Reklama

Reklama

Spider-Man: Homecoming

  • USA Spider-Man: Homecoming (více)
Trailer 1
USA, 2017, 133 min

Režie:

Jon Watts

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Hrají:

Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau, Gwyneth Paltrow, Zendaya, Donald Glover, Jacob Batalon, Laura Harrier (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mladý Peter Parker / Spider-Man (Tom Holland), který velkolepým způsobem debutoval ve filmu Captain America: Občanská válka, se ve snímku Spider-Man: Homecoming začíná více sbližovat se svou nově získanou identitou pavoučího superhrdiny. Peter, nadšený ze svých zážitků s Avengers, se vrací domů, kde žije se svou tetou May (Marisa Tomei) pod bedlivým dohledem svého nového učitele Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Peter se snaží vrátit ke svému běžnému životu - což mu komplikuje touha dokázat, že by Spider-Man mohl konat mnohem větší skutky, než kterých se zatím odvážil - ale když se objevuje nový padouch Vulture (Michael Keaton), ocitá se v ohrožení vše, co je pro Petera skutečně důležité. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 1

Recenze (1 018)

tron 

všechny recenze uživatele

„Nebojte sa, bude to Ok.“ – „Všetci tu umrieme!“ Spider-Man: Návrat domov nie je najlepší v trikových scénach (tie sú miestami dosť zlé), ani v akčných (nie je ich veľa a žiadna z nich ma vyložene nestrhla). Najlepší je v scénach zo školy, v scénach so spolužiakmi a učiteľmi (ktorí mohli dostať oveľa väčší priestor, najmä profesor, ktorý v minulosti za evidentne mimoriadne tragických okolností už na jednom výlete prišiel o žiaka). Všetky tieto postavy, postavičky a figúrky sú pôvabné, smiešne a rozkošné. Je tu takisto výrazný zmysel pre humor, či už situačný (koncová scéna na záchodoch alebo naháňačka s dodávkou, pri ktorej Spider-Man nechtiac zdemoluje desať plotov, vypustí jeden bazén, zničí grilovačku, zlikviduje osemnásť striech, desať prístreškov, tri garáže, osem bicyklov a pohladká jedného psa) alebo dialógový a hláškový („Neobjímam ťa, len ti otváram dvere. Tak ďaleko ešte nie sme.“). Tom Holland je najlepší Peter Parker. Ja osobne mám rád aj Andrewa Garfielda, ale je pravdou, že Tom je oveľa bližšie komiksovej stredoškolskej predlohe, než Garfield (o absolútne strašidelnom Maguireovi nehovoriac, dodnes nechápem, ako niekto mohol JEHO obsadiť do úlohy Spider-Mana). Michael Keaton je tradične nudný marvelovský zloduch, výnimočný snáď len zaujímavým preslovom o tom, že „tí bohatí na nás kašlú" (a scénou v aute). Myslím, že by nebolo od veci skúsiť nakrútiť aspoň jednu marvelovku bez klasického záporáka, že čo to urobí. Fakt. Teta May má maličký priestor a finále je slabé. Ale newyorská atmosféra je veľmi pekná (netlačí sa v nej na patriotickú pílu až tak, ako v Raimiho čudnej, prehnane patriotickej trilógii, toto je skôr newyorská atmosféra á la Priatelia), Robert Downey sa zo zmagoreného týpka pomaly ale iste prerodil v mentora a veľká škoda, že jeho šéf ochranky (wtf!?), príležitostný amatérsky boxer a nie veľmi dobrý šofér Happy Hogan nedostal výraznejší priestor. Oceňujem napojenie na predchádzajúce marvelovky (stará a nová základňa Avengers, Pepper, finále Avengers 1, absurdné cameo kapitána Ameriky). Občas je to nudné, ale nakoniec prevládajú pozitívne pocity. V neposlednom rade oceňujem, že konečne nejde o origin (zásadné okolnosti - pavúk, strýko - sú len okrajovo spomenuté). A zábavná posledá scéna. Cinemax TN 2017 ()

