Reklama

Reklama

Mocný vládce Oz

  • USA Oz: The Great and Powerful (více)
Trailer 4

Obsahy(1)

Oscar "Oz" Diggs je charismatický, ale nepříliš úspěšný cirkusový kouzelník. Při vystoupeních předvádí své iluzionistické triky, ale i šarm prohnaného a nemilosrdného svůdníka. Díky rozhořčené reakci manžela jedné z oklamaných žen se ocitá na útěku v horkovzdušném balónu. Balón se ale ocitne ve víru rozběsněného tornáda a přenese Oscara do pohádkové země Oz. Díky přezdívce si ho obyvatelé kouzelné říše ztotožní s vyvoleným mužem, který má podle dávného proroctví jejich zemi zachránit před úklady zlé čarodějnice. Seznámí se s laskavou kouzelnicí Theodorou a dozvídá se, že zemi kdysi vládl její otec, kterého zahubila její proradná sestra Glinda. Se svou druhou sestrou Evanorou už dlouho čekají na čaroděje, který zbaví zemi zlé čarodějnice i náletů jejích příšer. Neochotnému hrdinovi se na nebezpečnou výpravu nechce, když ale zjistí, že by se mohl stát králem a vlastníkem bájného zlatého pokladu, společně se sluhou Finleym, létající opicí a osiřelou porcelánovou Panenkou se vydává na cestu. (TV Nova)

(více)

Recenze (704)

Wallis3 

všechny recenze uživatele

Bylo to takový divný a z letargie mě vlastně vytáhl až závěrečný fajt těch bosorek. Jinak by se dalo říct, že to u mě patří do šuflete NA TO UŽ SE ZŘEJMĚ NIKDY NEPODÍVÁM, a do přihrádky NECHÁPU, PROČ TO VZNIKLO. Dle mého to je jeden z dalších fantasy filmů, které padnou do zapomnění jako třeba Zlatý kompas. ()

Deratizer 

všechny recenze uživatele

Ta blonďatá herečka jakožto nejkrásnější žena Země Oz, měla být jako podle režiséra fakt krásná? No podle čaroděje Ozze ano. Ve výrazu chladná jak ocel, těžko uvěřit, že zrovna ona je ve filmu tou křehkou ženou s dobrým srdcem, natož nejkrásnější ženou země. Od pohledu by měla být milá, což se zde míjí účinkem. Tohle fantasy nějak postrádá uvěřitelnost postav. Celkově to na mě nezapůsobilo. Ikdyž, začátek filmu zaujal. Z fantasy tohoto typu doporučuji radši Zlobu - královnu černé magie. Tam je budoucí královna alias Šípková Růženka pohádkově milá a hezká. ()

BOURQUE 

všechny recenze uživatele

Známy príbeh ako to vidí S. Raimi. Priemerná réžia s priemerným hereckým výkonom. Dvojica zlých M. Kunis a R. Weisz nie je dostatočne zlá a strašlivá. J. Franco podľa možností podal solídny výkon. Potreboval by to veľa väčší elán a výraznejších charakterov. PS. Áno, M. Williams is still beautiful. Osobné hodnotenie: 65% (**) ()

Faila 

všechny recenze uživatele

Tenhle film mi přišel tak divně pitomý a ani nedokážu pořádně říct proč. Asi mi na něm trochu vadil scénář, trochu přehrávání snad všech postav, trochu skladba příběhu, někdy to bylo až moc barevné a hloupé... Nic mi nevadilo tak výrazně, abych to dokázala jednoznačně pojmenovat, ale dohromady mi celý tenhle film prostě nějak nesedl. ()

