Reklama

Reklama

Sebevražedný oddíl

  • Česko Sebevražedný oddíl 2 (více)
Trailer 2

Obsahy(1)

Režisér James Gunn uvádí akční dobrodružství superhrdinů Warner Bros. Pictures Sebevražedný oddíl, těšte se na partu nejdegenerovanějších delikventů světa DC, kteří umírají touhou zachránit svět. (Vertical Entertainment)

Diskuze

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Zek

a bylo to během Harleyniho řádění a v duchu sem si říkal, že jestli se té sedačky dotkne ještě jednou, jenom trošičku, tak to přelezu :) 

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

SPOILER Mně se to akorát prostě nehodilo do té scény.. Jako chápu, že si vzpomněla na svéhu tátu a řekla si jo byl by na mě pyšnej, ale jinej důvod pro ten flashback tam nebyl. Žádná spojitost s tím co se dělo s tím co se dělo v tom flashbacku.

Co se soundtracku týče, tak zatímco tady hrál jeden shit vedle druhého, tak v prvním SS jsme měli tyto pecky:
Sucker for Pain (with Logic, Ty Dolla $ign & X Ambassadors)
The Animals - House of the Rising Sun
The Rolling Stones - Sympathy for the Devil
Action Bronson, Dan Auerbach, Mark Ronson - Standing in the Rain
Rick James- Super Freak
AC/DC - Dirty Deeds Done Dirt Cheap
Norman Greenbaum - Spirit In The Sky
Black Sabbath - Paranoid
Seven Nation Army - The White Stripes
Kehlani - Gangsta
Twenty one pilots: Heathens
SAYGRACE - You Don't Own Me ft. G-Eazy
Eminem - Without Me
Creedence Clearwater Revival - Fortunate Son

(A to jsem vybsal jen ty nejlepší)

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, Yoshitsune, Yoshitsune

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

Je tedy pravda, že během tohohle filmu, sem zažil jednu nepříjemnou věc, jelikož za mnou podle všeho seděl mentál první třídy, tak mi kopl z ničeho nic do sedačky a to tak silně že se divím, že mi neulítla hlava. Takže sem ho pačastoval, dvěma velice hezkými nadávkami, že jakmile se film chýlil ke konci, tak ani nepočkal na úplný konec a z toho sálu odešel velice na rychlo. A je to škoda. 

na příspěvěk reagoval Zek

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

dragon94

Já si většinou dobrý OST pamatuji a dost často se k němu vracím, ale že by první SS měl nějak dobrý OST, no nevim to bych si musel pamatovat. Já si z prvního SS, taky pamatuji určité scény, aaa možná i nějaké dialogy, ale nebylo tam nic, co by mně fakt nějak ohromilo. Tady sem ve finále, měl docela i obavy o ty postavy co zbyli a v duchu sem říkal brzdi Gunne brzi, už nikoho nezabíjej.  A jo, u Královny krys, to fakt fungovalo, vždyť ona jediná byla fakt neviná, slušná a fakt hodnej člověk, takže by fakt mně fakt mrzelo kdyby se ji něco stalo. 

na příspěvěk reagoval dragon94

Uživatel Yoshitsune smazal svůj příspěvek.

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Yoshitsune

První SS má mnoho chyb to jistě, ale díky soundracku jsem si to docela užil jako vcelku slušnou stylovku. Tady jsem si to od té čistky táboru užil o dost méně a samotné finále mi přišlo dost předvídatelné a hloupé. Stejně jako snaha násilně tam naroubovat nějaké emoce ohledně Ratcatcherky.

na příspěvěk reagoval Yoshitsune, Yoshitsune, PKD

Yoshitsune

Yoshitsune (hodnocení, recenze)

První SS začíná jako klasická pěti hvězdičková masáž, ale stane se z ní depilace horkým voskem a velice, ale velice pomalým škubáním. A všichni víme že se musí škubnout rychle. 

na příspěvěk reagoval dragon94

dragon94

dragon94 (hodnocení, recenze)

