verbal 

všechny recenze uživatele

Musím připustit, že druhá procházka přes Homofröst do Assgardu už nevede tolik růžovou zahradou jako ta první a docela by se mi to i bývalo líbilo, kdyby! Kdyby se z té mykologie nesnažil nějaký čurák udělat Hvězdné války, ona totiž ta plasmová děla a intergaylaktické stíhačky nejdou se severským panteonem dvakrát dohromady a buďme rádi, že Mjölnir nebylo třeba vracející se světelné, bateriové kango, ale jen jakýsi nástroj na zatloukání tventyháčků do růžových stěn, protože nikdo z těch zaoceánských sionistů nikdy neviděl, jak má vypadat skutečné hetero bojové kladivo. Kdyby jeden z temných elfů nebyl negr, pardon, chtěl jsem říct Afroniflheiman, kteří se na severu objevili snad až jako důsledek přehnaně benevolentní, azylové politiky vůči Somálsku a Luther se schválně díval jinam a ten Bifröst nehlídal. Kdyby Natálka opět nepředvedla, že umí hystericky přehrávat i v kdejaké pomatené, homixové sračce. Kdyby, kurva, někdo za celou dobu ucedil aspoň kapku krve a desetiletí smradi si museli zakrývat oči. Kdyby na konci nedělali všichni v Londýně bordel jako pištivé třináctky při premiéře Heryho Potrata. Kdyby scénář nepsal nějaký bezmozek, kterému v zející dutině lebeční visí na háčku mícha, a likvidace Malekitha by tím pádem nebyla taková do očí bijící kokotina. A to je dohromady příliš mnoho kdyby. Takže zase dvě a Spánemthorem. ()

Reklama

Rogue 

všechny recenze uživatele

Už od první pětiminutovky je jasné, že Thor podbízivě balancuje někde mezi Pánem prstenů a Hvězdnými válkami. Snaha o epickou story nefunguje, příběh je vytříštěný mezi nevyrovnané linky (Země naprosto zbytečná), nevyužívá potenciál vedlejších postav (ani hlavních) a závěrečný souboj je tragický. A Chris Hemsworth je polonahý asi pět sekund, což je naprosto netolerovatelný diletantismus. Vtípky jsou nicméně fajn a nebýt sterilní režie tak to v rámci předkopulačních popcornových manévrů není úplně zatraceníhodné. Kdyby se seškrtaly světelné meče, byla bych nicméně spokojenější. Mám pocit, že Thor by strašně chtěl být dalším Star Trekem, ale krom červené hmoty (která je sama o sobě ve škatulce wtf) s ním nemá společného nic. ()

T2 

všechny recenze uživatele

Rozpočet $170miliónovTržby USA $206,362,140Tržby Celosvetovo $644,783,140Tržby za predaj Blu-ray v USA $44,539,094Tržby za predaj DVD v USA $40,734,266║ miestami neskutočne monumentálne, výpravnosťou dych vyrážajúce a riadne to svojou veľkoleposťou šľape na päty Kryptonu, k tomu efektné 3D, nechýbajú dokonca emócie, či dobré zákulisné intrigy, Loki čoraz viac obľúbený pre svoj uštipačný úsmev, samozrejme boduje aj Chris Hemsworth, hádže frky, aj tie zábavné vsuvky tu sadnú, aj keď občas prídu aj na zbytočný priestrel hlavné tá z metra keď ide do horkého a Thor sa vyváža metrom?! akcia výborná aj keď občas neprehľadná ale ináč veľká spokojnosť, nuž ak by sa pár ostrejších hrán vybrúsilo tak tu máme ďalší dokonalý blockbaster, doplnok medzi záverečnými titulkami troška nesadol to bolo dosť mimo, veru režisér Alan Taylor prekvapil /videl v kine 3D verziu: 90%/ __moja recenzia ()

Morien odpad!