Olík 

všechny recenze uživatele

Nekonečný příběh, Legenda, Velká ryba, Hvězdný prach, Mocný vládce Oz....ne, takhle ta řada bohužel nepokračuje. Už jen to, že mi existence této pohádky pro dospělé zůstávala tři roky utajena a já na ni narazil až na televizní obrazovce dává jasnou indicii, proč se cirkusový kouzelník James Franco nezařadí mezi významnější představitele svého žánru. Jinak ale jde o celkem zdařilou záležitost....tak trochu kýčovitá pouťová atrakce, ale zabaví. Rej magie, kříšťálových paláců, kytiček, čarodějnic, motýlků, barev a dalších cukrkandlových vjemů..dětské oko potěší, starší možná budou žehrat na chatrnější tvůrčí invenci, jako rodinu uspokojí. ()

helloween93 

všechny recenze uživatele

Burtonova Alenka mi bavila o trochu víc, u Oze jsem měl pocit, že autoři nedokázali úplně naplno využít potenciálu tohoto magického světa. Starého čaroděje ze země Oz jsem neviděl, takže nedokážu posoudit, jak je příběh podobný. Byly tam velmi zajímavé momenty (černobílý prolog, finále s promítáním), ale celkově tam hodně scén působí jako vata a jako by hlavní záměr tvůrců byl, hlavně aby vše hrálo barvičkama. 2* ()

Rathalos 

všechny recenze uživatele

Rozpravky zboznujem,tak ako aj svet fantazie a tento od rezisera Sama Raimiho nema absolutne ziadnu chybu,cesta do krajiny oz bola carovna...:-) ()

moikki 

všechny recenze uživatele

Na tenhle film se dá koukat, ale pokud se člověk oprostí od Čaroděje ze země Oz (1939) a nic nečeká. Jako samostatný film by to byla dobrá komedie, ale to to bohužel být nemá. Film má krásné barvy a efekty (když nepočítám zelenou Milu, která mi kazila druhou půlku filmu). Pro mladší diváky to bude asi zajímavý film a asi bude i na ně mířený, kdy dialogy nejsou moc složité a vtipy jsou prvoplánové, ale od "pokračování" tohoto příběhu jsem čekala mnohem víc. Dvě hěvzdičky za barvy a za to, že je to Oz. ()

denisavary 

všechny recenze uživatele

Na to nedělní odpoledne jako dělané...líbili se mi krásné efekty pohádkové země a obsazení mě bavilo ze všeho nejvíc... ()

Karmyn 

všechny recenze uživatele

Pěkná pohádka, ale vážně jenom pohádka, více v tom bych nehledala, bohužel z toho si ani to ponaučení neodenesete, jak by správně z pohádek mělo. Moc pěkné barvičky, 3D efekty pěkné. Ale celkově je to moc naivní. Škoda, čekala jsem více. ()

bobrux 

všechny recenze uživatele

K Mocnému vládci Oz bych našel spoustu výtek, ale těžko by překonaly chvíle, kdy jsem se vesele tlemil jako malý kluk a těšil se, jaká ptákovina mě čeká v dalších minutách. Když odhlídnu od konce otevřeného jako vybité okno, tak mi zůstane skvělá odpočinková pohádka, u které se dokonce pokocháte snad celým viditelným spektrem barev. ()

Kingjiri 

všechny recenze uživatele

Možná to bude znít zvláštně, ale musim si vypujčit svoje hodnocení k Jackovi a obrům, protože mám v tomhle případě ze snímku velice podobný pocity. Abych to shrnul - herci dobrý stejně jako efekty a jde určitě o kvalitní film, jenom jsem si díky jménu režiséra představoval trochu jinak laděnou "pohádku" a ne něco lehce infaltilního a rutinního, jako tohle. ()

Torgal 

všechny recenze uživatele

Na tri hviezdy to ťahá hlavne záver, na ktorom je gigantický rozpočet vidieť viac ako vo zvyšku filmu, kde sa prejavuje len brutálne neprirodzeným digitálnym prostredím s prepálenými farbami a tiež sa tam ukáže, že ten film nakoniec nejaký dejový oblúk predsa len mal. Postavy sympatie nevzbudzujú (Franco je za hajzlíka v podstate až do konca filmu, nechápal som, prečo ho ten opičiak oplakával) a príbeh je nezaujímavý. Chvalabohu som sa aspoň nenudil. Vďaka aspoň za porcelánovú bábiku, ktorej film vďačí za všetky emotívne pasáže. 5+/10 ()