Druhý Suicide Squad začal opravdu neočekávaně a skvěle. U čistky tábora jsem měl dokonce široký úsměv na tváři a hltal jsem každou další scénu. No a pak mi přišlo, že tomu nějak došel dech. Těžko říct kde se přesně stala chyba. Možná to bylo tím střídáním akčních, vážných a ujeteých scén, přičemž ty vážné za moc nestáli. Nebo docela slabou dějovou linií s princeznou Harley. Nebo samotným úkolem oddílu, který byl hrozně jednoduchý a přímočarý. Tak nějak jsem očekával, že to opravdu nebude celé jen o tom zničit jednu budovu.. popřípadě jsem doufal, že se nám během toho objeví vícero zajímavých odboček, ale nestalo se tak. Odbočky sice byly, ale příliš krátké, příliš prosté, nepříliš zajímavé. 
No a nebo soundtrackem, který mi absolutně nesedl a vlastně jsem si užil pouze tak dva songy během celého filmu. Nebo potom né příliš dobře zvládnutými emocionálními scénami a docela slabou chemií mezi postavami. Ačkoli teda postavy samy o sobě byly skvělé. Potíž byla v tom, že většina jejich rozhovorů byla jen o tom jak je jeden divnější než druhej. Proto nejspíš ani nefungovali ty emocionální scény. No asi to bude kombinací toho všeho dohromady.
Docela mě překvapují místní komentáře, že tohle je úplně jiné, než SS z roku 2016, přitom mě to přišlo schématem filmu téměř totožné. Samozřejmě tenhle film dělá pár věcí lépe, ale na druhou stranu film z roku 2016 měl lepší chemii mezi postavami, více skutečně cool zapamatovatelných scén (Deadshot na autě, Harley a helikoptéra, skok to kyseliny, většina scén s Diablem atd..) a hlavně měl 100x lepší soundtrack,, díky kterému jsem si ten film užil mnohem více, než tento. 
Proto také budu hodnotit o 1* méně, než u původního SS. 3* 65%

Pet

Pet (hodnocení, recenze)

Po zmene "komentaru" na "recenze" bojkotuji danou sekci, tak komentar pisi sem. (Ne ze bych predtim byl s (opravdovymi) komentari nejak extra aktivni, ale jde mi o princip. Odmitam znasilnovani terminu "recenze" zdejsimi cim dal castejsimi "texty" a "vykriky do tmy/ze tmy".)

Za mne maximalni spokojenost. Zadna snaha o kopirovani MCU stylu (zdravim Aquamana), zadny naznak natlaku Gunna do dalsich Guardians of Galaxy tymovky s pridanym nasilim.
Fakt cistokrevne eRko pro klukovske ja v nas dospelych (ano: pristupne od 15 let s mentalitou do 13 let :)), takze pokud se na to naladite od pocatecniho vylodeni, nemuzete byt zklamani. Pokud ne, budete trpet celou dobu.
Proste moji oblibeni The Expendables (se stejnou pristupnosti a dalsimi stycnymi body) v superhrdinskem komedialnim podani s pro mne silnym a v ramci realneho sveta i fungujicim zaverecnym poselstvim.
Plus vicemene (podle znalosti predlohy a stupne geekovosti) postavy a hlavne ackove herce (tim nechci "postradatelne" beckare nijak urazit, ale tohle je holt prvni liga).
Takhle melo SS vypadat od zacatku, kdyby Warneri meli nejaky DCEU plan. Docela jsem zvedavej na mockbusterovou odezvu, jestli nejaka bude (ale kvuli covidu asi ne :().
A velke diky za nejlepsi narativni titulky ever. To je na Oscara za kreativitu.
Btw. puvodni Ayerovu SS snizuju na 2*, to je naprosto (bohuzel ackovy) bezpohlavni WB/DC produkt, ktery by mel byt zapomenut.

na příspěvěk reagoval dr.horrible

W.Dow

W.Dow (hodnocení, recenze)

Ale jo, z celého DCCU (jestli teda ještě vůbec existuje) je to asi bych řekla ten nejzábavnější film a bavila jsem se v kině, za mě povedené a určitě se nebráním někdy v budoucnu druhé podívané.

Kincl

Kincl (hodnocení, recenze)

Tak za mě lepší jak jednička plus to patří k tomu lepšímu od DC :) Nejlepší postava Ratcatcher 2 pro mě.  Spoiler: Jinak jsem čekal, že budou všichni umírat postupně a né půlka hned na začátku :D

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Bluntman

Dobře, tohle je už argumentace lepší, s kterou nemám až takovej problém, ovšem ne ve všem souhlasím. Jsem zvědav, jak se mi bude či nebude líbit Old, osobně si ale taky nemyslím, že SS byl nějaký naprosto geniální počin, ale spíše docela originální a nekompromisně zábavný biják se skvělým obsazením a nápady  (v řemeslu). 

