Reklama

Reklama

Vikingové

(seriál)
Trailer 2
Irsko / Kanada, (2013–2020), 66 h 51 min (Minutáž: 44–51 min)

Tvůrci:

Michael Hirst

Scénář:

Michael Hirst

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Travis Fimmel, Katheryn Winnick, Gustaf Skarsgård, Clive Standen, Alexander Ludwig, Linus Roache, Moe Dunford, Jessalyn Gilsig, Jefferson Hall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(89)

Drsné drama vikingského hrdiny Ragnara Lothbroka, který ve snaze o rozšíření vlivu seveřanů zpochybňuje kvality neschopného vůdce, kterému chybí vize. (Netflix)

Recenze uživatele Illithune k tomuto seriálu (5)

Odhalení (2018) (S05E11) 

Tak to je hustý. Čím dál, tím více degradující. Z jednoho z top seriálů se stává obyčejný průměr. Scénáristé mají k dispozici širokou škálu postav a dokonce i území (Dánsko, Anglie, Francie) a stejně s tím nejsou schopni nic udělat. A to nemluvím o postavách. Herci umějí hrát skvěle, ale k čemu to je... Dějová linka Rolla a změna Lagherty je vtip... Floki je akorát do počtu, nic se tam neděje, k ničemu to není... Trapná Margharete měla umřít už v té epizodě, ve které se objevila... Ubbe a Bjorn jsou prachobyčejní wannaberagnarz. Harald s Ivarem jsou oba strašné chudinky a jejich charakter je ničen díl od dílu víc a víc. Jsem zvědav na Alfreda, to je asi tak jediné, i když ta historická nepřesnost mě u něj docela mrzí (když už je v seriálu Ethelred i Alfred, tak je mohli dát alespoň do správného pořadí). Ale obávám se, že tento seriál už nic nezachrání a zařadí se k průměru. Edit: Jo, a málem bych zapomněl, Hvitserk je největší píča ze všech. ()

Nejodpornější vražda (2018) (S05E12) 

Oproti poslední epizodě nastalo mírné zlepšení, ale na čtvrtou hvězdu to zatím opravdu nevidím. Za celou epizodu se vlastně ani skoro nic nedělo, většinou protahované dialogy. Aspoň, že konečně umřela ta pizda. Je zajímavé, jak u prvních cca 40 dílů jsem zhltal každou epizodu a byl bych schopen se na seriál podívat i 3x po sobě a teď seriál sleduji spíše z povinnosti s nadějí, že přijde zlepšení. ()

Peklo (2018) (S05E15) 

Velmi příjemné překvapení. Po asi deseti dílech epizoda, která opravdu stála za to. Minimum nudných postav typu postižená housenka Ivar, Hvitserk s pedoknírem a Floki - noemova archa tak trochu po seversku (ta je zde úplně vynechána). Naopak sledujeme linku v Anglii, kde se odehraje pěkně zpracovaná bitva obohacena o symboliku (srnec z Heahmundovi vize), dobrý střih, akční zpracování a dokonce i smrt jedné nejmenované postavy. Bohužel, bitvy v nových epizodách absolutně postrádají epické rozměry a dobrý soundtrack. Zatímco Bjorn i nadále působí dojmem otravného arogantního drsňáčka, Ubbe začíná získávat čím dál větší charakter. Akorát škoda, že ten Alfred je stále takový maminčin mazánek, nicméně jeho komentář k bitvě opravdu sedl. No, snad už to bude pokračovat v lepším směru. ()

Buddha (2019) (S05E16) 

Děj se konečně poslední dvě epizody někam hýbe, nicméně ta Hvitserkova linka... Ptám se proč. Je tohle vůbec třeba? Já si myslím, že seriál má sám o sobě dobrý potenciál, kteří autoři poslední dobou spíše kazí přesně těmito zbytečnostmi, které zde nemají co dělat. Dále bych vytkl nelogické a emocionálně prazvláštní chování Gunnhild. Posuďte sami, nechci zde sepisovat spoilery. Každopádně určitě silnější tři hvězdy, než u prvních 4 dílů druhé poloviny série. ()

Nejstrašnější věc (2019) (S05E17) 

Asi nejhorší epizoda celé série. Nudná, nestravitelná okecávačka, která nikam nevede. Po dvou trošičku lepších dílech jsme opět jednou ve sračkách. Když už jsem si začal říkat, že ten seriál na tom není zas tak špatně, tak mě tvůrci vrátili do kruté reality. Snad mě poslední tři epizody nezabijou. ()

Související novinky

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Vikingové míří do Valhally

Vikingové míří do Valhally

20.11.2019

Seriál Vikingové od History Channel odplouvá se svojí závěrečnou šestou řadou do věčných lovišť, streamovací služba Netflix má teď pro fanoušky drsných seveřanů ale dobré zprávy. Spolu s tvůrcem… (více)

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

04.01.2019

Největší hit stanice History seriál Vikingové se blíží do finále. Seriál bude zakončen šestou sérií pravděpodobně zkraje roku 2020 a jeho tvůrce Michael Hirst (Tudorovci) spolu se studiem MGM… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

Reklama

Reklama