Reklama

Reklama

Vikingové

(seriál)
Trailer 2
Irsko / Kanada, (2013–2020), 66 h 51 min (Minutáž: 44–51 min)

Tvůrci:

Michael Hirst

Scénář:

Michael Hirst

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Travis Fimmel, Katheryn Winnick, Gustaf Skarsgård, Clive Standen, Alexander Ludwig, Linus Roache, Moe Dunford, Jessalyn Gilsig, Jefferson Hall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(89)

Drsné drama vikingského hrdiny Ragnara Lothbroka, který ve snaze o rozšíření vlivu seveřanů zpochybňuje kvality neschopného vůdce, kterému chybí vize. (Netflix)

Videa (4)

Trailer 2

Recenze (830)

TeeAge 

všechny recenze uživatele

Seriál, ktorý si buduje vnútornú silu postupne, na prvý dojem neohúry, no graduje crescendo z piana až do forte. V niektorých momentoch až dychberúce, len miestami statické. Nespočet výpovednej hodnoty, a zmyslu pre detail. Príbehová i výpravná lahôdka, ktorá sa derie na popredné priečky mojej seriálovej top10. S01-S04: 95% ()

liskam 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Konečně věc, na kterou se dá koukat, aniž by se člověk nerozesmál (přiznávám ale, že u posledního dílu jsem to měl jednou namále) a nebo si díky ztrátě času nepřipadal trapně. Každopádně je tohle seriál, který jde svým tempem, má dost solidní atmosféru a herci vědí proč jsou voháknutý v kůži a plátně, a špinavý od bahna. A já jen ve skrytu duše doufám, že druhá série bude stejně dobrá, jako tahle. Za mě 90% ()

Reklama

petero 

všechny recenze uživatele

S01E01-E09. Tak a máme tu koniec prvej série výborného seriálu Vikingovia. Spočiatku mierny rozjazd od tretej časti už aj nejaké boje. Vikingovia sa časť od časti zlepšujú a odkrývajú svoju kultúru, jednotlivé charaktery a veľkoleposť. Parádna atmosféra, výborné herecké obsadenie a skvelá znelka Fever Ray – If I Had A Heart. Môže zamrzieť akurát tak len mierna krvavosť. ()

Eliott 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Vikingové nastartovali jako vynikající seriál z něhož první a druhá série byly naprosto neuvěřitelné. Třetí již byla trochu slabší, ale stále dobrá, pak už se to štábu bohužel všechno postupně hroutí. Nejsou schopni diváka dostatečně zaujmout. Bojové scény jsou čím dál tím ubožejší a zejména v těch finálních sériích už jsou dočista zmatené, nesmyslné a nebo dokonce uzoufání nudné. Tvůrci nám tímto způsobem neustále dokazují svoji neschopnost zrealizovat funkční, zajímavé krveprolití čítající více než 20 účastníků na jedné straně. A mimo to, jelikož se také obvykle pokouší o něco uměleckého, tak do vřavy vkládají různé velice rušivé elementy jako flashbacky, metafory a jakési ,,tripy" vize. Nic uměleckého jim však nevychází a tak maximálně vlastní neschopnost ještě zvýrazní. To činí jako poslední koukatelnou sérii tu čtvrtou (druhá polovina je asi lepší). Ragnarem to však končí. Dále jak se seriál rozpadá, je děj čím dál méně promyšlený, filmové chyby se hromadí a dějové zvraty začínají být čím dál více předvídatelné a to přestože mnohdy dočista nedomyšlené. Navazující pátá a šestá série dokoukány již jen ze setrvačnosti a zvědavosti. Za moc však nestojí a pouze uráží inteligenci diváka i hlavních postav jelikož se tam hromadí šílenosti všeho druhu: nepochopitelně odpuštěné a nebo spíše zapomenuté zrady, nelogičnosti, rozporuplné chování, teleportace, či dokonce nejedno zmrtvýchvstání některé z postav. PS: Byla to zajímavá jízda, ale pokud nejste dobrodruh jako já, je dobré vědět, kdy se sledováním přestat. Celkově hodnotím 60% ()

Peytl 

všechny recenze uživatele

Po pátým dílu si zaslouží plnej počet, ovšem pokud to začne sklouzávat k telenovelám typu Hra o blumy, pak ať jim je Odin milostiv. Broiler: Mrtvým Kulichem mě nasrali prazle, tak jen doufám, že aspoň paří ve Valhalle jak Peytlič v bordelu. Edit 9.4. Nemohl jsem dospat, letím k lazebnici a požaduji sestřih na Ragnara.Edit 17.4.: Ty voe, asi jsem editor...no nic, tak u lazebnice vikingské (má privátní korektorka mě upozornila na chybu, nicméně jí neopravím, je to jen žena, ani není štítonoška) celkem bez průseru, tiše jsem svým dvou set decibelovým šepotem zaševelil Na Rááágnááááráááá!!!!!!!!! a jako diškréci jsem jí ohnul přes křeslo a zafuněl Odíííín. Vypadám jako kokot a jsem spokojen... příště jdu do tetovacího salónu... se sekerou. Nádhera!! .....................Cože??? Jen devět dílů?? Teď abych žral několik měsíců sledě... No, a tak se nám to, čeho jsem se bál před třemi lety děje. Jakmile se objeví křesťanští buzíci a začnou kombinovat a překombinovávat je zde další nekonečná nuda stylu Hra o údy, škoda. 10.2.2020... sorry jako, už na to mrdám a jdu o dvě hvězdy dolu. ()

Galerie (1 854)

Zajímavosti (84)

  • Eric Trygvasson (Conor Madden) je popraven za vraždu. Vikingové však ve skutečnosti místo trestu smrti posílali kriminálníky do vyhnanství. (Hem.m)
  • Seriál není úplně historicky přesný. Nájezd na kostel Lindisfarne z epizody Hněv seveřanů se odehrál v roce 793 a epizoda Oběť bohům, kde se vyskytne i král Horik (Donal Logue), nejpozději v roce 794. Král Horik však nastoupil na trůn až v roce 827. (ricky4)
  • Irský bojovník, bývalý první dvojitý šampion Conor McGregor si měl v jedné z epizod 6. série seriálu zahrát nespecifikované cameo. Svou účast však na poslední chvíli zrušil. Scenáristka a režisérka epizody Katheryn Winnick (Lagertha) tak musela údajně na poslední chvíli celou scénu přepsat. (coffeeblack)

Související novinky

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Vikingové míří do Valhally

Vikingové míří do Valhally

20.11.2019

Seriál Vikingové od History Channel odplouvá se svojí závěrečnou šestou řadou do věčných lovišť, streamovací služba Netflix má teď pro fanoušky drsných seveřanů ale dobré zprávy. Spolu s tvůrcem… (více)

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

04.01.2019

Největší hit stanice History seriál Vikingové se blíží do finále. Seriál bude zakončen šestou sérií pravděpodobně zkraje roku 2020 a jeho tvůrce Michael Hirst (Tudorovci) spolu se studiem MGM… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

Reklama

Reklama