Nicméně říkáš tedy, že každý kdo se bavil na zdejším humoru, je nutně zaseklý mentálně pod 13 lety? Tohle mi přijde stále docela hloupé :)

na příspěvěk reagoval Bluntman

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

TheDarKnig , TheDarKnig

Nevím, jak můj názor na Čas souvisí se Sebevražedným oddílem. Pokud se podívám na hodnocení Čas, tak ten je kladně hodnocen jednak lidmi, kteří se dlouhodobě a intenzivně zajímají o horor, jednak lidmi, kteří vystudovali film studies/studují na nich/přednáší tam. Z toho i z daných názorů se dá vyvodit, že je to dílo pro lidi, kteří chtějí velmi konkrétní žánrovou zábavu (eko-horor, body-horor), a pro lidi, kteří to mají rádi nekonvenčně. Sebevražedný oddíl má naopak velmi pozitivní ohlasy (recenze, kritiky, komentáře), ovšem většina jaksi opakuje, co bylo součástí reklamní kampaně. Pokud už přistupuji na ty podobnosti mezi oběma počiny: Čas je fakt film, který dělá něco, co jiné nikoliv, potažmo v naprosté menšině, zatímco Sebevražedný oddíl je film, který dělá, že dělá něco, co jiné nikoliv, potažmo v naprosté menšině, ale jsou to jenom mimikry. V Čase na jednu stranu schválně omšele umírají postavy podle hororových klišé, na druhou stranu tam překvapivě umírají i "existenty", které horory, katastrofické a vůbec americké filmy přežívají (spoiler: dítě, pes). V Sebevražedném oddíle se oceňuje, jak postavy umírají, přitom smrt postav je odvislá od star-power herce/herečky a od toho, jak se s kterými ne/počítá pro další díly. 

 

Jinak si to osobně neberu, pouze bych se rád dozvěděl, co kdo na Sebevražedném oddílu vidí. A na "do 13 let mentálního věku" neshledávám nic moc urážlivého. Humor je tam založen výhradně na tom, že se řekne jakože nepřístojnost, která člověku připadá vtipná v těch nácti, kdy jsou nějaká slovíčka jakože zapovězená. Sebevražedný oddíl fakt není někde na úrovni tvorby Parkera se Stonem, kde ty č*ráci, p*dele a p*če mají třeba politický-společenský význam v rámci satiry s jasným ideologickým statementem. Naopak, Sebevražedný oddíl to hraje na jistotu i v této rovině: na jednu stranu "satira" amerického intervencionalismu, na druhou "satira" diktátorských zemiček a praktik, tj. pro každého něco. Není to edgy ani jako ty Gunnovy tweety - a vtipné je to asi stejně. 

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Pet

Tak verbal je úplnej odpad, proti Bluntmanovi většinou nic nemám. Jen tenhle styl "argumentace" prostě neuznávám. 

Pet

Pet (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

V pohode, ja se nehadam. Jen se mi libi predem nejaka nazorova diverzita napris celym spektrem - ne aby vsichni film haneli nebo naopak adorovali (coz je i pripad filmu OLD - median pod 3* versus silne 4-5*). Bluntman jde proste obcas proti proudu, nestydi se za to a nekdy se holt az moc rve za svuj nazor, kdyz je osamocen ve svem boji :). S tim "13 let mentalniho veku" to ale vystihl. Nechapu to nijak urazlive, ale jako popis paradoxu pristupnosti pro novou SS. (Taky si dam rad infantilne hloupy R-kovy film jako GP a nestydim se za to.) Osobne mi je podobne Bluntmanovo intelektualni vyboceni z davu cim dal vic sympatictejsi nez nonstop vulgarni image svebytne recesisticke entity typu verbal, ktery/a stavi jen na maximalizaci maximalne zvracenych kanalizacnich slovnich meta hricek a urazek na centimetr ctverecni. Nechapu jeho globalni oblibenost (s kterou se dostal i do tistenych medii). Jako fajn na obcasne pobaveni OK, ale ceho je prilis... z toho je mainstream. No nic, asi to bude vekem. Hlavne ze se filmy toci a mame na co chodit do kina/poustet si doma a pak co kritizovat. :)

na příspěvěk reagoval PKD, TheDarKnig

TheDarKnig

TheDarKnig (hodnocení, recenze)

