Reklama

Reklama

Seznamte se s Gusem Gormanem (Richard Pryor), naivním počítačovým programátorem, pro nějž je klávesnice jeho největší zbraní. V důsledku toho čelí Superman svému dosud největšímu nepříteli. Christopher Reeve se znovu zhostí své role v níž ještě prohloubí lidskou stránku své postavy, když jako Clark Kent spatří na srazu střední školy ve Smallville Lanu Langovou (Annette O’Toole). A když se Muž z oceli po vystavení Kryptonitu stane jeho největším nepřítelem, Reeve se zhostí obou rolí s oslnivým herectvím. Prožijte Supermana III s celým jeho srdcem, hrdinstvím a vzletným humorem. (Magic Box)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (178)

Jossie 

všechny recenze uživatele

Vtipné gagy v Supermanovi? Tak tohle mi vůbec nesedlo, jako hlavní postava mi navíc přišel Gus a ještě mi bylo dost divné, jak se z totálního flákače stane doslova přes noc počítačový génius. Jinak zlomyslný Superman byl zajímavý nápad a milé zpestření byla Websterova chytrá přítelkyně, tvářící se jako bezduchá husa . ()

Bat55 

všechny recenze uživatele

Tak takto zmrviť legendárnu DC postavu Supermana je hriech.Richard Lester na režisérskej stoličke byť ani nemal.Christopher Reeve je stále OK,charizmatický Superman,ale atmosféra jednotky sa niekde vytratila.Už dvojka bola kus horšia,ale mala parádne akčné momenty,čo sa o trojke povedať nedá.Veľmi slabučké pokračovanie,ktoré si Superman naozaj nezaslúžil.Vždy som mal radšej Batmana a jeho filmy,ale ako komiksový fanda aj "Muž z oceli" bol vždy parádný,bohužial,trojka túto sériu hodila pod kytičky a už jej pomaly nikto nechcel pomocť.Až s príchodom Singera,ktorý na rozdiel od Lestera priniesol sviežu zápletku,akciu a romantiku./55%/ ()

Reklama

Xeelee 

všechny recenze uživatele

Co to sakra bylo? V příběhu se střídají nesmyslné scény se scénami, u kterých se člověk musí křečovitě smát nebo brečet, a pro zpestření se nám tu objeví i nějaký ten trapný humor. Jedna * za příjezd do práce ve Ferrari (sice to asi neměla být komedie, ale budiž) a druhá za střílení buráky. No nic, usedám k počítači a jdu ovládnout svět. Jen si kvůli tomu budu muset nechat snížit IQ na 50. ()

kaylin 

všechny recenze uživatele

Aby se divák bavil, pokusili se tvůrci film doplnit zajímavým hercem, který byl ve své době velmi oblíbený. Tím byl černošský komik Richard Pryor, který hrál geniálního prosťáčka, jehož schopnosti jsou využity zlou stranou, aniž on by sám věděl, co vlastně způsobuje. Sázka na herce, který se proslavil hlavně komediemi a ve dvojici s Genem Wilderem, prostě nevyšla, jeho postava je neskutečně toporná a klišovitá a dovolím si říct, že i obtěžující. Jeho prostota je spíš iritující, než vzbuzující soucit. A tak tedy vznikl film, který není úplně hodnotným pokračováním předchozích dvou filmů a až příliš je patrná snižující se úroveň kvality. Christopher se mohl snažit sebevíc, ale tohle ani svým šarme nemohl uhrát. Více: http://www.comics-blog.cz/2013/08/238-superman-3-1983-45.html ()

xxmartinxx 

všechny recenze uživatele

Superman nikdy nebyl můj oblíbený komiksový hrdina, nicméně jedničku (a později Superman se vrací) mu upřít nemůžu a nechci. To, co se mi nelíbilo ve dvojce, je tady ale zdvojnásobeno a co se mi líbilo tu chybí. Změna režiséra je vidět a s ní i změna stylu. Je to špatný film. Dá se snést - ale lépe je ho nevidět. ()

Galerie (62)

Zajímavosti (24)

  • V úvodní sekvenci posloužilo kanadské město Alberta jako předměstí Metropolis. (WolfR)
  • Kostým Supermana (Christopher Reeve) měl být původně oblek, na kterém měly být vytvarované svaly. Reeveova profesionalita a pokusy o autenticitu vedly k tomu, že mladý herec si odmítl obléknout navrhovaný oblek a raději se zabýval přísným cvičením pod dohledem britského šampiona v kulturistice Davida Prowseho. (Jimmy15)
  • Natáčení probíhalo v Kanadě, Utahu, Arizoně, Itálii a v anglickém filmovém studiu Pinewood. (Terva)

Související novinky

Zemřel americký herec Robert Vaughn

Zemřel americký herec Robert Vaughn

12.11.2016

Poslední ze Sedmi statečných se odebral na věčnost. Robert Vaughn, jehož minulostí trýzněný Lee se navždy zapsal do westernové historie, nás včera opustil ve věku 83 let. Ačkoliv ho znáte z řady… (více)

Reklama

Reklama