Reklama

Reklama

Ach, ty vraždy!

(seriál)
všechny plakáty
TV spot 5
Česko, (2010–2012), 10 h 59 min (Minutáž: 87–100 min)

Režie:

Zdeněk Zelenka

Scénář:

Zdeněk Zelenka

Hrají:

Jiřina Bohdalová, Václav Jílek, František Němec, Filip Blažek, Jiří Schmitzer, Josef Dvořák, Jan Hrušínský, Viktor Preiss, Petr Kostka, Martin Kraus (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(7)

Doktorka Kalendová, advokátka v důchodu, často pomáhá svému vnukovi Kamilovi, nepříliš šikovnému policistovi, řešit vraždy. Nebojí se vyšetřovat v přestrojení, v čemž jí pomáhá i to, že je ochotnicí a má spoustu kostýmů. (Česká televize)

Videa (6)

TV spot 5

Recenze (133)

Greg 

všechny recenze uživatele

První díl se docela povedl - je to vtipné, místy i napínavé a Jiřina Bohdalová a Jiří Štěpnička jsou také dobří. Druhý díl udržel kvalitu prvního dílu, z hereckých výkonů určitě vynikl Viktor Preiss. Třetí díl udržel kvalitu prvních dvou, zato čtvrtý byl o dost slabší a zatím nejhorší. Pátý díl byl naopak nejlepší a zatím byl ideálním zakončením seriálu. Celkově to nebyl špatný seriál, měl docela dost slušných momentů, na případné pokračování bych se i rád podíval, ale vrchol české seriálové tvroby to zajisté nebude... aspoň pro mě. ()

contrastic 

všechny recenze uživatele

1.díl : žádnej zázrak, ale koukat se na to dalo*** 2.díl: Viktor Preiss trošku zvedl úroveň, ale stejně mě ty zápletky připadají trošku přitažený za vlasy:)*** 3.díl:No, pořád je to tak na slabší ***, žádná sláva ! 4.díl: přestává mě to bavit , dost ubohý zápletky** 5.díl: pro mě nejlepší díl****, trošku zvedl celkový dojem z celé série ! ()

Reklama

Billie777 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál patří mezi nejlepší české, které v posledních několika letech vznikly. Podle mě by si tenhle seriál zasloužil o dost vyšší hodnocení, dala bych mu takových hezkých 75%. Už proto, že to je něco jiného, než běžně v televizích vídáme. Tak zaprvé je to krimi komedie, takže se u toho i dobře zasmějete. I přes poměrně dlouhou stopáž se nenudíte, alespoň já jsem se skvěle zabavila, navíc to je napínavý, poutavý a v neposlední řadě na české poměry odlišné od ostatních výtvorů. A nakonec samozřejmě nemůžu opomenout výbornou Jiřinu Bohdalovou a ostatní herce. ()

Kri-kri 

všechny recenze uživatele

Je známo, že Česká televize za posledních 20 let neumí točit jiné seriály, než pouze dva žánry - politické (tzn. antikomunistické) a pak celou řadu kriminálek. Toto je jen další z mnoha počinů té druhé skupiny. Z nudy jsem se rozhodl se na to mrknout. Když nemáte nic lepšího po ruce, v případě nouze nejvyšší se to dalo přežít. Nevím proč má většina uživatelů ČSFD problém sledovat cokoliv s Bohdalkou, mně osobně nevadí, znám daleko horší herečky. Zde Bohdalová hraje jakousi Marplovou v českém provedení, i když tou dotěrností a vynalézavostí mi její role připomíná spíš Resi Berghammerovou z Big Bena. Velkým mínusem tohoto seriálu bylo plno nezkušených herců po boku těch osvědčených. Za velké mínus a zvlášť u detektivky považuji, když je diváku hned na začátku ukázán zločin včetně vraha i jeho motivu. Sice opět trochu nadhodnotím, ale když už jsem i Tomsovi dal slabé 2 * a to byl totální sebestředný vůl a jeho případy absolutně nezajímavé, dávám stejné hodnocení i této zábavě pro nenáročné. 30% ()

YURAyura 

všechny recenze uživatele

5/10 Pomerne rozkolisana uroven jednotlivych pasazi, kazdopadne napad super - Zelenka se pochlapil, ze to napsal herecce, kterou nemam rad, uplne na telo, takze nemusela vubec hrat. Na jejiho vnuka se ale zvyka dost tezko, ale pravdou je, ze nekdo jiny typove vyraznejsi by lehko zastinil hlavni predstavitelku a to by neslo... Nicmene je super, ze kazdy dil je pojaty jinak ma rozdilnou skladbu, tempo a ruzne aktualne reaguje na deni u nas. Tesim se na avizovane pokracovani ()

Galerie (223)

Zajímavosti (27)

  • „To je jako v tom filmu Ucho (1970), všechno, co se tam řeklo, se hned vědělo jinde,“ říká Kalendová (Jiřina Bohdalová). Jiřina Bohdalová hrála v tomto filmu jednu z hlavních rolí. (sator)
  • Je možné zaznamenat, že všechny "zvraty" ve vztazích Kamila Kalendy (Václav Jílek) se odehrávají v lichých epizodách, a to 1., 3., 5. a 7. (dmk)
  • Vnuk (Václav Jílek) si pořídil vůz Citroën ID 19 z roku 1956. Model byl zjednodušenou levnější verzí revolučního typu DS 19, jeho objem motoru byl 1985 cm³ a rychlost 140 km/h. (sator)

Reklama

Reklama