Reklama

Reklama

Akta X - Série 7

(série)
Drama / Horor / Thriller / Mysteriózní / Sci-Fi / Komedie
USA / Kanada, (1999–2000), 16 h 27 min (Minutáž: 44–45 min)

Tvůrci:

Chris Carter

Kamera:

Bill Roe

Hudba:

Mark Snow

Hrají:

David Duchovny, Gillian Anderson, Mitch Pileggi, William B. Davis, Rebecca Toolan, Tom Braidwood, Dean Haglund, Bruce Harwood, Mimi Rogers, John Finn (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(22)

Obsahy(1)

V napínavé sedmé řadě Akt X musí Scullyová vložit svou důvěru v Muže s cigaretou v naději, že získá informace o léku na všechny lidské nemoci. Mulder se konečně dozví pravdu o zmizení jeho sestry Samanthy. Poté, co se společně se Scullyovou vrátí do Oregonu na místo jejich prvního případu, ale sám zmizí. V průběhu sezóny začíná být zřejmé, že mimozemské formy života již nějakou dobu ovlivňují lidstvo. Nakonec Scullyová oznámí novinu, které nikdo nechce uvěřit. (Magic Box)

(více)

Zajímavosti (15)

Akta X (1993) (seriál)

  • Po ošklivém soudním sporu s 20th Century Fox získal David Duchovny (Fox Mulder) před odvysíláním 7. série dvacet milionů amerických dolarů. Celá věc však vrhla stín na jeho profesionální vztahy. (Terva)

Akta X (1993) (seriál)

  • Celkem 19x se v úvodních titulcích objevil jiný slogan než "The Truth is Out There". Ve většině případů se jednalo o zlomové mytologické epizody. V epizodě Teliko je uvedeno "Deceive, Inveigle, Obfuscate" ("Klamat, balamutit, zatemňovat"). V epizodě Getsemani je to "Believe The Lie" ("Uvěř lži"). V epizodě Červení a černí je nápis změněn na "Resist or Serve" ("Vzdoruj nebo služ"). V epizodě Nepřirozený je uvedeno "In The Big Inning" ("Na začátku směny"). V epizodě Završení je nápis změněn na "Veř, abys pochopil". V epizodě Nikomu nevěř je nápis "They´re Watching" ("Sledují nás"). V epizodě Nepravděpodobně je uvedeno "Dio Ti Ama" ("Bůh tě miluje"). (Ještěřák)

Akta X (1993) (seriál)

  • 7. a 8. sezóna byly natočeny tak, aby mohly být považovány za seriálovou tečku. Díky vysoké sledovanosti se ale natáčelo dál. (Ještěřák)

Akta X (1993) (seriál)

  • Premiéra seriálu v Česku proběhla 26. 5. 1995. Do roku 2002 bylo odvysíláno pouze prvních šest sezón. 7. a 8. série byly premiérově vysílány až v roce 2008. 9. série měla premiéru až v roce 2013. (k212)

Akta X - Milénium (1999) (epizoda) (S07E04)

  • Jedná se o crossover se seriálem Milénium (od r. 1996), který byl pár měsíců před uvedením této epizody ukončen. (kkomtu)

Akta X - Lazar (1994) (epizoda) (S01E15)

  • Tato epizoda poprvé odkazuje na to, že Scullyovou (Gillian Anderson) přitahují starší, autoritativní muži a byla s nimi i romanticky zapletena. Podobně jako se o Willisovi (Christopher Allport) mluví jako o jednom z jejích instruktorů na Akademii FBI, tak v epizodě Úplně všechno (2000) se nám představí její bývalý partner a instruktor na lékařské fakultě Daniel Waterston (Nicolas Surovy). O své náchylnosti k autoritativním mužům se sama zmiňuje v epizodě Nikdy více (1997) a v epizodě Jako přátelé (2000) Muž s cigaretou (William B. Davis). (Kubaaa97)

Akta X - Přízrak (2000) (epizoda) (S07E16)

  • V tomto díle zazní pojem vasektomie, což je tzv. mužská sterilizace (přerušení chámovodů). (Winster)

Akta X - Úplně všechno (2000) (epizoda) (S07E17)

  • Je zde zmíněn lék Prednison, který patří mezi kortikosteroidy a v medicíně se hojně využívá. (Winster)

Reklama

Reklama