Reklama

Reklama

Americký táta

(seriál)
  • USA American Dad! (více)
TV spot
USA, (2005–2023), 133 h 46 min (Minutáž: 9–22 min)

Hrají:

Seth MacFarlane, Wendy Schaal, Dee Bradley Baker, Scott Grimes, Rachael MacFarlane, Curtis Armstrong, Mike Barker, Patrick Stewart, Eddie Kaye Thomas (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(20) / Epizody(366)

Další animovaný seriál Setha MacFarlanea, tvůrce kultovního seriálu Family Guy. Opět sledujeme bláznivé osudy americké rodinky, která však v tomto případě není zrovna typická. Hlavou rodiny je Stan Smith, agent CIA, který se má neustále na pozoru a udělá cokoli pro ochranu svých bližních. Kromě něj, manželky Francine a jeho dvou dětí jsou však stálými členy rodiny také mimozemšťan Roger a německy mluvící zlatá rybka Klaus. (oficiální text distributora)

(více)

Videa (1)

TV spot

Recenze (160)

LukeUp 

všechny recenze uživatele

1. Family Guy 2. American Dad 3. Cleveland Show, tak přesně tak bych seřadil seriály z dílny Setha MacFarlanea. American Dad je drzé, neotřelé a nebere si servítky s ničím, nicméně pořád se drží stejného konceptu jako ostatní dva jmenované seriály. Přesto patří k mým nejoblíbenějším animákům, které sleduji. 70% ()

GreatestFan 

všechny recenze uživatele

Seth MacFarlane jen boduje v tomhle skvělém zástupci Family Guy. Mě to příjde dost jako Family Guy s rozdíly těma že American Dad! se více soustředí na humor zesměšňující konzervatismus a církev, zkrátka více společenského humoru. Já však jsem člověk který nemůže vystát konzervatismus ani náboženství, v tom se hodně se Sethem nejspíš shodujeme, proto jsem jeho tak velký fanoušek, a především tohoto seriálu, který považuju za jeho nejlepší. Ten seriál kde dabuje bigotního bezhlavého konzervativního sexstického přehnaně mužného suchara který pracuje pro CIA. Hodně vtipů ze seriálu jsou právě o těchto jeho vlastnostech, což je k nezaplacení, dále je tu Roger, ožralý polidštěný perverzní mimozemšťan který se fláká v podkroví, kterého považuju za nejlepší postavu. Pokud jde o další podobnosti s Family Guy, mě Rogger připomíná hodně reinkarnovaného Stewieho, Hayley zase Briana, Francine zas Lois a Meg by měla být převtělena asi do Steva s Klausem kteři se jí podle mě dost podobají. Vynikající parodie na konzervativní politiku a Seth MacFarlane v ní dává skvěle najevo jak je konzervatismus špatný. BRAVO!!! ZAJÍMAVOSTI Roger je jediná postava, která se objevila ve všech dílech. // Postava Bullocka je nápadně podobná jeho dabérovi Patricku Stewartovi. // Po postavě Hayley její dabérka Rachael MacFarlane, Sethova sestra, pojmenovala své první hudební album ''Hayley sings''. // Postava mluvící rybky měla být původně francouzkého původu a měla se jmenovat François, nakonec ale vznikl německý Klaus. // Chyba v seriálu: Klausův mozek byl údajně předán do ryby na Zimních olympíjských hrách v roce 1986, v tomto roce se ale ve skutečnosti nekonaly. ()

Reklama

P1tr 

všechny recenze uživatele

O trochu horší, než Family Guy, obzvláště ze začátku, nicméně jakmile si na postavy zvyknete a víte, co od nich čekat, stane se American Dad vedle FG další seriálovou drogou. Ačkoliv je původní koncept poněkud podobný FG (rodina plus mluvíci tvor), je to jen trademark tvůrců a další průběh seriálu a chování postav se od FG liší. ()

maseer2 

všechny recenze uživatele

pro mě jen slabší odvar geniálního Family Guye.. z postav je půlka naprosto nezajímavá, vše táhnou především mimozemšťan Roger a otec Stan, který se ale s Peterem z FG rozhodně nemůže měřit.. německá ryba Klaus má zase potenciál, ovšem dostává hrozně málo prostoru.. opravdu podařených vtipů, díky kterým bych chytal záchvaty smíchu, je tu sakra málo a oproti FG je jednoznačnou slabinou absence flashů, kvůli které jsem se nemohl ubránit pocitu, že každé narážce či hlášce jakoby něco chybí.. při každém vydařenějším vtípku jsem si stejně říkal, že by se možná i lépe vyjímal v universu rodinky Griffinovic.. a skutečnost, že každý díl (často dost nuceně) směřuje k nějakému závěrečnému ponaučení, časem začne lézt celkem na nervy.. celkově bylo v první sérii pár momentů, kdy jsem si říkal, že mě seriál přece jen chytne, ale nakonec se tak nestalo.. po první sezóně hodnotím za 3* a dál zřejmě sledovat nebudu.. ()

easaque 

všechny recenze uživatele

1* po pár scénkách můžu odepsat i tento americký sitcom, který je založený na extrémních postavách, situacích a vůbec není ze života. Jde v něm hlavně zaplnit čas blbostmi a vyplnit pauzu mezi reklamami. [ PŘÍBĚH: 1 /// SMYSL: 0 /// ATMOSFÉRA: 2 /// TEMPO: 2 /// ORIGINALITA: 1 /// NÁLADA: 3 /// ART: 0 /// STYL: 1 /// CASTING: 1 (3*MAX) ] ()

Galerie (2 386)

Zajímavosti (49)

  • Během snídaně Stan pronese, že kvůli záchraně Rogera si roztrhl kvádro. Těsně po záchraně ale sako roztrhlé neměl. (Duoscop)
  • Během kontroly na letišti hraje píseň „Walking On Sunshine“ od Katrina & The Waves. (Duoscop)

Reklama

Reklama