Reklama

Reklama

Ach, ty vraždy!

(seriál)
všechny plakáty
TV spot 4
Česko, (2010–2012), 10 h 59 min (Minutáž: 87–100 min)

Režie:

Zdeněk Zelenka

Scénář:

Zdeněk Zelenka

Hrají:

Jiřina Bohdalová, Václav Jílek, František Němec, Filip Blažek, Jiří Schmitzer, Josef Dvořák, Jan Hrušínský, Viktor Preiss, Petr Kostka, Martin Kraus (více)
(další profese)

Epizody(7)

Doktorka Kalendová, advokátka v důchodu, často pomáhá svému vnukovi Kamilovi, nepříliš šikovnému policistovi, řešit vraždy. Nebojí se vyšetřovat v přestrojení, v čemž jí pomáhá i to, že je ochotnicí a má spoustu kostýmů. (Česká televize)

Videa (6)

TV spot 4

Recenze (133)

EllienPM 

všechny recenze uživatele

Taková ta klasická tvorba pro prázdninové večery (kdy se málokdo dívá na TV). Dámy po sedmdesátce možná budou nadšeně aplaudovat, publikum jiné věkové kategorie najde mnoho much. Mě osobně lehce infantilní pojetí příběhů dr. Kalendové nevadí, po třetím shlednutí celé série už ani neproklínám jejího dementního vnuka s úsměvem a výrazem typu "navždy debil". Prostě zakázka na klíč, líbivé, středoproudé až stereotypní. Na druhou stranu - proč ne? Občas jsem se i upřímně zasmál. ()

Ded@M@tes 

všechny recenze uživatele

Doktorka Kalendova ( Jiřina Bohdalová ) řeší zapeklité příběhy vražd na vlastní pěst. Menší překvapení a nečekal bych celkem poutavé díly, jelikož se jedná o sedm x 1,5 hodinové filmy, tak čas utíkal jak voda a napětí působilo dost solidně.¨ Zabijáci doktorky Kalendové ( Hodnocení: 4/10 ); Hřích profesora Sodomky ( Hodnocení: 8/10 ); Tajná mise docentky Rybkové ( Hodnocení: 5/10 ); Smrt lobbisty Mansdorfa ( Hodnocení: 6/10 ); Vražda poštovní doručovatelky ( Hodnocení: 7/10 ); Archiv Felixe Burgeta ( Hodnocení: 6/10 ); Proces doktorky Kalendové ( Hodnocení: 7/10 ); / Viděné epizody *7.dílů / Zhlédnuté vše ( Hodnocení: 6/10 ) ()

Reklama

Billie777 

všechny recenze uživatele

Tenhle seriál patří mezi nejlepší české, které v posledních několika letech vznikly. Podle mě by si tenhle seriál zasloužil o dost vyšší hodnocení, dala bych mu takových hezkých 75%. Už proto, že to je něco jiného, než běžně v televizích vídáme. Tak zaprvé je to krimi komedie, takže se u toho i dobře zasmějete. I přes poměrně dlouhou stopáž se nenudíte, alespoň já jsem se skvěle zabavila, navíc to je napínavý, poutavý a v neposlední řadě na české poměry odlišné od ostatních výtvorů. A nakonec samozřejmě nemůžu opomenout výbornou Jiřinu Bohdalovou a ostatní herce. ()

Henry Morgan 

všechny recenze uživatele

DÍL 1: Je to možná slečna Marplová po česku a ačkoliv Bohdalovou nemám rád a obvykle málokterá česká detektivka stojí za dokoukání, tak tohle jsem dokoukal, bavil jsem se u toho. Myslím, že to Zelenka zvlád skvěle. Bylo to provedené velmi přesvědčivě, zábavně a přitom i s přesnou dávkou dramatičnosti a emocí. Líbilo se mi to, i když se záhadný vrah odkryl podivně náhle. DÍL 2: Školní prostředí, tajné poslání a mnoho dalšího zábavného. Je to poutavé a divácky zajímavé. Druhý díl nekulhá za prvním a v kvalitě ho skoro předčí. Ať si kdo chce co chce říká, je to dobré a zábavné, i přes to, že narozdíl od prvého dílu vrah byl znám, ale paradoxní bylo rozřešení. DÍL 3: Luxusní atmosféra sanatoria jako v detektivkách ze staré anglie. Bohdalová opět excelovala, ale role vražedkyně byla famozní a perfektně vymyšlená a psychologicky zvládnutá. Mladá psychopatka pozvedla ponurost atmosféry o velký kus. Vynikající díl. I kamera, barva, režie...všechno hrálo na stranu napětí, které zcela dokonale vygradovalo na samém konci i díky hudbě. Zatím zcela nepochybně úroveň graduje nebo eskaluje, chcete-li! DÍL 4: Tenhle díl byl bohužel slabší. 2-3 hvězdy. Nic moc. Herecky to samozřejmě bylo v pohodě, akorát by to mělo více stavět na ději a příběhu. V tomhle dílu bylo oboje ošizené a strohé. Jasně, že není každý den posvícení, ale když je to jen pětidílné, tak se mohli trochu zasnažit. Jsem zvědav na poslední díl. DÍL 5: Tak po tomhle díle musím uznat, že se celý pětidílný cyklus hodně povedl. Úžasná inspirace asi uchvátila tvůrce a poslední díl okořenili naprosto podivným, ujetým a invenčním vrahem, který nejen že byl naprosto mimo, ale i řemeslně zručný :D ! Skutečně krásná tečka za celým seriálem. Ono totiž když zazdíte někoho zaživa, tak tomu dodáte punc zvrhlosti. Počítám, že budou další díly a mohli by dál přitvrdit. ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Hodnotím zatím pouze po shlédnutí 1.epizody. Jde o velmi příjemnou záležitost, více humornou než detektivní, ale to mi nevadí. Složité zápletky typu Agathy Christie jsem ani nečekal. Jiřinka je nesmírně vtipná, jen Václav Jílek mi přišel takový nemastný, neslaný. Už teď se těším na další díl a mít tu možnost, pustil bych si ho hned teď, co jsem dokoukal 1.epizodu. A tak to má být. ()

Galerie (223)

Zajímavosti (27)

  • Babička (Jiřina Bohdalová) čte knihu „Gangsteři z Východu - nové cesty zločinu“ od Jürgena Rotha. (sator)
  • V čase 01:06:30 lze vidět, že SMS odeslaná od Oldřicha Vondrejse (Josef Dvořák), která Květě Kalendové (Jiřina Bohdalová) přišla na mobil, byla odeslána z telefonního čísla +420721873007. O chvíli později přijde Oldřichovi zpět od Květy odpověď, ale opět ze stejného čísla. V další scéně odesílá Aleš Truxa (Jan Hrušínský) SMS Oldřichovi. Ta mu přijde opět z totožného telefonního čísla. (David7)
  • Vražda se stala na zámku Jirny. (sator)

Reklama

Reklama