všechny recenze uživatele

Tenhle film mě přivedl k myšlence zavést nějaký exkluzivní seznam filmů, jejichž prvních deset minut mě přinutí položit si otázku: "Co to jen dělám se svým životem?", odejít od obrazovky a dělat jiné věci. Ačkoliv musím uznat, že Thor mi tady přišel lépe vypadající než v prvním díle a u Natálie jsem si zase říkala, jaká to byla kdysi plnokrevná žena a dnes že už je to jenom uměle vypadající loutka. --- Tak už můžu s čistým srdcem hodnotit, protože kvůli tatínkovi jsem to už viděla celé. Fascinuje mě přerod, že v jedničce se neděje vůbec nic, zatímco tady se všichni zuby nehty snaží, aby se dělo všechno. Z mé volby slov je doufám jasné, že podle mého názoru tyto snahy moc nevychází. Nejvíc mě ovšem deptá, jakým způsobem zacházejí s pojmy jako je obětování, sebeobětování, loajalita, láska... Já jsem fanda toho, když se vyprazdňuje forma, aby pozornost tím intenzívněji ulpěla na obsahu. Tady se to děje naopak. A i když míchají sci-fi a fantasy a bůhví co všechno ještě dohromady, tak je to totálně bez výrazu. ()

Galerie (153)

Zajímavosti (100)

  • Rekvizitáři Thorovi (Chris Hemsworth) pro potřeby natáčení vyrobili přibližně 30 různých verzí kladiva, každé pro jinou příležitost. Hlavní kladivo bylo vytvořeno z hliníku, ale následně vznikly jeho kopie z různých materiálů a o různé hmotnosti, včetně „měkké“ verze pro kaskadérské scény. Z těchto třiceti jich je nejčastěji používáno pět, mezi něž patří i „svítící kladivo“, které při úderu blesku září. (Zdroj: ČSFD)
  • Podle tvůrců filmu jsou mezi nájezdníky, které Asgarďané zatknou a uvězní, i Korbinité. Jedná se o rasu mimozemšťanů, se kterými se Thor (Chris Hemsworth) setkal. Jeden z nich, Beta Ray Bill, se v komiksové předloze stal Thorovým spojencem a byl považován za hodného toho, aby obdržel vlastní asgardské kladivo. Hemsworth si přál, aby se tato postava objevila ve filmu nebo v jeho pokračování, ale nestalo se tak. (Shadowspark)
  • Alan Taylor opísal Thorovu (Chris Hemsworth) premenu slovami: „V prvom filme vidíme, ako sa Thor mení z prchkého princa na dospelého muža. Druhý film pokračuje v tomto vývoji, je hĺbavý, dokáže sa obetovať a trpieť." (kacer4)

Související novinky

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

Miguel Sapochnik opouští Rod draka

01.09.2022

Režisér Miguel Sapochnik, mimo jiné tvůrce nejlépe hodnocených epizod Hry o trůny, se původně do světa Západozemí vracet nechtěl. Museli ho nakonec přemlouvat scenárista Ryan Condal a autor předlohy… (více)

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

Prequel Sopránových se hýbe kupředu

05.07.2018

Fanoušci kultovního seriálu Rodina Sopránů mohou být klidní. Tedy, jak se to vezme. Prequelový film o mafiánské rodině v čele se zesnulým Jamesem Gandolfinim (Pravdivá romance, 8 MM) se po rocích… (více)

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

Zachary Levi si zahraje superhrdinu Shazama

29.10.2017

Po seriálovém Chuckovi by člověk Zacharymu Levimu prorokoval velkou kariéru - zatím se k ní ale neodpíchnul. Jeho největším kinoúspěchem je animák Na vlásku, v němž namluvil zlodějíčka Flynna, a… (více)

Mikkelsen vs. Doctor Strange?

Mikkelsen vs. Doctor Strange?

28.08.2015

Kariéra Madse Mikkelsena nabírá zajímavé obrátky. Dánský herec strávil pár let v seriálovém Hannibalovi, ten ale právě končí a Mikkelsena volá Hollywood. Už před pár lety jej Marvel chtěl jako… (více)

Reklama

Reklama