Reklama

Reklama

Ach, ty vraždy!

(seriál)
všechny plakáty
TV spot 2
Česko, (2010–2012), 10 h 59 min (Minutáž: 87–100 min)

Režie:

Zdeněk Zelenka

Scénář:

Zdeněk Zelenka

Hrají:

Jiřina Bohdalová, Václav Jílek, František Němec, Filip Blažek, Jiří Schmitzer, Josef Dvořák, Jan Hrušínský, Viktor Preiss, Petr Kostka, Martin Kraus (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(7)

Doktorka Kalendová, advokátka v důchodu, často pomáhá svému vnukovi Kamilovi, nepříliš šikovnému policistovi, řešit vraždy. Nebojí se vyšetřovat v přestrojení, v čemž jí pomáhá i to, že je ochotnicí a má spoustu kostýmů. (Česká televize)

Videa (6)

TV spot 2

Recenze (133)

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Ach, ty seriály! Opravdu těžko se tohle dílo hodnotí. V sedmi delších epizodách jsou povedené krimi zápletky s těmi, které svým průběhem připomínají trapnou frašku. A jsou ve většině. Člověk se neubrání pocitu, že to není tak špatné, když v tom hraje naše legendární herečka. Jenže šestá část doslova zkouší, co divák ještě je schopen akceptovat jako kriminální zápletku. Naopak sedmá část a pátá je nadprůměrná. Bohužel zrovna druhá půlka závěrečné epizody už tak kvalitně nepůsobí. Chtějí si tvůrci dělat z detektivních seriálů legraci? Parodují je? Či snad tohle máme brát vážně a jak už to tak bývá, Češi vloží kapku humoru prakticky do čehokoli. Těžko říct. Chvílemi to funguje jako neskutečná prča, chvíli jako dobře napsaný případ a chvíli ani jedno z toho. Na dvě hvězdy to s vypětím všech sil dotáhla J. Bohdalová a ty dva docela napínavé případy. ()

MELODY 

všechny recenze uživatele

Marný scénář se jen zřídkakdy podaří "nahnat" jinými kvalitami. V tomto případě se to nepovedlo- jiné kvality nejsou. Scénář nalevačku, herci přehrávají, seč mohou, celé je to na pytel. Paní Bohdalová je NĚJAKÁ herečka a v jednotlivých záběrech jí není co vyčíst, přesto ale "nevystřihla figuru", jinými slovy postava v jejím podání není ani zajímavá, ani uvěřitelná. ()

Reklama

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Hodnotím zatím pouze po shlédnutí 1.epizody. Jde o velmi příjemnou záležitost, více humornou než detektivní, ale to mi nevadí. Složité zápletky typu Agathy Christie jsem ani nečekal. Jiřinka je nesmírně vtipná, jen Václav Jílek mi přišel takový nemastný, neslaný. Už teď se těším na další díl a mít tu možnost, pustil bych si ho hned teď, co jsem dokoukal 1.epizodu. A tak to má být. ()

Ev.D. odpad!

všechny recenze uživatele

Upřímně. To je hrůza. To ani nejde popsat jak je tohle děsný. Když to sleduju tak si musím zakrývat oči protože tohle fakt nejde. Během první čtvrthodiny víte kdo je vrah. Kamil je tak chytrej jak vidle v hnoju a Bohdalka je tak stráášně nenápadná až z toho přechází zrak a nakonec tenhle ,,seriál" naprosto dorazila Roubíčková s Kalašnikovem. Škoda mluvit tohle. ()

Zevon 

všechny recenze uživatele

Naprostý herecký trapas, vše stojí a padá na Jiřině Bohdalové, ostatní ty role četli z monitorů při natáčení a ne hráli... to je hrůza co za jelita se dostanou na obrazovku, naprosto nejvíc nevěrohodná je hlavní postava, kriminalista flegmatik a pohodář.... Jinak děj je prostý, scénář je psaný zjevně pro konzumenty seriálovek a mozkové závity Vám rozhodně nenatáhne. Místy je naivita opravdu až zarážející, hraničící s urážkou i průměrného konzumenta detektivek, kruci, tohle jsou příběhy z komunistických bakalářů a ne detektivní seriál. Naprosté zklamání, ale pořád lepší, než ty nekončící soutěže na ostatních programech, můžeme si vybrat...no díky. Otázka ale nezní můžeme, otázka zní chceme tohle vůbec? ()

Galerie (223)

Zajímavosti (27)

  • V epizodě „Smrt lobisty“ se bezpečnostní agentura jmenuje Burget a. s. V knize „Ach, ty vraždy 2“ napsané Zdeňkem Zelenkou a Petrem Zikmundem se jméno Felix Burget objevuje jako jméno jednoho z mrtvých důležitých politiků. (vyfuk)
  • Svou základnu měli bezdomovci na Smíchovském nádraží. (sator)

Reklama

Reklama