Reklama

Reklama

Vikingové

(seriál)
Trailer
Irsko / Kanada, (2013–2020), 66 h 51 min (Minutáž: 44–51 min)

Tvůrci:

Michael Hirst

Scénář:

Michael Hirst

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Travis Fimmel, Katheryn Winnick, Gustaf Skarsgård, Clive Standen, Alexander Ludwig, Linus Roache, Moe Dunford, Jessalyn Gilsig, Jefferson Hall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(89)

Drsné drama vikingského hrdiny Ragnara Lothbroka, který ve snaze o rozšíření vlivu seveřanů zpochybňuje kvality neschopného vůdce, kterému chybí vize. (Netflix)

Recenze uživatele Najt k tomuto seriálu (76)

Série 1 (2013) (S01) 

Ragnar Lothbrok se vydává na sever plenit, to se ovšem nelíbí jeho Jarlovi a tak nezbývá než se zmocnit trůnu ještě předtím, než začnou skutečné problémy. Krom mírného, ale za to příběhově důležitého finále to byla v celku skvělá první série. Ta přinesla nejen rozjezd v příběhu, ale i povedené bitvy a nemalou porci akce. ()

První sněm (2013) (S01E01) 

Celkem slušný úvod, kterému hodně pomohla úvodní scéna, protože díky tomu jsme mohli vidět už v prvním díle hlavní postavu v akci. Postavy jsou celkem povedené a po filmařské stránce jsem byl taky spokojen. ()

Hněv seveřanů (2013) (S01E02) 

Druhý díl už skupina podniká výpravu na západ, konkrétně do Anglie i přes výslovný nesouhlas jejich velitele. První výprava skončila úspěšně vyrabování místního mnišského kláštera. Mezi Ragnarem a jeho "bratrem" začíná menší konflikt. Vikingové byli podle mě opravdoví zmrdi a počítám, že seriál si zachová tuto historickou stopu, takže se asi bude plenit a zabíjet celý seriál. No uvidíme o čem přesně tenhle seriál bude dál. Zatím máme za sebou první výpravu. ()

Vyvlastnění (2013) (S01E03) 

No příběhově zatím žádný zázrak. Ragnar se vrací z cesty, dostane svolení od pána jet znovu, ten zakope poklad který si nechal a Ragnar vyrazí znovu. Tentokrát i s manželkou, ale už nenarazí na mnichy ale vojáky. ()

Soud (2013) (S01E04) 

Slušný díl plný akce. Návrat z poslední cesty všechno zkomplikoval a situace se slušně vyostřuje. Ragnar a všichni k němu loajální jdou v nebezpečí. ()

Přepadení (2013) (S01E05) 

Pro mě zatím nejlepší díl. Konečně se něco děje a vypadá to, že bude souboj. Závěrečné plenění bylo taky slušný. Jarl by potřeboval výchovnou lekci a jeho žena celkem překvapila. ()

Pohřební obřad (2013) (S01E06) 

Po boji kdy Ragnar vyzval Jarla na souboj se Ragnar stává novým Jarlem. Následuje pohřeb, oslava a plánování. Konec pak dá najevo, že rabování v Anglii nebude snadné. ()

Královské výkupné (2013) (S01E07) 

Zatím nejlepší epizoda. Děj se odehrává v Anglii, seveřané se zakopají a značnou vyjednávat. Vymyslí strategii a chtějí výkupné. Doma se zatím dějí zajímavé věci. ()

Oběť bohům (2013) (S01E08) 

Slušný díl, který se nese v duchu mytologie. Pochod na posvátné místo a oběti bohům sice působí hodně povedeně, ale zabití 9 zvířat od každého druhu a 9 lidí, vlastně úplně zbytečně, evokuje myšlenky na to, jak byly lidi uboze tupí. Škoda zvířátek. ()

Čas změn (2013) (S01E09) 

Byť chyběla akce, tak příběhově se to dost dobře rozjelo. Finále první série, jako příprava pudy pro druhou zafungovala skvěle. ()

Série 2 (2014) (S02) 