Pet

Však když se ti film nebude líbit, tak se ti nebude líbit. Jenom mi přijde, že Bluntman si to bere nějak moc osobně, že jemu se nelíbil a všichni kritici i diváci jsou nadšení. A to "do 13 let mentálního věku" by si taky mohl nechat pro sebe, ale když mu to pomůže se cítit dospěleji, tak asi ok. 

Osobně si ovšem myslím, to, co jsem napsal níže. :-)

na příspěvěk reagoval Pet, Bluntman

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Pet

Mě též ten tr. nijak extra neuchvátil. Ale určo na výsledný produkt mrknu. Abych zjistil, co je na těch waw komentech pravdy.;-)

Pet

Pet (hodnocení, recenze)

TheDarKnig

Mne se OLD hodne libi, ale jen diky zaveru, ktery naopak vetsina hani. Bez zaveru bych dal OLD tak 2* (presne v duchu (umyslne) hloupych a naivnich shaymalonovek od THE VILLAGE po AFTER EARTH + GLASS, ktery fakt nepobiram). A cetl jsem i komiksovou predlohu SANDCASTLE, ktera by se beze zmeny dala natocit jako dalsi divny fajn filmy z A24 produkce. Cili diky teto rozpolcenosti jsem na restart/reboot/re-whatever SS fakt zvedavej. :) (Ale dopredu hlasim, ze ta punkovost a misty divna kamera mne v traileru celkem desila.)

na příspěvěk reagoval PKD, TheDarKnig, Bluntman

Kincl

Kincl (hodnocení, recenze)

Zdarec za pár minut jdu na to, jen otázka je tam podtitulková scéna? 

Bluntman

Bluntman (hodnocení, recenze)

Přitom je Sebevražedný oddíl paradox: film, který je určený pro náctileté, přitom má rating R, potažmo je to film, který je určený pro lidi do 13 let mentálního věku, přitom má u nás přístupnost až od patnácti let. 

 

Jinak by mě zajímalo, v čem kdo spatřuje alternativu tohoto Sebevražedného oddílu vůči... čemukoliv. Zatím akorát všichni přejímají marketingové pr žvásty (o autorské volnosti, o tromácké provokativnosti a tak). 

na příspěvěk reagoval TheDarKnig

PKD

PKD (hodnocení, recenze)

Ratemus

No, tím nás zásobuješ již nějakou tu dobu. Zaslav atd. Takže předpokládám, že jde o něco podobného.;-) Esli JarJar zmizí i se svým Supermanem, tak to bude pan gorila mooc šmutný.:)))

Související novinky

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

Gadot a spol. v DC oficiálně skončili

10.10.2023

Po měsících mlžení a kontradikcí ze strany Jamese Gunna, nového lodivoda filmového DC univerza, server Variety konečně může potvrdit, že se hlavní herecké hvězdy Gal Gadot, Jason Momoa a Ezra Miller… (více)

James Gunn upřesňuje restart DC

James Gunn upřesňuje restart DC

15.07.2023

Ještě před premiérou Flashe režisér a nový šéf DC Studios James Gunn uvedl, že veškerá komiksová tvorba studia počínaje jeho snímkem Superman: Legacy bude jedno velké propojené univerzum. Již delší… (více)

James Gunn získal dohled na DC filmy

James Gunn získal dohled na DC filmy

25.10.2022

Hollywood se po delší době opět mírně otřásl v základech, to proto, že režisér a scenárista James Gunn byl studiem Warner Bros. Discovery potvrzen do role jednoho z šéfů sekce DC films. Kompletní… (více)

Kdo povede komiksovou týmovku Thunderbolts?

Kdo povede komiksovou týmovku Thunderbolts?

06.09.2022

Za pár dní odstartuje disneyovská akce D23, na které má mít kromě jiného prezentaci také šéf Marvelu Kevin Feige. Údajně nás pak čeká pár novinek, na které se nedostalo během Comic-Conu, včetně… (více)

Reklama

Reklama