Reklama

Reklama

Spider-Man: Homecoming

  • USA Spider-Man: Homecoming (více)
Trailer 5
USA, 2017, 133 min

Režie:

Jon Watts

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Hrají:

Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau, Gwyneth Paltrow, Zendaya, Donald Glover, Jacob Batalon, Laura Harrier (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mladý Peter Parker / Spider-Man (Tom Holland), který velkolepým způsobem debutoval ve filmu Captain America: Občanská válka, se ve snímku Spider-Man: Homecoming začíná více sbližovat se svou nově získanou identitou pavoučího superhrdiny. Peter, nadšený ze svých zážitků s Avengers, se vrací domů, kde žije se svou tetou May (Marisa Tomei) pod bedlivým dohledem svého nového učitele Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Peter se snaží vrátit ke svému běžnému životu - což mu komplikuje touha dokázat, že by Spider-Man mohl konat mnohem větší skutky, než kterých se zatím odvážil - ale když se objevuje nový padouch Vulture (Michael Keaton), ocitá se v ohrožení vše, co je pro Petera skutečně důležité. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 5

Recenze (1 020)

Slasher 

všechny recenze uživatele

Pro mě odjakživa #1 marvelák ve svý patnáctiletý verzi jak variace na Harry Pottera. Hlásek dítěte, kroužek šprtů z nižší střední a odměřený dozor Starka, to všechno okay, nemůžu se ale přenést přes obsazení toho smradíka Hollanda. Ani ne, že by hrál to co má špatně (naopak), jen čistě z principu, nezajímá mě Parker jako ultimátní klučíkovská buzopička. Zlepšuje to Keatona charisma, ta lolitka, ten tlouštík sidekick, jak to odsýpá, interakce s Queens a nějaký ty oblekový srandičky... V součtu tenhle Spidey někde mezi tupou matematikou AVENGERS a lehkostí GUARDIANS, kde můj hlavní problém prostě, výhradně a přízemně je casting. Moje smůla a dál asi nejdu. ()

DJ_bart 

všechny recenze uživatele

Spider-man? More like Iron Boy Jr. ________ Dobrej soused Spider-man je po několika letech úsilí a právních tahanic konečně doma v Marvelu. Nová doba však vyžaduje nového Spider-mana, a s ním i nového aktéra, jímž se stal britský sympaťák Tom Holland. Co se týká civilní roviny, nelze mít k introvertnímu charakteru pubertálního středoškoláka Petera Parkera takřka žádný výtky, byť věrnost k předloze je poloviční – co se ale týká jeho superhrdinského alter-ega, je tu víc výhrad, než by se dalo čekat. Spider-man je zde totiž hodně idealizovaný a jeho oblek disponuje udělátkama která za něj odstraní všechny překážky. Nalijme si tak čistého vínka - fanoušci chtěli hrdinu, k němuž mohou vzhlížet a ztotožnit se s ním - tedy Pavoučího muže. Ne, rádoby hrdinu kterej dostává pečený holuby do huby. Ne, Iron Boy Juniora doopravdy nechceme. May navíc není ta moudrá a motivující tetička, ale hláškující milfka. Jakožto Spidey-fan mám samozřejmě výhrady, ale z odlišnýho úhlu pohledu je 'Homecoming' relativně zábavná teenage komedie. Scénka s 'Batman voice' je mimochodem geniální. ()

Reklama

Rimsy 

všechny recenze uživatele

Výsledný produkt je navlas stejný jako ukázky. Na jednu stranu tak sice nekoupíte zajíce v pytli, na druhou ale nový Spidey ničím nepřekvapí. Sleduje vcelku klasický origin (a v tomhle případě i reboot) pavoučího muže, navazující na jeho představení v loňském Kapitánovi Americe. Humor vcelku ujde, přestože vám bránici neroztrhá, a Hollandův Peter Parker jde tak trochu ve stopách hláškujícího a raubířského Deadpoola. Na rozdíl od něj se ale do žádných brutalit či sprosťáren nepouští a hladce tak zapadá do slušňáckého marvelovského univerza. Což není špatné, ale zároveň ani nebudete hýkat nadšením nad originalitou v jakémkoli slova smyslu. Snad jen Keatonův záporák je o poznání hlubší postavou než jeho zlovolní předchůdci, ale to je na skoro dvě a půl hodiny trochu málo. Co čekáte, to prostě dostanete. Ale víc radši nečekejte. ()