pepa3rd 

všechny recenze uživatele

Poetický černobílý úvod dokáže dokonale představit všechny povahové rysy hlavního hrdiny, stejně jako navodit atmosféru třicátých let amerického Kansasu, aby pak vstup do pestrobarevné země Oz byl jako probuzení v nádherném pohádkovém snu. Kontrast naivity a ironie skutečného světa z první poloviny filmu je opravdu dokonalý. Musím přiznat, že začátek na mě zapůsobil tak silným dojmem, že přehlušil i mírmě sestupnou tendenci příběhu sklouzávajícího do tradičního klišé a pohádková atmosféra mi tak vydržela až k samému závěru. Překvapuje mě hodnocení zde, a to o to víc, že já bývám zpravidla mnohem přísnější. Za mě tedy velmi velmi slušných 80 %. ()

Gabretta 

všechny recenze uživatele

Musím uznat, že barevnost a kreativita tomu rozhodně nechyběly. Nicméně čeho je moc, toho je příliš. A nejvíce tam bylo Jamese Franca. V některých záběrech bych ho nejradši nakopla do hlavy, aby se probral a přestal to tak přehánět... Děvčata to táhla vcelku slušně, i když na zelenou Milu Kunis nebyl moc hezký pohled a předobré Michelle Williams by taky slušelo trochu více drsnosti. Jako celek mě to bavilo a docela příjemně překvapilo. ()

Ondr@932 

všechny recenze uživatele

No ani moc jsem od toho neočekával. A dostal jsem to co jsem asi čekal. Prostě jen pohodovou pohádku na dobrou noc :-D Ale musím pochválit překrásné barvy! Full HD by jen zářilo kdybych ho už měl :-) (Brzy ho ale mít už budu). Takže co víc dodat, James Franco to hrál dobře, ale ikdyž mám ho radši v jiných rolích :-) 60% ()

dandislav1991 odpad!

všechny recenze uživatele

Goblinek z spajďáka si nechal narůst ručku a hned si to šine do barevného filmu, Děj osciluje mezi halucinací feťáka a Burtonovou tvorbou - nebo to je jedno a to samé?! ... NO, ....čarodějky stoje za prd, jedna Rachle vypadá jak mumie, Mila zase jak shrekova Fiona a ta třetí kvete modře .... figurka co je ráda, že má mor a nemá nohy je zachráněna lepidem WS shopu od Horsta Fuchse. Celý příběh je podáván s naivitou 2letého dítěte co ještě nechodí na nočník a těma výměškama zasviní vše okolo! Dvě hodinu naprosté příšernosti jsem naštěstí z části prospal a opravdu nehodlám těch pár krátkých pasáží ani dokokávat! Odpad! a odplivnutí nad tímto velebobkem! ()

Související novinky

Sam Raimi se vrací k hororu

Sam Raimi se vrací k hororu

21.10.2019

Režisér Sam Raimi (Armáda temnot, Lesní duch) se po desíti letech vrátí k žánru, který ho kdysi proslavil. Kultovní režisér chystá zatím nepojmenovaný horor, který by měl být kombinací Misery… (více)

Sam Raimi a další tornádo

Sam Raimi a další tornádo

09.06.2016

Režisér trilogií se Spider-Manem a s Ashem se teď věnuje televizní tvorbě (především Ash vs Evil Dead) a dává si pauzu od velkého plátna. Jeho posledním filmem byl Mocný vládce Oz, v němž obří… (více)

Sam Raimi a třetí světová válka

Sam Raimi a třetí světová válka

02.03.2016

Režisér kultovní "trilogie Evil Dead" momentálně tráví čas u návratu svého krvavého dítka, seriálu Ash vs Evil Dead. Fanoušci za něj Sama Raimiho opět milují a pomalu mu odpouštějí třetího Spider… (více)

Hermiona a zvíře

Hermiona a zvíře

26.01.2015

Alenka v říši divů, Mocný vládce Oz, Zloba - královna černé magie... co hraná disneyovská pohádka, to obrovský hit, není tedy divu, že tenhle trend pokračuje. Už v březnu dorazí Popelka od Kennetha… (více)

Reklama

Reklama