Reklama

Reklama

Sorjonen

(seriál)
Trailer
Finsko, (2016–2019), 29 h 53 min (Minutáž: 55–61 min)

Tvůrci:

Miikko Oikkonen

Hrají:

Ville Virtanen, Anu Sinisalo, Matleena Kuusniemi, Kristiina Halttu, Ilkka Villi, Olivia Ainali, Lenita Susi, Max Bremer, Matti Laine, Jasmin Hamid (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(31)

Talentovaný detektiv přijme práci v malém městě, protože chce trávit více času s rodinou. Brzy se ale zaplete do vyšetřování děsivých vražd. (Netflix)

Recenze uživatele VLADEK k tomuto seriálu (2)

Sorjonen (2016) 

Nekriticky přeháněná hodnocení (zejména Malarkey), prostě asi zapracoval takový ten sentiment severských detektivek. Ano stojí to na rádoby autistickém vyšetřovateli, a postava není napsána vyloženě špatně, ale po většinu času to tahá za pačesy a postava jako taková pro mě není uvěřitelná, Rozhodně to NENÍ ponuré, ani na vteřinu. Celé policejní oddělení se po většinu času chová nesmyslně, nelogicky, jako parta amatérských herců, ne policistů. Mám jako věřit tomu, že prostředí a vybavení policejní služebny je pro dané místo a čas reálné? Nedostatky ve scénáři jsou maskovány nesmyslnými střihy. Finština s titulky mi nevadila, naopak, to bylo osvěžující. Linka s rakovinou manželky je hodně patetická a samé klišé. 1. sezóna - 50%, 2.sezóna - 40%. ()

Série 2 (2018) (S02) 

Asi dva případy slušné = 60%, ostatní spíš zoufalství jak ve scénáři tak po herecké stránce, poslední případ vyloženě trapný. Obecně na úrovni českých krimiseriálů na Primě. Nechápu místní nadprůměrné hodnocení, ale na tom nesejde. ()

Reklama

Reklama