Reklama

Reklama

Jack je chudý chlapec, který miluje prastaré povídky a legendy. Mezi jeho nejoblíbenější patří pověst o moudrém králi Ericovi, o kouzelných fazolích a obrech. Při snaze prodat starého koně s povozem dostane výměnou vzácné kouzelné fazole, za něž je mu v mnišském klášteře přislíbena bohatá odměna. Než však získá příležitost fazole odevzdat, na vlastní kůži se přesvědčí, že mohou způsobit velké trable. Naneštěstí se v tu chvíli nachází v jeho domě zatoulaná princezna Isabella, která se vydala za vlastním dobrodružstvím. Obří fazolový stonek, který vyroste ze zapadlé fazole, odnese dům i s ní vysoko nad mraky do země obrů. Jack se okamžitě vydává na cestu za záchranou princezny Isabelly. (TV Nova)

(více)

Videa (33)

Trailer 4

Recenze (857)

DaViD´82 

všechny recenze uživatele

Hvězdný prach wannabe. Švihlá fantasy pohádka bez nadhledu i vtipu, o chemii ústředního dua raději ani nemluvě. A byť to z výše uvedených důvodů hodně dře, tak to přeci jen jakž takž jde. Korunu všemu ovšem nasazuje fakt, že pohádka po hodině a půl sice končí, ale místo závěrečných titulků se rozjede násilně naroubovaná půlhodinová bitevní vřava, která je… No, obrovsky (i když vzhledem k nesympatičnosti Jacka by se slušelo napsat spíše jackovsky) k nesnesení. ()

Tosim 

všechny recenze uživatele

Rozhodně zábavná a rozmanitá jízda, až je mi to vlastně líto, že vůbec není čas na nějaké zklidnění či větší sepětí s postavami, argument, že je to "jen" fantasy (nejen) pro děti, rozhodně neobstojí. Nicméně poctivá a ne hloupá protiváha oněch větších spektáklů...pouze mám pocit, že to byla pro Bryana Singera taková zakázková záležitost před osobnějšími látkami. Až na načesaného Ewana McGregora. :o) ()

Reklama

misterz 

všechny recenze uživatele

Milujem fantasy žáner a tak sa mi nad niektorými nedostatkami ľahšie privierajú oči. Na mňa to pôsobilo milo a na konci som mal príjemný pocit, takže ja som spokojný. Rád by som vyzdvihol efekty, ktoré boli naozaj výborné. Škoda toho deja, od hlavných postáv aj obrov so čakal viac. A možno tiež viac srandy a zábavy. Obri mohli napríklad viac hláškovať a ľudské postavy mohli byť tiež vtipnejšie. Bolo tu i dosť "hluchých" miest, ktoré sršali nudou. Takže dávam 4* ()

Tom_Lachtan 

všechny recenze uživatele

Velice zdařilá dobrodružná pohádka , která se nemá za co stydět, jenže to je i kámen úrazu, protože takové filmy se prostě netočí za takový obrovský peníze. Nuž nezbývá, aby se film okolo sebe nesnažil tvořit auru lehkého fantasy, které dostojí snad až v úplném závěru, který se snaží využít ohraničení přístupnosti naplno. Samotný děj je jednoduše fajn, pro mě v těch nejlepších žánrových kolejích a jsem celkem rád, že podobný film se občas zjeví (před nějakou dobou tu byl poněkud romantičtěji laděný Hvězdný prach, nebo naopak do pulpu směřující John Carter. Mimochodem je celkem škoda, že všechny spájí ještě jedna věc - větší či menší finanční propad v kinech). Když to shrnu, tak se všichni zúčastnění (ať už Singer, nebo představitel hlavní role na které pěly eseje hrůzy, který mě ovšem přišel jako dostačující své roli, vytvořili nadstandart. Výrazným nadprůměrem pak byl Ewan McGregor) odvádí solidní, nadprůměrnou práci vhodnou pro odrostlejší děti i hravé, pohádkofilné rodiče. PS: Vyhněte se českému dabingu (velmi, velmi špatní obři) a 3D, obé jsem musel povinně skousnout a rozhodně nestojí za moc ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Americké pohádky často označuju za blbé až zhovadilé, ale pro jednou můžu šetřit invektivy. Hodlám vrtět hlavou nad nemožnými kostýmy, odsoudit naprosto zbytečné a stupidní logické přešlapy (i pohádka by mohla v detailech dbát na reálnost), povzdechnout si nad jelimanem v hlavní roli, plivnout na český dabing obrů (to ty hlasy nebylo možné nějak působivě rozdunět?) a nasrat na vatikánskou agitku, co asi třikrát vlezle vystrčila svatozář. Díky všem těmto námitkám nemůžu udělit čtvrtou hvězdičku, přestože jinak jde o pohodovou, lehce pochmurnou pohádku s dobrým hereckým obsazením, obstojnou trikovou stránkou a pro potřeby žánru plně vyhovujícím scénářem... teda až na tu závěrečnou minutku ze současnosti, tu si mohli narvat do prdele naklíčenou fazolí napřed. 66% ()

Galerie (92)

Zajímavosti (18)

  • Pôvodný scenár sa zahrával s myšlienkou, že by sa dej mal zaujímať o príbeh chlapca, ktorý sa stáva mužom. (Greenpeacak)

  • Princip rozlišení obrů od lidí akcentem vymyslel Bill Nighy (generál Fallon): "Bryan chtěl, aby obři byli po fyzické i hlasové stránce stejní a zároveň aby se lišili od ostatních postav ve filmu. Chtěl, aby to byla rasa ojediněle zmutovaných lidí, a já jsem mu navrhnul, že by bylo dobré, aby se od ostatních lišili výrazným akcentem. A napadalo mě, že vhodný by byl severoirský přízvuk, tak jsem mu to předvedl." (Zdroj: ČSFD)
  • Původně se film jmenoval "Jack the Giant Killer" (tedy nikoli "Slayer"). Tento název byl i na prvních oficiálních plakátech, avšak později se tvůrci rozhodli snímek přejmenovat. (Dlee)

Související novinky

Spielberg má vybráno

Spielberg má vybráno

17.06.2014

Robopocalypse, American Sniper, Thank You for Your Service, Gods and Kings, remake West Side Story, Montezuma, The Kidnapping of Edgardo Mortara. To jsou projekty, o jejichž režii se v minulých… (více)

Mad Max zachraňuje supermodelky

Mad Max zachraňuje supermodelky

19.06.2012

Tak v téhle postkatastrofické budoucnosti bude opravdu horko. Nejen proto, že se tradičně projedeme sluncem rozpálenou pustinou, ale hlavní kořistí, o kterou se porvou postapo pankáči v bizarních… (více)

2011, rok změn

2011, rok změn

23.12.2011

Rok 2011 byl v mnoha ohledech významný a průlomový. Byl rokem změn - ať už těch drobných v našich každodenních životech, nebo těch velkých, které začnou psát nové etapy osudů celých národů (politické… (více)

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

Bryan Singer: Namísto Excaliburu Galactica

23.10.2011

„Otec filmových X-Men“ momentálně natáčí triky nabité fantasy dobrodružství Jack the Giant Killer. Pak chtěl v žánrových vodách zůstat s remakem kultovního Excaliburu Johna Boormana, ale studio… (více)

Reklama

Reklama