Reklama

Reklama

Cizinka

(seriál)
Trailer
USA, (2014–2024), 92 h 10 min (Minutáž: 51–90 min)

Tvůrci:

Ronald D. Moore

Předloha:

Diana Gabaldon (kniha)

Hudba:

Bear McCreary

Hrají:

Caitríona Balfe, Sam Heughan, Tobias Menzies, Duncan Lacroix, Stephen Walters, Graham McTavish, Bill Paterson, Nell Hudson, Gary Lewis, Lotte Verbeek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(7) / Epizody(91)

Píše se rok 1945 a právě skončila válka. Claire Randallová, bývalá britská válečná zdravotní sestra, je se svým manželem Frankem na líbánkách. Jako místo své svatební cesty si vyberou malebnou skotskou vesničku opředenou dávnými pověstmi a mýty. Frank zde nachází stopy, které ho přivedou až k jeho předkovi, kapitánu Jonathanu Randalovi, který byl v polovině 18. století velitelem anglické vojenské základny Fort William. Během jedné z procházek se Clair po doteku záhadných menhirů ocitá o dvě stě let zpět, do doby kapitána Jonathana "Black Jacka" Randalla, kdy vrcholí snahy Stuartovců o znovuzískání skotského trůnu a do boje jsou vtaženy i skotské rodinné klany. Bezcitný, krvežíznivý a drsný Jack je pravým opakem Franka z roku 1945. Claire je pod vlivem krutých okolností přinucena provdat se za Skota jménem Jamie Fraser, ale její srdce touží po jiných dvou mužích žijících ve dvou různých časových dimenzích – po Frankovi z dvacátého století a Jackovi z osmnáctého. (AXN)

(více)

Videa (44)

Trailer

Recenze (190)

pavcas 

všechny recenze uživatele

Seriál, kterej mně chytnul za srdce jako už žádnej dlouho ne, to je Cizinka. Když jsem začínala číst knížku, kde se hlavní hrdinka Claire, bývalá zdravotní sestra, zcela náhodou na svých opožděných líbánkách ve Skotsku "propadne" z roku 1945 na stejné místo,ale o 200 let zpátky, říkala jsem si WTF, jak tohle bude fungovat? O pár stránek dál jsem byla chycená, zamilovaná do hlavních postav, zamilovaná do příběhu, zamilovaná do líčení skotské vysočiny a místních poměrů. Nepamatuju si, kdy naposled se povedlo vybrat tak dokonale přesnou ústřední dvojici, kdy všechno co tak fungovalo v knížce, funguje ještě o 100% líp v televizi, stejně tak jako se povedlo absolutně dokonale vykreslit dobu, ve které se děj odehrává a najít úžasné a dechberoucí lokace ať už ve Skotsku nebo jinde, pařížská část se natáčela i v Praze. Caitriona Balfe přinesla do postavy Claire přesně tu správnou dávku ženskosti, moudrosti a zároveň odvahy a paličatosti jako knižní Claire a Sam Heughan jako Jamie kromě toho že je sexy jak blázen, je neskutečně čistá duše, statečné srdce a silný charakter a v některých scénách předvádí nejen oni opravdu neuvěřitelné herecké výkony, až se vám srdce chce rozskočit na milion kousků..... Chemie mezi nimi je neuvěřitelná a je to opravdu krásný příběh lásky a odvahy, kterou nerozdělí ani několik století.... 1.serie 110%, 2. serie 90% a aktuálně běží 3.serie, která zatím vypadá víc než dobře. ()

MIMI.kry odpad!

všechny recenze uživatele

Z mého úhlu pohledu nepřesvědčivá, bezkrevná a poměrně brakovitá červená knihovna, která se nepovedla. Přitom romantiku, zvláště odehrávající se v historických kulisách, fakt můžu a mám v oblibě. Akorát tento seriál mě zcela minul a vůbec nezaujal. Usilovně a marně jsem opakovaně hledala něco, co by bylo zajímavé, dramatické nebo kouzelně poetické, protože někteří blízcí seriál chválili. Nakonec jsem to po několika marných pokusech vzdala. Kladným ohlasům ani zdejšímu vysokému hodnocení nerozumím, telenovela Cizinka mi přišla příliš chladná, nudná, předvídatelná a povrchní. Nevím, jestli jsem tak náročná nebo mám jen specifický vkus, protože jsem se zase minula s většinou. ()

Reklama

danca044 

všechny recenze uživatele

Nemohu uvěřit, že jsem se dočkala seriálového zpracování mé oblíbené série knih od Diany Gabaldon. Hlavní hrdinku jsem si představovala spíš jako mladou a drobnou ženu, ale pomalu si začínám na Caitrionu Balfe zvykat. Musím uznat, že hraje skvěle a role Claire jí sedne. Taky jsem se modlila, aby Jamieho hrál někdo, kdo je alespoň trochu hezký a moje přání se více než vyplnilo. Sama Heughana vidím na obrazovce taky poprvé, ale zklamaná rozhodně nejsem. Na nespoutaného mladého Skota se hodí víc než dost a mezi ním a Caitrionou to pěkně jiskří. Režiséři odvedli pěknou práci a díkybohu se drží knihy. Doufám, že si seriál povede pořád takhle dobře. ()

