Reklama

Reklama

Neobyčejné životy

(seriál)
Česko, (2009–2014), 70 h 17 min (Minutáž: 50–53 min)

Hrají:

Petr Nárožný, Antonie Hegerlíková, Jiřina Bohdalová, Jiřina Jirásková, Josef Abrhám, Stanislav Zindulka, Radoslav Brzobohatý, Jaroslava Adamová, Lubomír Kostelka, Květa Fialová, Blanka Bohdanová (více)
(další profese)

Série(6) / Epizody(81)

Obsahy(1)

Životní a profesní příběhy významných českých a slovenských herců současnosti.  Jde o cyklus 52 minutových dokumentů, zachycující výrazné herecké osobnosti českého a slovenského divadla, filmu a televize. Název a metoda jsou odvozeny ze známé Čapkovy prózy. Jde tedy o dokumenty bilanční, v nichž se se známými herci vydáme po stopách jejich životních rozhodnutí a práce. Bez touhy po senzačnosti, ale se snahou dobrat se určité lidské i profesní moudrosti, k nimž člověk na určitém bodu své životní cesty dospěje. (Česká televize)

(více)

Recenze uživatele NinadeL k tomuto seriálu (3)

Neobyčejné životy (2009) 

Až se tyhle střiháky přestanou dělat na efekt, aby to "bavilo" a hlavně, aby se člověk nic nedozvěděl, tak budu mnohem spokojenější. ()

Hana Maciuchová (2012) (S04E02) 

Koncept Neobyčejných životů skutečně nebyl a není nijak ambiciózní, pouze se setkáváme s osobnostmi našeho veřejného prostoru. Ale přiblížit se k někomu takovému, jako byla Hana Maciuchová, je vždycky příjemné. Pokud chceme studovat její práci, musíme samozřejmě zvolit jiné zdroje. ()

Jiří Menzel (2012) (S04E09) 

Vkusný medailonek dle mého gusta, celek stojí na Menzelově vyprávění, který relativizuje své úspěchy a vysvětluje svou povahu, smysl pro humor a všechny ty polohy jeho duše, které jako diváci tak často tušíme při sledování jeho filmů. Půvabné jsou vzpomínky Abrháma, Hanzlíka a Svěráka. Olga je pak kapitolou sama pro sebe. ()

Reklama

Reklama