mzss1 

všechny recenze uživatele

|56%| Viděno v kině (3D - CZ DABING). Co se týče trojrozměrné verze, v podstatě jsem jinou možnost neměl. 3D se poslední dobou vyhýbám, ale v jiný čas promítání bych se na Spider-mana asi před dovolenou už nedostal. Opět zastávám názor, že je 3D absolutně zbytečné – chvílemi se mi docela motala hlava a začali mě bolet oči. No nic, přesto mi 3D-éčko akční scény a efekty nepokazilo. Ve filmu Captain America: Civil War mě postava tohoto nového Spider-mana bavila. Byl vtipný, ujetý, puberť ácký– rozhodně mi nevadil. V této jeho sólovce dostal prostor hlavního hrdiny a ani nevím, jestli to bylo vyloženě dobře. Jako herec je to samozřejmě amatér, ale to mi nevadilo, párkrát jsem se zasmál a párkrát mi bylo trochu trapně. Ale vyloženě to nebyla jeho chyba. Vadilo mi, že zde Tony Stark (mimochodem má nejoblíbenější marvelácká postava) měl tak málo prostoru. Zde se opravdu objevil tak 4x po dvou minutkách. Kdyby to bylo jako v CA3, kdy měl vedle Captaina druhou hlavní roli a pomáhal zde v akci Spider-manovi, tak bych byl mnohem spokojenější. Ale samozřejmě, nejsem naivka, podle ukázek mi bylo jasné, že tu moc nebude, ale přesto to bylo chybou. Hlavní záporák Michael Keaton byl děsně nevýrazný a až zbytečný. Vlastně to snad ani nebyl záporák. Zaprvé: Nepůsobil tak, nevzbuzoval žádný respekt. Zadruhé, až tolik těžkých zločinů nenapáchal. Dále, postava tetičky May mi docela vadila. Ostatní bez problému. Ani ten Happy mě zde tolik nebavil jako kdysi. Sakra, takto to vypadá, že film skutečně kritizuju a zavrhuju do pekel, ale tak to zas není. Včera jsem si říkal, že je to takový slušný nadprůměr, dnes se mi myšlenky srovnali a vidím pouhopouhý průměr, ale koukatelný a neškodný. Jen oproti Avengers, Iron manech, Thorech, Captainech jsem měl o dost vyšší očekávání. Akce je relativně dost – rozložena po celém snímku, moc megalomanská není, finále s letadlem je slušné, ale také nic extra. Jednotlivé akční Spider-manovi kousky jsou ale dobré, nápadité, dobře natočené, Spider-man tu má pěkně moderně zkonstruovaný oblek, ale to je asi tak všechno. Celkově humor, vtipné scény a hlášky jsou moc teenegerské a až tak mě nebavili. Podruhé bych to asi nedal. Ale v dalších chystaných Avengers Hollanda uvítám, objeví se tam v pár scénách spolu s ostatními superhrdiny, takže tak to bude v pohodě, ale jednotlivou sólovku prostě Holland utáhnout nedokáže, ale jak už jsem psal – není chyba jen v něm. Celý děj byl moc jednoduchý. Michael Giacchino složil soundtrack obstojně. Takže koukatelný průměr, nic víc z toho nevykouzlím. ()

