Reklama

Reklama

Knihovníci

(seriál)
Trailer 1
USA, (2014–2018), 29 h 51 min (Minutáž: 40–58 min)

Tvůrci:

John Rogers

Kamera:

David Connell

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Noah Wyle, Jane Curtin, Christian Kane, Bob Newhart, Rebecca Romijn, Lesley-Ann Brandt, John Larroquette, Lindy Booth, John Harlan Kim, Haley Webb (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(42)

Tato napínavá řada se začíná na našem území vysílat 24 hodin po premiéře v USA. Inspirovala se oblíbenou trilogii Knihovník. Flynn Carsen (Noah Wyle) vede dvojí život. Pracuje v Metropolitní knihovně, kde chrání sbírky podivných nadpřirozených artefaktů. Nebezpečná hrozba jej přiměje sestavit tým, který mu pomůže zabránit konci technologické civilizace. K boji proti hrozivému Bratrstvu hada mu plukovnice Eve Bairdová (Rebecca Romijnová) pomůže zlanařit chytrého kovboje Jacoba Stonea (Christian Kane), otřelého zloděje Ezekiela Jonese (John Kim) a odbornici na synestezii Cassandru Cillianovou (Lindy Boothová). (Universal Channel)

(více)

Videa (27)

Trailer 1

Recenze (72)

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Měl jsem sice pocit, že sleduji něco jak z 90. let, ale na druhou stranu jsem se u toho i docela bavil. Možná by se měli brát ještě méně vážně a oddignorovat nějaké rádoby dramatické momenty, u kterých se dost projevilo přehrávání většiny herců. Každopádně nápady to mělo, klidně by mě i ta druhá série zajímala. ()

jh666 

všechny recenze uživatele

Nevím, co se tolika lidem nelíbí, ale já jsem na výsost spokojen. Jasně je tam dost nelogičností wtf momentů, ale co. Zábava to je, úrovni filmů se to docela přibližuje, herci jsou taky sympatičtí, takže minimálně pilot jsem si užil. Edit: Po skončení první série jsem opravdu spokojený. Každý díl je něčím jiný, Flynnovy návraty potěšily, trio knihovníků super. Doufám v druhou řadu. Ty čtyři hvězdy si to fakt zaslouží. ()

Reklama

Fifipek 

všechny recenze uživatele

Když se blížil premiéra Librarians a byl zveřejněn děj, tak jsem si pro sebe říkal: " Sakra, vždyť to je jak přes kopírák Warehouse 13" a světě nediv se, nepletl jsem se....seriál se samozřejmě nesmí brát příliš vážně, ani si netroufám říct, na jakou že cílovou skupinu je vlastně zaměřen, prostě ten druh seriálu, u kterého netřeba příliš přemýšlet a po několika hodinách si asi ani nebudete pamatovat, o čem, že ta poslední epizoda vlastně byla....Herecké obsazení asi o vkusu každého soudruha. Já osobně mám Rebeccu Romijn rád, i když už starší, je to stále pěkná ženská, samozřejmě rozdíl od doby Femme Fatale je znát.... ()

VenDulin85 

všechny recenze uživatele

Na tomto seriálu by se dalo kritizovat věcí od nevidím do nevidím, pro mě se to však stalo guilty pleasure, něco mezi Indianou Jonesem a moderní pohádkou. Některé díly byly vydařenější (4. o Santovi, 8. hororový dům na Slovensku, 10. paralelní vesmíry), některé trochu méně, ale svůj průměr si to udržovalo. Asi jediné, do čeho bych hrábla, je americký patetismus, který zazněl snad v každém díle a kazil zážitek z knihovnických vylomenin. Herecké osazenstvo bylo vybráno více než dobře, konečně jsem vzala na milost Flynna Carsena, který se vyskytne jen ve čtyřech dílech z deseti, takže ostatní 'knihovníci' dostanou poměrně dost prostoru. Co dodat? Těším se na druhou řadu. ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Po všech stránkách průměrná zábava, která ani není moc zábavná. Několik solidních dílů nenahradí šílenej scénář a příšerný postavy, který začali nudit po první sérii a po poslední jsem se už vyloženě nesnášel. Jasně, je to Flinn Carsen, ale trochu jsem doufal, že ty 3 mladý by to mohli trochu zvednout. Je tu sice nějaký "příběh", který jde celým seriálem, je to ale doslova hlemýždí tempo a naprosto chápu, že byl seriál po 4 řadách ukončen. Závěr tu sice nějaký je, ale je to spíš závěr v rámci série, ne seriálu. ()

Galerie (1 430)

Zajímavosti (19)

  • Kromě velké spousty narážek na pohádky a divadelní hry zde zazní i narážka na film Terminátor 2 (1991) v podobě věty: „Come with me if you want to live.“
    (Karlosik_4)
  • Seriál byl premiérově vysílán ve více jak 100 zemích včetně České republiky a Slovenska, a to pouze 24 hodin po americké premiéře na kanále TNT v prosinci 2014. (Pod)
  • Nové artefakty objevující se v epizodě: Batšebin olej léčení, Marrakéšská hvězda, Dopis od knihovny, Registr a Digitální model Země s umístěním dračích žil. (Karlosik_4)

Reklama

Reklama