Druhá série je mnohem lepší než první. Ragnar vyzrál na vůdce, nájezdů do Anglie je čím dál tím více a bitev tu je taky dost. Příběh se dost posune a důležitou roli začne hrát pořádné intrikaření. ()

Válka bratrů (2014) (S02E01) 

Bombastický rozjezd druhé série. Úvodní bitva byla obyč, ale jde spíše o to, co se v ní stalo. Ragnar s posádkou se vrací zpět. Doma se vzpamatovávají z nemoci a LaGerta se dozvídá o nevěře. Je vyřčen rozsudek Rola a ke konci pak čeká Ragnara nejedno překvapení. Závěr pak ve stylu emocí, kdy se rodina kompletně rozpadá a pohled na Ragnarovy slzy mluví za vše. Hold, takhle to dopadá, když chlap neudrží ptáka v kalhotách. Akčně se nejedná o nic spešl, ale příběhově se úvodní epizoda povedla. ()

Invaze (2014) (S02E02) 

Příběh poskočí o pár let dopředu. Mezitím se seveřané připravují na plavbu, Ragnar plodí potomky a ke konci se vylodí ve Wessexu a další problémy za dveřmi. ()

Zrada (2014) (S02E03) 

Zatím nejlepší díl série. Ragnar drancuje v Anglii a Borg se jel pomstít. A Rolo se konečně sebral. ()

Oko za oko (2014) (S02E04) 

Po utoku Borga na Rangarovu půdu se Ragnar vrací zpět domů, aby si ji vzal zpět. Po cestě jsou ale potíže a tak se vrátí jen polovina. Král zůstává ve Wessexu, aby vyjednával, jenže skupina co lovila byla napadena a kněz byl jaksi přibyt. Ragnar se sice vrátil, ale můžu je málo, nakonec se objeví posila a rodina se konečně setkává. ()

Odpovědi psané krví (2014) (S02E05) 

Vynikající díl. Po infiltraci a stealth akci na zásoby připraví Ragnar léčku na toho druhého Jarla, jarla hňupa. Lagertha přivezla pomoc a začne bitva, které se zúčastní i Bjorn. Následné události plynou jak v Anglií tak i zpět v Kattegatu, kterému vládne zase Ragnar. Lagertha ukázala svůj charakter a stává se nejlepší ženskou postavou v seriálu. ()

Nesmiřitelní (2014) (S02E06) 

Mega vyústění ve všech třech příběhových rovinách. Jednoduše fantastický díl. ()

Krvavý orel (2014) (S02E07) 

Celkem nudnější epizoda i když dvě scény byly top. Lagertha je mojí nejoblíbenější ženskou postavou a opět to dokazuje a scéna v lese byla úsměvná, kam se na ni hrabe princezna Zrzka. A pak scéna s krvavým orlem byla drsná, tohle je drsná poprava. ()

Ivar Bezkostný (2014) (S02E08) 

Epizodu hodnotím velice pozitivně, protože celý čas je možnost sledovat, jak se smyčka okolo Ragnara stahuje. Král je imbecil, který na konci jen zavařil na problémy a plešárd Floxi mě taky začíná brnkat na nervy. ()

Modlitba Páně (2014) (S02E10) 

Sice nejlíp hodnocená epizoda seriálu, ale me tam chyběla akce. Intrikaření je zde super a Horyk dostal co si zasloužil, ale nic moc se tu kromě konce nestalo. ()

Související novinky

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Vikingové míří do Valhally

Vikingové míří do Valhally

20.11.2019

Seriál Vikingové od History Channel odplouvá se svojí závěrečnou šestou řadou do věčných lovišť, streamovací služba Netflix má teď pro fanoušky drsných seveřanů ale dobré zprávy. Spolu s tvůrcem… (více)

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

04.01.2019

Největší hit stanice History seriál Vikingové se blíží do finále. Seriál bude zakončen šestou sérií pravděpodobně zkraje roku 2020 a jeho tvůrce Michael Hirst (Tudorovci) spolu se studiem MGM… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

Reklama

Reklama