Maryinka 

všechny recenze uživatele

Ten poslední díl první série byl fakt odvážný. SPOILER Tak realisticky a brutálně zobrazené znásilnění muže mužem jsem v TV seriálu ještě neviděla. Myslím, že natočit takovou scénu by dalo zabrat i tvůrcům Game Of Thrones. KONEC SPOILERU Jedná se o kvalitně natočenou červenou knihovnu, doprovázenou krásnou hudbou a odehrávající se v okouzlující přírodě. Dialogy místy skřípají, děj je občas jako z historické telenovely, ale naštěstí s mírou a ohledem na žánr a cílovou skupinu. Herci jsou nejen krásní, ale umí kupodivu i hrát a výprava je taky pěkná (na seriál). Avšak pozor! Outlander není cílen pouze na osamělé padesátnice. Milovníci násilí a sexu si taky přijdou na své (vztah hlavních hrdinů je totiž postavený veskrze na tvrdém sexu a vzájemném mlácení, někdy jsem si dokonce říkala, jestli jsem si omylem nepustila nějaké soft péčko). Jakkoli perverzně to může znít, mou nejoblíbenější postavou se nejspíš nakonec stal sadistický maniak Randall. Jeho charakter mě zajímá a baví, navíc je skvěle zahraný, prostě záporák, který je natolik hnusný, až ho "žeru". Taky jsem ráda, že hlavní hrdinka je silná a svéhlavá, i když mi občas tou svou dokonalostí a všeznalostí lezla na nervy. Jamie je sympaťák, někdy se ale choval jako naprostý idiot (bití Claire, nadávání vlastní sestře do děvek, neustálé hraní si na hrdinu...), že se až divím, proč ho ty holky tak žerou. Tedy částečně je chápu, musím uznat, že vypadá dobře - vlastně možná až příliš dobře. Zranění a jizev má spoustu, ale vybité zuby, rozbitý nos, jizvy na tváři, to ne, že? Očividně autorka předlohy i tvůrci seriálu potřebují, aby nedostatečně uspokojené ženy slintaly nad jeho plakátem v pokojíčku... Pfff. Konečný verdikt: Kouká se na to fajn, vizuál je jedinečný a díly jsem sjížděla jako divá. Prostě guilty pleasure. P. S. Obsah je naprosto mimo! Prosím, zjistěte si o seriálu něco, než napíšete kraviny, jako je např. zdejší poslední věta! ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Pokud od adaptace knižního bestselleru Cizinka čekáte povedený romantický kousek s tajemnými prvky či zajímavé ztvárnění cestování v čase, budete hodně zklamáni. Outlander se zatím jeví jako rutinní červená knihovna, v níž jsou všechny nadějné prvky potlačeny nevýraznými charaktery a nenápaditým scénářem, jenž se navíc bere až příliš vážně. Je docela smutné, že nám tuto novinku servíruje zrovna tvůrce uctívané sci-fi kultovky, Battlestar Galacticy. Na tento kousek se totiž nejspíš bude vyplácet koukat jen s hodně vděčnou knižní fanynkou.40% ()

Galerie (2 771)

Zajímavosti (49)

  • Druhá série se natáčela mimo jiné i v Praze, která má představovat Paříž. Vyskytují se tu prostory Strahovské knihovny, schody v Nerudově ulici a mnoho dalších. Kompars si většinou zahrály české fanynky. (leafi)
  • Třetí řada seriálu odehrává nejen ve Skotsku, ale i na Jamajce a v severní Americe. „Jamajské“ scény byly natáčeny v Jihoafrické republice ve studiovém areálu asi hodinu jízdy od Kapského Města – na stejném místě, jako byly točeny filmy Šílený Max: Zběsilá cesta (2015), Černá věž (od r. 1985) či pirátský seriál Black Sails (od r. 2014). [Zdroj: love.iprima.cz] (PenelopaW)
  • Ve scéně, kdy Claire (Caitriona Balfe) s Frankem (Tobias Menzies) v penzionu skáčou na posteli, původně měla skákat jen Claire. Tobias Menzies navrhl, že se k ní Frank přidá, čímž svojí postavu více „zlidštil“ a ukázal, že Frank není žádný staromódní suchar.  [Zdroj: Diana Gabaldon, Tara Bennett – kniha Jak se točí Cizinka: oficiální průvodce sériemi 1 a 2] (PenelopaW)

Reklama

Reklama