Reklama

Reklama

Vikingové

(seriál)
Trailer
Irsko / Kanada, (2013–2020), 66 h 51 min (Minutáž: 44–51 min)

Tvůrci:

Michael Hirst

Scénář:

Michael Hirst

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Travis Fimmel, Katheryn Winnick, Gustaf Skarsgård, Clive Standen, Alexander Ludwig, Linus Roache, Moe Dunford, Jessalyn Gilsig, Jefferson Hall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(89)

Drsné drama vikingského hrdiny Ragnara Lothbroka, který ve snaze o rozšíření vlivu seveřanů zpochybňuje kvality neschopného vůdce, kterému chybí vize. (Netflix)

Recenze uživatele paddy35 k tomuto seriálu (6)

Král Rybář (2017) (S05E01) 

No, úpadek, který s každou sérií nastává, je prostě znatelný. Spousta nesmyslů a nedůvěryhodné herecké výkony. ()

Země bohů (2017) (S05E02) 

Tak jo, misky se obrátili. Strana Vikingů mě moc nebaví, naopak anglická strana je mnohem zajímavější a to hlavně kvůli mladému a ambicióznímu biskupovi, který trochu připomíná Zaklínače. Přesto panuje spíše zklamání, místy opět nedává logiku a jak byl Floki od počátku otravný, tady už je přímo nesnesitelný. Navíc se začíná opakovat dokola to samé schéma. Běž, obsaď, udrž, vyrvi zpátky, odjeď na lodi. Čím už od první série Vikingové trpí, jsou průměrné a jednoduché dialogy a ani tady žádné zlepšení nebo převrat nenastává. ()

Otčina (2017) (S05E03) 

Tak Vikingové dopadli jako Hra o Trůny. tolik slabomyslných a bezduchých blbostí jsem viděl leda v nějakém béčkovém akčňáku. Neznám jediný důvod, proč postaví jednají tak jak jednají a navíc se to vůbec nehodí k jejich charakteru, který jim seriál vlastně sebral, takže je nerozeznáte od jiných postav. A Floki, to je prostě katastrofa, doufám, že brzo umře, abych se na ty jeho fanatické výlevy nemusel dále dívat. Nevím, co tvůrci touhle sérií zamýšleli, ale zatím absolutně nechápu jakýkoliv její význam. Druhá věc. Opakující se schéma. Nejdřív Ragnar vs. Eckbert. Teď pro změnu jeho synové vs. Aethelwulf (či jak se to píše). To už tu jednou bylo. Seriál se tak snaží sázet na osvědčenou metodu z prvních sérií, bohužel vůbec nefunguje tak jak by měla a nepomáhá ani "epická" bitva okořeněná více efekty. tímhle Vikingové díru do světa neudělali a ani neudělají. ()

Zajatec (2017) (S05E05) odpad!

Lidi, jste normální? Vždyť tohle už jsou opravdu vyloženě nereálné a nelogické kraviny. Tímhle dílem uzavírám Vikingy a dále se dívat nebudu. Tolik patetických, klišovitých a béčkových nesmyslů pohromadě jsem ještě neviděl. Veškerá logika Seveřanů a Angličanů se omezuje na stupidní řvaní a pořád se bojuje, nikdo pořádně neví z jakého vlastně důvodu. Vztahy mezi postavami zamrzly na bodu mrazu a přelévají se nepochopitelně z jedné strany na druhou, což jako celek prostě nedává žádný smysl. Nehledě na to, že chovní hrdinů neodpovídá jejich přidělenému charakteru a spousta se jich chová tak, že od sebe jdou rozeznat pouze vzhledem. ()

Buddha (2019) (S05E16) 

Za ten šílený konec jsem se rozhodl dát ještě o jednu hvězdu méně. Tohle je vážně úlet... ()

Nejstrašnější věc (2019) (S05E17) odpad!

SPOILER: Tak tohle je vážně příšerné! Chaos, do kterého se seriál sám uvhrl pokračuje ve velkém stylu a kdo neřve, ten jakoby do seriálu ani nepatřil. Motivace hlavních hrdinů nelze pochopit, nejspíš je neznají ani oni sami a postupují na základě nějakého generátoru v jejich hlavách. Jedna chce tak ochránit svého syna, že neváhá zabít druhého syna. Jako logika si vzala asi od čtvrté série dovolenou a nehodlá se vrátit. Ivar pořád omílá dokola ty svoje pitomosti, kterým by nevěřil ani zhulený hipík. Natahujme čas jak nejlíp umíme, to nám jde. Historie byla dávno pohřbena a pokud by se seriál nejmenoval vikingov, nejspíš byste vůbec nepoznali, že je tahle věc o nich. Celé je to uměle natahované a jakákoliv koncepce se rozpadla už dávno. Děj se neubírá žádným konkrétním směrem, spíše připomíná opakující se počítačové hry. Jdi, ovládni, rozbij, avraždia znovu. Tohle už je prostě nuda a co kdysi fungovalo, teď hoří jako papír. ()

Související novinky

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Vikingové míří do Valhally

Vikingové míří do Valhally

20.11.2019

Seriál Vikingové od History Channel odplouvá se svojí závěrečnou šestou řadou do věčných lovišť, streamovací služba Netflix má teď pro fanoušky drsných seveřanů ale dobré zprávy. Spolu s tvůrcem… (více)

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

04.01.2019

Největší hit stanice History seriál Vikingové se blíží do finále. Seriál bude zakončen šestou sérií pravděpodobně zkraje roku 2020 a jeho tvůrce Michael Hirst (Tudorovci) spolu se studiem MGM… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

Reklama

Reklama