Enšpígl 

všechny recenze uživatele

V rámci dovzdělávání světa Marvelu jsem si dal toto a tvrdě jsem padl na hubu. Ukázalo se, že Spider-Man po upgradu Supermana je moje nejneoblíběnjší komiksová postava ze všech komiks světů. Tady mě vysloveně sral, tak uřvanej idiot co nic neuměl, ale do všeho se montoval to bylo fakt úmorný. Nejlepší akci obstaral IM při zachráně lodi, fandil jsem Vulturovi co to jen šlo. Ne opravdu, pubertální superhrdinové nejsou pro mě. ()

Viktooorka 

všechny recenze uživatele

Sice mi táhne na 30, ale duší jsem pořád puberťák, takže mi teenegerské filmy prostě baví, hlavně když dopředu počítám, že se to bude na této vlně nést. Tom Holland je ještě strašný sympaťák a tak si jeho dobrodružství užívám s ním. Michael Keaton si zase naopak užíval roli záporáka, která mu fakt sedla. Vtipná a rychlá akce, taková oddychová jednohubka, která nemusí nadchnout, ale určitě neurazí. ()

Galerie (102)

Zajímavosti (74)

  • Hudba, která hraje, když se objeví logo MCU (Marvel Cinematic Universe), je orchestrální variací na znělku z animovaného seriálu Spider-Man (od r. 1967), která zazní i v závěrečných titulcích prvního dílu spider-manovské trilogie Sama Raimiho - Spider-Man (2002). (Nevka)
  • Jacob Batalon hraje kamaráda Petera Parkera (Tom Holland), Neda Leedse. Ten byl původně v roce 1964 v komiksu „The Amazing Spider-Man #18“ (jeho debut) blonďák a s Peterem se poznal při práci v Daily Bugle. Byl také jednou z postav, které vystupovaly pod kostýmem Hobgoblina poté, co mu vymyli mozek. Postava Neda z filmu je po vizuální stránce inspirována také postavou Ganka Leeho, což byl pro změnu kamarád jiného Spider-Mana – Milese Moralese. O něm jsme se mohli poprvé dočíst v komiksu „Ultimate Comics Spider-Man Vol 2 #2“ z roku 2011. (3T)
  • Jedná se o 6. celovečerní film s postavou Spider-Mana v hlavní roli. V celosvětovém měřítku jde o druhý nejvýdělečnější snímek se Spider-Manem. Rekord stále drží Spider-Man 3 (2007), který po celém světe nasbíral 890 milionů amerických dolarů. Těsně za ním je Spider-Man: Homecoming (2017) s výdělkem 880 milionů dolarů. Na třetí příčce s 821 miliony dolary je úplně první film Spider-Man (2002). Na čtvrtém místě se 783 miliony dolary se umístil Spider-Man 2 (2004). Na pátém místě se 757 miliony dolary The Amazing Spider-Man (2012). A na posledním místě se 709 miliony dolary The Amazing Spider-Man 2 (2014). (Tashi)

Související novinky

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

Pitt a Clooney opět pohromadě?

Pitt a Clooney opět pohromadě?

25.09.2021

Mezi velkými hollywoodskými studii právě zuří nová bitva. Sony, Lionsgate, Apple, Netflix, Amazon, Annapurna, Universal, MGM i Warner Bros. se údajně v těchto dnech přetahují o práva na nový thriller… (více)

Reklama

Reklama