Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Vesmírnému městu Argo City, jehož obyvatelé až dosud žili ve věčné blaženosti, hrozí nečekaná zkáza! A jejím prapůvodcem není, paradoxně, nikdo jiný, než sám jeho zakladatel, moudrý Zaltar. Neboť on to byl, kdo si od strážců vypůjčil vzácný Omegahadron, on dopustil, aby se dostal do nepovolaných rukou nezkušené dívky Kary a on teď musí nést odpovědnost za jeho ztrátu. Kara je však odhodlána napravit svou chybu a přinést drahocenný kámen zpět. Netuší, že toho se mezitím zmocnila čarodějka Selena, která s jeho pomocí hodlá ovládnout svět. Netuší, že boj o Omegahadron bude možná nad její síly... (oficiální text distributora)

(více)

Zajímavosti (19)

Supergirl (2015) (seriál)

  • Helen Slater, která v seriálu ztvárnila roli Karyny adoptivní matky Sylvii Danvers, hrála hlavní roli Kary v původním seriálu Supergirl (od r. 1984). Hrála i postavu kryptonské matky Kary v seriálu Smallville (od r. 2001). (Filipus Muff)

Smallville (2001) (seriál)

  • Spoustu herců a hostů v seriálu si už někdy předtím zahrálo v seriálu či filmu s tématikou komiksu Superman: Christopher Reeve (Dr. Virgil Swann) a Margot Kidder (Bridgette Crosbyová) hráli Supermana a Lois Laneovou ve filmu Superman (1978) a jeho třech pokračováních; Terence Stamp (Jor-El) hrál obyvatele Zóny přízraku Zoda ve filmu Superman II (1980); Annette O'Toole (Martha Kent) hrála Lanu Langovou ve filmu Superman III (1983); Dean Cain (Dr. Curtis Knox) hrál Clarka Kenta v serálu Superman (1993); Lynda Carter (Moira Sullivan, matka Chloe) hrála Wonder Woman v seriálu Wonder Woman (1975); Jeannot Szwarc, který režíroval 9 epizod Smallvillu (do května 2008), také režíroval film Superdívka. Helen Slater, která hrála v 7. sérii zjevení Clarkovy (Tom Welling) matky, hrála podobnou roli i v podobně zaměřeném snímku, a to ve filmu z roku Superdívka (1984), kde právě ona vystupovala jako dcera Zor-Ela (Simon Ward) Kara. (Redík)

Wonder Woman 1984 (2020)

  • Děj je zasazený do roku 1984. V témže roce se na plátnech kin poprvé objevil film, natočený podle komiksové předlohy s ženskou hlavní hrdinkou - šlo o Superdívku, rovněž ze stáje DC. (fiLLthe3DD)

Superman (1978)

  • Donner se žádostí o složení filmové hudby nejprve oslovil Jerryho Goldsmithe, který souhlasil. Poté, co mu ale práce kolidovala s jinou zakázkou, nahradil ho John Williams. Goldsmith se k tématu alespoň částečně vrátil o šest let později, když složil hudbu k filmu Superdívka. (novoten)

Související novinky

Našla se Captain Marvel?

Našla se Captain Marvel?

03.06.2016

Dámské superhrdinské sólovky mají dost špatnou bilanci. Supergirl si nikdo nepamatuje a Catwoman a Elektru by většina lidí nejraději zapomněla, takže tu je ohromný prostor pro zlepšení. Už v červnu… (více)

Reklama

Reklama