Reklama

Reklama

Vikingové

(seriál)
Trailer 3
Irsko / Kanada, (2013–2020), 66 h 51 min (Minutáž: 44–51 min)

Tvůrci:

Michael Hirst

Scénář:

Michael Hirst

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Travis Fimmel, Katheryn Winnick, Gustaf Skarsgård, Clive Standen, Alexander Ludwig, Linus Roache, Moe Dunford, Jessalyn Gilsig, Jefferson Hall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(89)

Drsné drama vikingského hrdiny Ragnara Lothbroka, který ve snaze o rozšíření vlivu seveřanů zpochybňuje kvality neschopného vůdce, kterému chybí vize. (Netflix)

Recenze uživatele CinemaRanger k tomuto seriálu (9)

Vikingové (2013) 

Víte jak Hra o Trůny postupně ztrácela svoji kvalitu až do průměru jménem 8. série? Tak Vikingové jsou na tom mnohem a rapidně hůř. První série špičková, další dvě jsou slabší, ale stále parádní. úžasné zpracování, jak legendy o Ragnaru Lodbrokovi, tak severské mytologie. Krásně to ukazuje zvyky a svátky. Má to skvěle napsané a zahrané postavy, které si zamilujete. Mají mezi sebou vztahy, které jim věříte a které se časem rozvíjejí, stejně jako postavy samotné. Pořád se něco děje, ať už jsou to klidnější díly nebo bitvy, které jsou surové a krvavé. Mají zajímavou choreografii a jsou inovativní. Ejhle, pak si tvůrci řekli, že přidaj 10 epizod a z výborného seriálu udělali natahovanou nudu, kde je jen pár výborných epizod, zbytek vata. ()

Série 1 (2013) (S01) 

Vždy jsem se zajímal o severskou mytologii a i o Vikingy celkově, a tak se sám sobě divím, že jsem si tento seriál nepustil dříve a i jsem jej odkládal. Nakonec mne k tomu přemluvila má přítelkyně a zhlédl jsem celou tuto řadu jedním dechem a nemohl jsem očima sjet z obrazovky. Excelentní souboje, dobře napsané postavy, krásná Katheryn Winnick a zajímavý pohled na zvyky Seveřanů. Jen tedy finále bylo promarněné. ()

Série 2 (2014) (S02) 

Slabší než první řada, jelikož tato má o epizodu víc a to znamená víc vaty. Hlavně v první polovině. Jinak výborný rozvoj postav, vztahy se prohlubují, taky je tu víc akce a pár zvratů. ()

Série 3 (2015) (S03) 

Opět slabších 5 hvězd, ale to protože jsou tu epizody dost nevyvážené. Ve většině případech jde o epickou atmosférickou záležitost, zejména pak poslední tři díly. Pak tu jsou ale průměrné epizody plné vaty. Postavy a vztahy se stále rozvíjí, akce je tentokrát méně a přibylo více téma náboženství. ()

Série 4 (2016) (S04) 

Tvůrci si zřejmě řekli, že tenhle seriál pohřbí a celou sérii roztáhli do 20 epizod, z nichž 10 je jen vata a nuda. Gratulace! První půlka je parodická telenovela, která nese jméno Vikingové, sasové a francká říše. I akce je tu špatná. Pak přijde výborná druhá polovina. Skok čase pomohl, dali jsme sbohem nejedné důležité postavě a krom výborných bitev tu máme i pár filosofických dialogů a atmosféru jako z první řady. ()

Série 5 (2017) (S05) 

Nuda pokračuje. Akce ubývá, když je, tak nemá šmrnc, nemá žádnou působivou choreografii a je hrozně natočená. Jen druhá a třetí bitva o York je dobrá a ke konci řady se objeví pár výborných kousků. Vizuál, který byl v prvních sériích úchvatný, vypadá hrozně levně. Je tu taky hromada nelogických věcí. Vztahy nejsou přesvědčivé. Většina epizod je průměr až podprůměr, ale finále bylo parádní. ()

Série 6 (2019) (S06) 

Jsem docela rád, že seriál skončil. Poslední dvě série byly slabé a přešlapovaly na místě. Stejně tak je to i s touto závěrečnou řadou, která je ale o trochu lepší, protože má několik opravdu výtečných epizod a těch nudných je tentokrát méně. Důstojně se rozloučíme s několika hlavními hrdiny a pár momentů je nezapomenutelných. I tak jen za lepší 3 hvězdy. ()

Ledová panna (2020) (S06E07) 

Klidný a dojemný díl. Jedna z nejlepších a nejsmutnějších epizod celého seriálu. Tak se sešli ve Valhalle, Skøl! ()

Související novinky

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Vikingové míří do Valhally

Vikingové míří do Valhally

20.11.2019

Seriál Vikingové od History Channel odplouvá se svojí závěrečnou šestou řadou do věčných lovišť, streamovací služba Netflix má teď pro fanoušky drsných seveřanů ale dobré zprávy. Spolu s tvůrcem… (více)

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

04.01.2019

Největší hit stanice History seriál Vikingové se blíží do finále. Seriál bude zakončen šestou sérií pravděpodobně zkraje roku 2020 a jeho tvůrce Michael Hirst (Tudorovci) spolu se studiem MGM… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

Reklama

Reklama