Reklama

Reklama

Knihovníci

(seriál)
Trailer 2
USA, (2014–2018), 29 h 51 min (Minutáž: 40–58 min)

Tvůrci:

John Rogers

Kamera:

David Connell

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Noah Wyle, Jane Curtin, Christian Kane, Bob Newhart, Rebecca Romijn, Lesley-Ann Brandt, John Larroquette, Lindy Booth, John Harlan Kim, Haley Webb (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(42)

Tato napínavá řada se začíná na našem území vysílat 24 hodin po premiéře v USA. Inspirovala se oblíbenou trilogii Knihovník. Flynn Carsen (Noah Wyle) vede dvojí život. Pracuje v Metropolitní knihovně, kde chrání sbírky podivných nadpřirozených artefaktů. Nebezpečná hrozba jej přiměje sestavit tým, který mu pomůže zabránit konci technologické civilizace. K boji proti hrozivému Bratrstvu hada mu plukovnice Eve Bairdová (Rebecca Romijnová) pomůže zlanařit chytrého kovboje Jacoba Stonea (Christian Kane), otřelého zloděje Ezekiela Jonese (John Kim) a odbornici na synestezii Cassandru Cillianovou (Lindy Boothová). (Universal Channel)

(více)

Videa (27)

Trailer 2

Recenze (72)

RedRose 

všechny recenze uživatele

Noah Wyle aka Flynn Carsen je určitě můj guilty-pleasure, takže jsem byl moc zvědav co teď přijde v seriálové podobě! Po úvodním dvoudílu, nechci předčasně hýřit nadšením, ale musím! Jede v podobně ztřeštěném stylu jako původní tři filmy, je to pěkně svižné a nenudí! Potěšila mě přítomnost Judsona a Charlene i to, že seriál jednoduše pokračuje po původních třech filmech stejným stylem i celkovým podáním i se stejnými herci a vzhledem k pilotnímu dvoudílu, je to vlastně další Flynnův film, ale nepotěšila mě zpráva, že samotný Noah Wyle, který si tuto roli evidentně opět skvěle užívá, zde zůstane jen pár dílů a později snad sporadicky (jeho nepřítomnost je vyřešena hezky - nezemřel - vydal se hledat ztracenou knihovnu), takže je i reálně možný jeho návrat... Vzhledem k tomu, že mu končí Falling Skies, by se mohl i zdržet... Na druhou stranu je zde Christian Kane (Leverage) a od něj taky dost očekávám, takže celkově po úvodním dvoudílu za 74% a nedočkavě očekávám další díly... ()

blazma 

všechny recenze uživatele

Flynn Carsen se stal jednou z mých oblíbených TV trilogií, které nikdy nebyli točené aby šli na velké plátno do kin, ale svým vlastním způsobem měli své kouzlo. Když to vezmeme kolem a kolem je to indiana jones, s trochou nadpřirozených věcí a kouzel, který chrání svět. Je to nenáročné rodinné dobrodružství. Nakonec přidejte pár dalších knihovníků, každý má své nevýhody i výhody a máte pár příjemných epizod. ()

Reklama

Laerry 

všechny recenze uživatele

Pokud se vám nezamlouvají šílenosti, které dokázali sepsat jedině scénáristé na dost velkým tripu, tak se Knihovníkům vyhněte velkým obloukem. Pokud jste fanoušky laciného bratrance z druhého kolene Indiana Jonese jménem Flynn Carsen, tak jste Knihovníky už nejspíš dávno viděli. Pak tu je ještě jedna kategorie potencionálních diváků – jestliže vám vyhovuje seriál typu Warehouse 13, tak v The Librarians můžete najít uspokojivou náhradu. Já ale nespadám ani do jedné kategorie a přinutila jsem se na tuhle šílenost podívat jen proto, že tam hraje Chris Kane.... když ale člověk přetrpí tak dva tři díly, tak si prapodivně uvykne na ten bizarní svět a jestliže vypne mozek na maximum, tak se může i celkem pobavit. A nebo při sledování požijte rekreační drogy, to by taky mohlo fungovat. ()

Vxxx 

všechny recenze uživatele

Po dvouhodinovém pilotu jsem si říkala, že to není zas tak hrozný. Že je to stejné jako film a na odpočinek jednou týdně dobrý. Ale po druhém díle měním hodnocení na 1* a říkám NE! Je to hrozný :D Absence Flynna absolutně nedává smysl. Těch pět hlavních postav, nebo kolik jich tam je, je naprosto tragických, nesympatických... Nebudu sledovat dál a předpokládám, že nejen, že se seriál nedočká druhé série, ale nedokončí ani první. Vidím to na stopku po 6- 10 dílech... EDIT: No, tak jsem se spletla. No a co! Seriál dostane druhou sérii. Na světě je něco špatně :( ()

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Mám asi trochu jiný vkus než většina, protože jsem se u toho nudil. Hlavní postavy knihovníků jsou úplně plytké, nezajímavé a moc mluví o ničem (viz dialog na konci 3. dílu o důvěře). Akce je trapná, herci se neumí hýbat a choreografie je nulová. Nejvíc mě štvala naprostá nelogičnost v řešení záhad. Podobně jako ve Scorpion, hodně inteligentní lidi zde řeší záhady naprosto debilitním způsobem, který nemá moc logiku, hlavně, že směřují tam, kam si scénáristi přejí. Mumlání té "matematičky" je nejhorší, u toho dycky mlátím hlavou do stolu. Například když stojí u menhiru a chtějí vypočítat dopad světla... Flynn říká "jsme 84.3 stupně severně, 18.5 stupně východně. Což je blbost protože to by museli být v Arktidě. Vzápětí začne "velmi přesně" vypočítávat dopad stínu z menhiru, který je jak vysoký? "Přibližně 9 stop". Když jsou tam podobný kraviny hodně často, celej seriál se pro mě stává kravinou... Jediné, co mě u toho drželo byla postava Flynna Carsena, ta jediná mě trochu zaujala, ale Flynn tam po prvním dvoudíle už nevystupuje, respektive možná se ještě epizodně občas objeví... Rebecca už je trochu okoukaná a její poslední seriály nedopadají zrovna dobře... ()

Galerie (1 430)

Zajímavosti (19)

  • Nové artefakty objevující se v epizodě: Mnoho Minojských artefaktů a Klubko z labyrintu Minotaura. (Karlosik_4)
  • Objevují se zde tyto artefakty: Koruna krále Artuše, Opál ze Samary a Excalibur. (Karlosik_4)
  • Kromě velké spousty narážek na pohádky a divadelní hry zde zazní i narážka na film Terminátor 2 (1991) v podobě věty: „Come with me if you want to live.“
    (Karlosik_4)

Reklama

Reklama