Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Během vánočních svátků rozpoutá v ulicích Gothamu peklo znetvořený muž přezdívaný Tučňák. Mstí se za rodiče, kteří ho po narození hodili do kanálu, i za samotu, v níž byl nucen žít. Jeho nenávisti využije milionář Schreck a přesvědčí ho ke kandidatuře na úřad starosty. Chce jeho prostřednictvím ovládnout město. Milionář Bruce Wayne je nucen znovu v masce Batmana vyrazit do boje, vinou Tučňákova ďábelského plánu se však stává v očích veřejnosti zločincem. Zvrátit nepříznivou situaci a k tomu zachránit město se zdá nemožné. Naštěstí je tu ještě Kočičí žena, která má se Schreckem nevyřízené účty. (TV Nova)

(více)

Videa (1)

Trailer

Recenze (704)

salahadin 

všechny recenze uživatele

Parádní bizár, nechutně nechutný tučnák, anar-artisté a Mišelinka bez jediné mišeliny v těsném oblečku, jo, tohle nemohlo dopadnout zle. Řekněme, že je druhý batman svým typickým burtonovským nádechem jedním z nejoriginálnějších batmanů. Nikdo jiný by batmana takhle nenatočil a co jiného by komixu slušelo víc? Co mi chybělo? Voyeurský vhled do Waynovy duše a jeho větší nekompromisnost v životě běžného alter ega. Je strašně fajn, že oproti novým batmanům dostal scénárista méně prostoru, což znamená, že tu není tolik balastu a kýče oproti kvalitní akci. Akce je super a catwoman s bičem je mnohem nebezpečnější než OldshatterBane. A Elfman má své posluchače prostě rád, to je slyšet! Nolanovy filmy se s touhle klasikou nedají poměřovat, fakt ne. ()

tron 

všechny recenze uživatele

„Nabudúce ju vyhodím z vyššieho poschodia.“ Monumentálne pokračovanie gotického originálu. Burton dostal nielen vyšší rozpočet, ale najmä viac slobody na vyjadrenie svojho šialeného prístupu. Je to vidieť. Svojho času to dokonca viedlo k zdeseným reakciám rodičov, ktorí na snímku (ktorá je skutočne temná a deťom by som ju na rozdiel od FAUNOVHO LABYRINTU neodporúčal, viď. napríklad vyvražďovanie detí armádou vyzbrojených tučniakov) išli s potomkami, lebo reklama lákala na bezstarostné rodinné dobrodružstvo. Ha-ha-ha. No nič. Dvojka rozhodne detská nie je (ale veď to nebola ani "jednotka..."). Čo pravdaže neznamená, že je zlá. Naopak, je to zábavný film. Za seba však musím dodať, že originál sa mi zdal v určitom smere lepší. To, že sa Burton odtrhol z reťaze (tentokrát si to už aj produkoval) nezanemená, že je to geniálny film. Proste je toho na dve hodiny priveľa (všetkého). Radšej ale vyzdvihnem bombastickú hudbu Dannyho Elfmana, čarokrásnu temnú výpravu, skvelé masky Stana Winstona, pôsobivé Zlo (Walken, Pfeifferová, DeVito), kvalitné akčné scény, drsný humor, dobre napísané dialógy a vôbec, čo to tu trepem, je to parádna vec. Viac na mojom ex-blogu: http://ivokucera.blog.sme.sk/c/157914/Batman-sa-vracia-80.html ()

Reklama

novoten 

všechny recenze uživatele

Burtona mám rád, ale o komiksy už by nikdy zavadit neměl. Navíc si nevybral příliš dobré herce. Keaton mě vytáčel už napoprvé, DeVitův Tučňák není záporák, ale zoufale bizarní figurka a Michelle Pfeiffer je jako Catwoman poměrně odstrašujícím příkladem toho, jak zničit kultovní postavu série. A přestože Elfmanova hudba je parádní a zachraňuje atmosféru a do jisté míry i celý film, tak mi tahle kombinace vůbec nesedí. Deprese a grotesknost v překresleném gotickém prostředí se pro mě nerovná kvalitní podívané. To si raději dám přehrávající duo Carrey-Jones v Batman navždy. 50% ()

