Reklama

Reklama

Cesty domů

(seriál)
Rodinný / Drama
Česko, (2010–2015), 345 h 15 min (Minutáž: 51–67 min)

Hrají:

Alois Švehlík, Miroslav Etzler, Petra Horváthová, Milan Bahúl, Petr Konáš, Ladislav Hampl, Miluše Šplechtová, Jan Zadražil, Stanislav Havrda (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(359)

Obsahy(1)

Nová moderní rodinná sága Televize PRIMA autorů Barbary Bulvové a Jana Coufala v režii Jiřího Adamce zavede diváky mezi dvě znepřátelené rodiny. Cesty domů vyprávějí silný emocionální příběh o jejich nepřátelství. O nepřátelství na život a na smrt. Kořeny rodové nenávisti sahají do temné minulosti; příběh, který se divákům otevírá, se ale odehrává právě teď… (TV Prima)

(více)

Recenze (220)

DandaPiper odpad!

všechny recenze uživatele

Už vidím tvůrce Primy: Cože? Německý sračky došly? To nevadí, tak si necháme udělat vlastní, přece jen jsme sousedé, tak bychom to měli mít více-méně v krvi....a taky že jo. Úplně největší průser je, když se ?seriál? snaží být tak americky akční, tragickej nebo dojákovej. O té poněkud komické, ale především trapné "Jsem policajt/ka v utajení" linii ani nemluvím. Fuj, hnus. Radioaktivní odpad, zajistit a vystřelit do vesmíru. ()

Haggy odpad!

všechny recenze uživatele

Tuhle zhovadilost si pamatuju z dětství a nedávno jsem na ni narazil v jakési repríze. Strašný seriál. V hlavních rolích - nachlastaný, odporný, špinavý, idiotský a úchylně šeptající Etzler s počínajícím mulletem a cédéčkem na hlavě, který smrdí přes obrazovku až do vašich obývacích pokojů, pitomá ženská, která neví jestli šukat s manželem, nebo s milionářem, dva otravní malí skřeti, kteří herecké nadání neviděli ani z jedoucího vlaku a věčně uprskaný dědek trpící syndromem pána tvorstva. Všem postavám bych tam nejradši natřískal, až na toho milionáře... Ten jediný je jakž takž snesitelný. Všichni se tam navzájem podvádějí s někým jiným a celé to vlastně stojí na tom, že se X dílů čeká na to, kdy to konečně praskne. Hrozná a utahaná perverzní představa o tom, jak má vypadat dramatický seriál. ()

Reklama

Gemini 

všechny recenze uživatele

Teror Jiřího Adamce, nestydatě prodávaný jako "POKRAČUJÍCÍ V NEJLEPŠÍ ČESKÉ TRADICI". No to promiňte, ale žaludek kohokoliv, kdo nepovažuje za onu nejlepší českou tradici OVRZ, Pojišťovnu a Rodinná Pouta - protože nic jiného než kompilát těchto "klenotů televizní zábavy" tento seriál není - musí protestovat a drát se se svými frustracemi na vyšší místa (ano, milí čtenáři, jakože se vám zvedne kufr;)). Podezřívám české komerční stanice z kartelové dohody, protože nahánět diváky do náruče ani náhodou Dokonalého Světa vytvořením takovéto zbraně jistého sebezničení jakž takž se vzmáhající vlastní seriálové prestiže (Přešlapy, byť zhuštěná a chudší kopie Cold Feet, mají své kvality, a omyl jménem Zázraky Života po krátkém experimentu z našich životů nezázračně odešel), to už chce zatraceně velkou motivaci. Prosím, tvůrci těchto....těchto záležitostí....poučte se, a - dámy prominou - vyserte se už na to. A pokud to neuděláte, vzchopte se, nastavte zrcadlo, a zpracujte pokud možno co nejabsurdnější hustopekelnou parodii na všechny ty příšernosti, kterých jsme my jako diváci museli být svědky. Možná vám pak bude odpuštěno jako tvůrcům Pytlákovy Schovanky. Update - po několika letech pokračování musím zvednout hodnocení. Dobový kontext vzniku, kterým bych si dokázal odůvodnit nula bodov, je už pryč, a zůstává jen pachuť mixu těch tří výše zmíněných "velkých televizních románů". Je to naprosto zbytečné, nepobavíte se u toho, je to jen (s)prostá mezireklamní výplň hlavního vysíracího času - tedy až téměř od půl deváté po VIP zprávách, žáno. 20% ()

rakovnik odpad!

všechny recenze uživatele

"Honza s Vejnarem jsou u obecné kriminálky sotva týden a už zasahují proti muži, který týrá svou ženu. Vejnar při akci koupí jednu do nohy z mužovy vzduchovky. Bára má o Honzu strach. Do Hradiště přijíždí pražská státní zástupkyně Ivana Pánková a její syn Dan. Jedou za Jiřím Pánkem, manželem a otcem. Dan má průšvih - uspal svou přítelkyni a provedl jí potrat. Vyhlašují se výsledky výběrového řízení na primáře. Kdo zvítězí - Ríša nebo Vencl?" (Zdoj: TV Pohoda, 5/2012) Kdo tento mozkodlab proboha sleduje? ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Co se nám to zase urodilo jako jeden z nejambicióznějších hitů letošního podzimu na Primě? Nová rodinná sága Cesty domů vsadila na tvář Mirka Etzlera, den předem si ho posadila ke Krausovi a voila, nedělní primetimový závan pominul stejně rychle jako ranní opar na okně. Nikoli náhodou CD připomínají už na první pohled rozředěnou Pojišťovnu, vedle Mirka je za kamerou osvědčený Adamec. A jestli dalšími tahouny mají být taková jména jako Švehlík, Smutná nebo Potměšil, tak děkuji, nechci. Všechny ty další Jeníkové, Zadražily, Limry a Dolanské si také odpustím a patrně upřu právo na zaujetí těm novým starům. Ale tak co už, v momentě, když jsem při dosledováni úvodního dílu došla v dalším měsíčníku, který napsal sám život, k tak povznášejícímu tématu, jako je Buďte lepší v organizaci lednice, protřela jsem zrak a řekla sbohem a šateček i letošní nové a báječné soapce. Toto opravdu není šťastný výsledek zdravého konkurenčního prostředí, které nám bují již šestým rokem. ...a uplynulo pěkných pár týdnů a po testu dílu druhého jsem jen zalitovala, že jsem tomu dala šanci. Kam se na tohle hrabe trendy umělost nováckých serošů a sterilní zkostnatělost ČT. ()

Galerie (110)

Zajímavosti (21)

  • Plocha ateliéru ve Vysočanech měřila 1650 m2. (M.B)
  • Během natáčení se spotřebovalo 6 500 sáčků čaje, bylo použito přes 3 000 kusů oblečení, na praní oděvů bylo spotřebováno 250 kilogramů pracího prášku, bylo využito 150 km lepící pásky, na efekty bylo spotřebováno 10 kilogramů střelného prachu, využito bylo 200 000 čističů oken na vitríny a vše skleněné, za květiny se utratilo 250 000 Kč a denně se vařilo 20 vajec na rekvizity. (M.B)
  • Whisky se při natáčení nahrazovala černým čajem a víno jablečným džusem. (M.B)

Související novinky

Podzimní televizní boj

Podzimní televizní boj

13.08.2012

Skromný český televizní píseček se dočká zanedlouho dalšího boje o sledovanost, především na poli komerčních seriálů. Dvě nejsilnější komerční televize vsadily na školní prostředí (TV Nova seriálem… (více)

Reklama

Reklama