Reklama

Reklama

Ach, ty vraždy!

(seriál)
všechny plakáty
TV spot 6
Česko, (2010–2012), 10 h 59 min (Minutáž: 87–100 min)

Režie:

Zdeněk Zelenka

Scénář:

Zdeněk Zelenka

Hrají:

Jiřina Bohdalová, Václav Jílek, František Němec, Filip Blažek, Jiří Schmitzer, Josef Dvořák, Jan Hrušínský, Viktor Preiss, Petr Kostka, Martin Kraus (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(7)

Doktorka Kalendová, advokátka v důchodu, často pomáhá svému vnukovi Kamilovi, nepříliš šikovnému policistovi, řešit vraždy. Nebojí se vyšetřovat v přestrojení, v čemž jí pomáhá i to, že je ochotnicí a má spoustu kostýmů. (Česká televize)

Videa (6)

TV spot 6

Recenze (133)

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Hodnotím zatím pouze po shlédnutí 1.epizody. Jde o velmi příjemnou záležitost, více humornou než detektivní, ale to mi nevadí. Složité zápletky typu Agathy Christie jsem ani nečekal. Jiřinka je nesmírně vtipná, jen Václav Jílek mi přišel takový nemastný, neslaný. Už teď se těším na další díl a mít tu možnost, pustil bych si ho hned teď, co jsem dokoukal 1.epizodu. A tak to má být. ()

Drom 

všechny recenze uživatele

Ach ta stará vražda! Bohdalová. Česká televize se pustila do nelehkého úkolu, jak naložit s penězi ze všudypřítomné reklamy a od hloupých koncesionářů. Na Kavčích horách už se povalují naprosto všude a není tam k hnutí, tajná konta všech tunelářů přetékají a už to nikdo ani nesbírá. Stovky tisíc se sice podařilo utopit v nápadech jako přímé vstupy do vysílání odkudsi z dálnice, ve kterých postava s chabou představou o české gramatice konstatuje, že jezdí auta. To však nestačí. Proto nejaká osvícená hlava vymyslela neoriginální seriál plný hloupých dialogů ve stylu To je vražda, napsala a zpracování německé detektivky. Ač se někdy s omezenou nápaditostí autoři trochu pohecují a dokonce to vypadá zajímavě, vše spolehlivě utne strašné obsazení a slabé výkony nesympatických aktérů. I když hlavní hrdinka při předříkávání naučeného textu nefuní jako v tom pořadu o vaření, má zas v seriálu dvojroli a točí se kolem ní, skoro bych řekl, výběr mnou neoblíbených herců. Cucáky co neznám, nepočítám. Když se pak přidá nedůsledná režie, je vymalováno. Naštěstí to, zdá se, zařízli, tak se z toho úplný odpad nestihl vyvinout. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Ach, ty seriály! Opravdu těžko se tohle dílo hodnotí. V sedmi delších epizodách jsou povedené krimi zápletky s těmi, které svým průběhem připomínají trapnou frašku. A jsou ve většině. Člověk se neubrání pocitu, že to není tak špatné, když v tom hraje naše legendární herečka. Jenže šestá část doslova zkouší, co divák ještě je schopen akceptovat jako kriminální zápletku. Naopak sedmá část a pátá je nadprůměrná. Bohužel zrovna druhá půlka závěrečné epizody už tak kvalitně nepůsobí. Chtějí si tvůrci dělat z detektivních seriálů legraci? Parodují je? Či snad tohle máme brát vážně a jak už to tak bývá, Češi vloží kapku humoru prakticky do čehokoli. Těžko říct. Chvílemi to funguje jako neskutečná prča, chvíli jako dobře napsaný případ a chvíli ani jedno z toho. Na dvě hvězdy to s vypětím všech sil dotáhla J. Bohdalová a ty dva docela napínavé případy. ()

contrastic 

všechny recenze uživatele

1.díl : žádnej zázrak, ale koukat se na to dalo*** 2.díl: Viktor Preiss trošku zvedl úroveň, ale stejně mě ty zápletky připadají trošku přitažený za vlasy:)*** 3.díl:No, pořád je to tak na slabší ***, žádná sláva ! 4.díl: přestává mě to bavit , dost ubohý zápletky** 5.díl: pro mě nejlepší díl****, trošku zvedl celkový dojem z celé série ! ()

PavelZava 

všechny recenze uživatele

Jiřinka Bohdalová v roli JUDr. Kalendové byla okouzlující, zvláště její převleky, nejlepší byla “houmlesačka“ v první díle, nicméně i ostatní herci hráli pěkně . Zápletky byly vymyšleny bravurně až mám trochu malinko pocit, že detektivky byly lepší než televizní zpracování Miss Marple. Nejlepší hláška byla reakce babičky Kalendové na prohlášení vnuka Kamila, že se vrátí k původní profesi a bude dělat elektrikáře : „ty víš o elektrice jenom to, že se na ní nesmí sahat" :o). Nevím zda na tom nejsem s elektroprůmyslovkou podobně chichi … Hudba : Jiří Škorpík ()

Galerie (223)

Zajímavosti (27)

  • Odborný poradce JUDr. Jiří Komorous, který byl vždy jedním z prvních, kdo měl možnost číst scénáře Jiřího Zelenky, prozradil, že ačkoliv ho režisér přesvědčoval o neokopírování skutečných kauz, v každé epizodě našel nějaký reálný případ. (Olík)
  • V čase 1:28:48, když otec Filipa (David Prachař) dává Filipovi (Martin Kraus) facku, lze při zpomalení záběrů vidět, že otec jen napřáhl ruku a Filipova obličeje se nedotkl. (David7)
  • Filmové sanatorium se nachází na adrese Hlavní 154, Horní Bezděkov. V objektu se nachází penzion. (sator)

Reklama

Reklama