Kulmon 

všechny recenze uživatele

Pokud si u prvního dílu Batmana někdo nebyl zcela jistý, že se jedná o Burtonův film, tak tady je to do očí bijící. Nádherné kulisy a typická burtonovská poetika svého tatíka nezapřou. Batman je zde malinko v pozadí a už není takový neohrozitelný hrdina. Mnohem více prostoru dostává Tučňák DeVito a sexy kočička Michelle. Mňau... ()

Faidra 

všechny recenze uživatele

Burton vede nesmiřitelnou válku svého pojetí Vánoc proti tomu tradičnímu a nabíjí své zbraně tak těžkým kalibrem, jakým je Michelle Pfeifferová v černém korzetu, Danny De Vito s tučňáčími končetinami a Christopher Walken bez dalších přívlastků, aby v závěru slavil triumfální vítězství (ne)pohádkové melancholie a nostalgického smíření pod očistnou mocí sněhové pokrývky a zvedl k sobě zatoulaného, zmateného a přesto se nechápavě lísajícího diváka a zahřál mu tlapky. Za tunami dialogů jiskřivějších než gothamská vánoční výzdoba, které by mohly být perlami z klenotnic konverzaček Oscara Wildea, kdyby je psal v současnosti, se tají smutně výmluvné mlčení, pitoreskní výjevy z neogotického městečka ověšeného tisíci světel a ohlušovaného vánoční směsi pokřiku a koled, přerušovanými jen občas znepokojivými tóny Elfmanovy hudby mistrně utajují tišší a těžší poselství a Bridget Jonesová s kočičím tělem a myšlením Lizzie Bordenové příliš dlouho uvězněným v tabákovém kostýmku a moneypennovské oddanosti nedosažitelnému šéfovi ("Nejsem chudinka, jsem pracující žena"), osiřelé pískle s herodesovskými plány ("Copak bych takhle blbnul, kdybych tě chtěl jenom zabít?") a milionář, který je beznadějný chudák (Selino, jste propuštěna, Wayne, proč jste oblečený jako Batman?"), se každý po svém střetnou s duchy minulých, přítomných i budoucích Vánoc a nejen kočičí dáma v tom střetnutí ztratí nejeden ze svých životů. A co na to Jan Tleskač... ehm, Batman, jehož zde v komentářích zmíněné upozadění mi připomíná diskusi na stejné téma v případě nejnovějšího Batmanova dobrodružství? Opět mi to nedá nevzpomenout na mé oblíbené úsloví o povolaných a vyvolených a řeknu jen tolik, že Keatonův a Burtonův Batman vykonává své poslání s odevzdaností povolaného, ne se samozřejmostí vyvoleného. Burton svým vyděděncům rozumí. Tak navzdory ročnímu období... Veselé Vánoce. ()

Galerie (184)

Zajímavosti (75)

  • Kočičí žena (Michelle Pfeiffer) a Tučňák (Danny DeVito) se objevili na seznamu Amerického filmového institutu "100 největších hrdinů a záporáků". (Varan)

Související novinky

HBO Max plánuje seriál o Tučňákovi

HBO Max plánuje seriál o Tučňákovi

14.09.2021

Tučňák, resp. The Penguin, patří mezi nejznámější Batmanovy záporáky. V devadesátých letech ho nezapomenutelně ztvárnil Danny DeVito ve filmu Batman se vrací, a příští rok se pak dočkáme na filmových… (více)

Dvojka Jumanji nabírá posily

Dvojka Jumanji nabírá posily

06.01.2019

Dvojka k hitu Jumanji: Vítejte v džungli! s Dwaynem Johnsonem (Rychle a zběsile 5) a Kevinem Hartem (Night School) se pomalu ale jistě řítí a tento týdne jsme se dozvěděli o dvou nových hereckých… (více)

Anne Hathaway si brousí drápky

Anne Hathaway si brousí drápky

20.01.2011

Dohadům je konec (a že jich během uplynulých měsíců bylo!), studio Warner Bros. a Christopher Nolan oficiálně představili hlavní záporáky i jejich představitele pro The Dark Knight Rises. Ochránce… (více)

Angelina Jolie jako Catwoman?

Angelina Jolie jako Catwoman?

01.08.2008

Temný rytíř trhá rekordy všude, kde se objeví a vypadá to, že třetí díl je jen otázkou času. Nadšení jsou kritici, fanoušci netopýřího muže i obyčejní diváci a pokladničky tvůrců se plní dolary… (více)

Reklama

Reklama