Reklama

castor 

všechny recenze uživatele

Tenhle comicsový filmový vesmír (smlouvy, rivalita, Marvel, Sony ad.) jde krapet mimo mě, zajímá mě výsledný produkt a musím říct, že s tímhle kouskem jsem spokojený. Tvůrci mají k dispozici mnohem zajímavější pole působnosti než třeba v případě „prvotiny“ s Tobeym Maguirem. Nepotřebujeme znovu vidět pavoučí kousnutí, nepotřebujeme bulet nad smrtí strýčka. Prostě nastupujeme do rozjetého vlaku. Náš hrdina balí největší kočku na škole, tvůrci umně využívají marvelovského filmového světa a baví třeba trháním trajektu. Ač tedy akce má kolísavou kvalitu, to si zase musíme přiznat. A Spidey tak trochu nezodpovědně ničí cizí majetek. Nicméně tak trochu platí to, co jsem vnímal u předchozího Amazing. Že mě snad i víc bavilo tokání mezi Peterem Parkerem a šprtkou Gwen než samotná comicsová linie, tady to místy bylo podobné. Tom Holland každopádně moc fajn, pojetí legendárního kamaráda ze sousedství mu sedí dokonale. A z jeho setkání s padouchem (v obou případech bez kostýmů) lehce mrazí. Nepotřebuju to vidět znovu, ale čtyři hvězdy dám. PS: 15 minut bych šoupnul pryč. ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Hlavní cíl, který si před sebe tvůrci vytyčili, jim vyšel jen napůl. Dopředu avizované propojení superhrdinské velkoleposti s obyčejným středoškolským dobrodružstvím totiž doplácí na chvíle, kdy jim to vedle sebe příliš nesluší a nejednou do sebe hlasitě narazí. Teenagerská linka je totiž k té čistě marvelovské (události z Avengers nebo Občanské války se těží snad víc než na dřeň) šita zbytečně horkou jehlou a výsledné dojmy tak překvapivě musí tahat nahoru až sám Tony Stark v nepřekvapivě parádním Downeyho podání. Tom Holland si kostým užívá do poslední hlášky a snaží se být onou moderní verzí Spideyho, ale i když jsem byl po jeho představení optimistou, zatím si mě na svou stranu získává jen velmi opatrně. K pavoukovi má sice podobně blízko jako kdysi Tobey Maguire, ale vzpomínky na Garfielda a vůbec na celého Amazing Spider-mana ve mně zůstávají příliš intenzivní a pozitivní, než abych nový restart přijal za svůj takhle rychle. 70% a naděje, že když se potřetí vstupuje do stejné řeky, nebude se z ní tentokrát zbaběle couvat. ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

To, jak Feige v roli producenta pracuje s jednotlivými comicsovými trivii, známými z originálních sešitů, a dělá z nich ve filmu pokaždé něco svěžího, co ani fanda nečekal, že přijde (kudrnatá holka, Vultureova bunda, novátorství v přistupování k zodpovědnosti)... to mě prostě nikdy nepřestane udivovat. Zase skvělá práce. Holland bezvadnej a hlavně parádně nahláškovanej, akce dostatek a je celkem přehledná (i když na bedně něco oproti IMAXu určitě vynikne líp), a taky konečně seriózní záporák. Trpělivost se holt vyplatila, sranda až po finální titulky (mrk, mrk)! ()

Galerie (102)

Zajímavosti (74)

  • Tom Holland (Peter Parker) nastartoval hereckou kariéru tak brzy, že neměl moc šancí chodit do normální školy. Ty britské se navíc od amerických značně liší. Studio ho tedy poslalo na několik dní pod falešnou identitou na The Bronx High School of Science, aby se lépe připravil na svou roli. (Farley)
  • Jacob Batalon hraje kamaráda Petera Parkera (Tom Holland), Neda Leedse. Ten byl původně v roce 1964 v komiksu „The Amazing Spider-Man #18“ (jeho debut) blonďák a s Peterem se poznal při práci v Daily Bugle. Byl také jednou z postav, které vystupovaly pod kostýmem Hobgoblina poté, co mu vymyli mozek. Postava Neda z filmu je po vizuální stránce inspirována také postavou Ganka Leeho, což byl pro změnu kamarád jiného Spider-Mana – Milese Moralese. O něm jsme se mohli poprvé dočíst v komiksu „Ultimate Comics Spider-Man Vol 2 #2“ z roku 2011. (3T)

Související novinky

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

Pitt a Clooney opět pohromadě?

Pitt a Clooney opět pohromadě?

25.09.2021

Mezi velkými hollywoodskými studii právě zuří nová bitva. Sony, Lionsgate, Apple, Netflix, Amazon, Annapurna, Universal, MGM i Warner Bros. se údajně v těchto dnech přetahují o práva na nový thriller… (více)

Reklama

Reklama