Reklama

Reklama

Vikingové

(seriál)
Trailer 3
Irsko / Kanada, (2013–2020), 66 h 51 min (Minutáž: 44–51 min)

Tvůrci:

Michael Hirst

Scénář:

Michael Hirst

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Travis Fimmel, Katheryn Winnick, Gustaf Skarsgård, Clive Standen, Alexander Ludwig, Linus Roache, Moe Dunford, Jessalyn Gilsig, Jefferson Hall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(89)

Drsné drama vikingského hrdiny Ragnara Lothbroka, který ve snaze o rozšíření vlivu seveřanů zpochybňuje kvality neschopného vůdce, kterému chybí vize. (Netflix)

Recenze uživatele Tumbik k tomuto seriálu (38)

Vikingové (2013) 

Vynikající herecké výkony, úžasné zvraty, dokonalé souboje, neuvěřitelný, ale přesto dokonalý příběh s bezchybnou severskou vikinskou atmosférou... Neuvěřitelně zajímavý seriál, jeden z nejlepších seriálů současnosti. Obléhání měst, vikinské rituály, tradice, nátura, zvyky i povaha - to všechno vytvoří z tohoto majstrštyku dokonale propracovaný, vynikající a nezapomenutelný audiovizuální zážitek... Neskutečně se těším na další díly. Moje nadšení je umocněno i tím, jak skvěle dokáží scénáristé zpracovat osudy skutečných vikinských legendárních postav jako je Ragnar Lothbrok a jeho synové. Podle mého názoru předvedl Travis Fimmel v roli Ragnara dokonalý výkon a nedovedu si představit nikoho, kdo by to byl schopen zahrát lépe... Za mě je Ragnar Lothbrok jednou z nejlepších seriálových postav v historii televizní tvorby a stojím si za tím. ()

Série 1 (2013) (S01) 

Neskutečná jízda. Vynikající (neznámí) herci, úžasný příběh (tento seriál je výjimečný v tom, že se hezky česky řečeno s ničím nese*e a příběh si nebere žádné servítky), kostýmy, nádherné prostředí, velmi autentické vesničky, města (jak vikingská tak i anglická).... Co více si od seriálu tohoto žánru přát? Brilantně provedeno po všech stránkách, těším se na další série :). Dostal jsem přesně to, co jsem čekal. Teď už od toho nemůžu odtrhnout oči! ()

První sněm (2013) (S01E01) 

Velmi dobrý a působivý rozjezd... Úžasné kostýmy, skvělá atmosféra, vikingská vesnička neměla chybu... Jen tak dál :). ()

Hněv seveřanů (2013) (S01E02) 

Anglická vesnička byla úchvatná, stejně jako jatka mnichů. ()

Soud (2013) (S01E04) 

Další úžasná, našlapaná epizoda. Travis Fimmel předvádí úžasný herecký výkon v roli Ragnara. Střetnutí s Angličany bylo úžasné :). ()

Přepadení (2013) (S01E05) 

V této epizodě se všechno vyhrotilo... A bylo to sakra super! ()

Královské výkupné (2013) (S01E07) 

Výborně zpracovaná bitka mezi Anglosasy a Vikingy :). ()

Oběť bohům (2013) (S01E08) 

Náboženský rituál - jatka - bezchybné. ()

Čas změn (2013) (S01E09) 

Odvažuji si říct, že se jedná o nejnudnější díl první série... Kromě posledních pár minut. ()

Série 2 (2014) (S02) 

Tato série je o stupínek výše než série předchozí. Vynikající příběh, dokonalé krvavé souboje, výborné herecké výkony, vynikající zvraty... Prostě a jednoduše - tento seriál má všechno. Úžasné, dechberoucí, neskutečné :). ()

Válka bratrů (2014) (S02E01) 

Excelentní! Po nudném posledním dílu první série přichází tento nářez. Souboj na začátku dílu byl naprosto úchvatný, neméně úchvatný byl i zbytek dílu. Celý díl byl skvěle emocionálně vykonstruován, scénář se (řečeno hezky česky) s ničím nes*al. Ragnar ukázal, že není jenom stroj na zabíjení nepřátel, ale že má i city.... Výborně, do detailu zpracovaná postava, navíc zahrána hercem, který se pro tuto roli snad narodil :). ()

Invaze (2014) (S02E02) 

"Kněz" prodělal úžasný vývoj, mám ho teď ještě radši než předtím :). ()

Zrada (2014) (S02E03) 

Díly z nájezdů do Anglie mám nejradši. Seriál je s každým dílem lepší - úchvatná podívaná! Jak již napsal někdo přede mnou, poprvé jsem měl Rolloa rád :). ()

Oko za oko (2014) (S02E04) 

Ukřižování byl neskutečně skvělý nápad scénáristů! ()

Modlitba Páně (2014) (S02E10) 

Bezchybné, dokonalé zakončení úžasné druhé série, která předčila už tak skvělou první :). ()

Série 3 (2015) (S03) 

*SPOILER* Díl od dílu lepší, každá další série o něco lepší než předchozí. Vynikající zpracování, díly při obléhání Paříže neměly chybu - brilantně zvládnuté bojové scény, výborně se vyvinul i příběh, pozvolné tempo první série se stupňovalo do úžasné druhé série a vydrželo až do série číslo 3 - bezchybně zvládnuto (jak scénáristicky, tak i z pohledu hereckých výkonů. Sice se celkem často se v této sérii hrálo na city (ale to mi v nejmenším nevadí). I po třech sériích je to neskutečně zajímavý, poměrně dost historicky přesný a dokonale zpracovaný seriál. :) ()

Uchvatitel (2015) (S03E05) 

Chtěl jsem dát jenom 4*, ale ten konec byl prostě... dobrej... ()

Znovuzrozený (2015) (S03E06) 

Bezchybná, emotivní, úžasná epizoda s nečekaným, ale dokonalým koncem. ()

Paříž (2015) (S03E07) 

Floki je čím dál tím více kontroverznější postava... Mám z něho smíšené pocity, ovšem je zahrán dokonale. Mimochodem super díl :). ()

Před branami (2015) (S03E08) 

Perfektní ve všech detailech. Jeden z nejlepších dílů seriálu. ()

Související novinky

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Vikingové míří do Valhally

Vikingové míří do Valhally

20.11.2019

Seriál Vikingové od History Channel odplouvá se svojí závěrečnou šestou řadou do věčných lovišť, streamovací služba Netflix má teď pro fanoušky drsných seveřanů ale dobré zprávy. Spolu s tvůrcem… (více)

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

04.01.2019

Největší hit stanice History seriál Vikingové se blíží do finále. Seriál bude zakončen šestou sérií pravděpodobně zkraje roku 2020 a jeho tvůrce Michael Hirst (Tudorovci) spolu se studiem MGM… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

Reklama

Reklama