Reklama

Reklama

Vikingové

(seriál)
Trailer 1
Irsko / Kanada, (2013–2020), 66 h 51 min (Minutáž: 44–51 min)

Tvůrci:

Michael Hirst

Scénář:

Michael Hirst

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Travis Fimmel, Katheryn Winnick, Gustaf Skarsgård, Clive Standen, Alexander Ludwig, Linus Roache, Moe Dunford, Jessalyn Gilsig, Jefferson Hall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(89)

Drsné drama vikingského hrdiny Ragnara Lothbroka, který ve snaze o rozšíření vlivu seveřanů zpochybňuje kvality neschopného vůdce, kterému chybí vize. (Netflix)

Recenze uživatele ArsenalEagle k tomuto seriálu (13)

Vikingové (2013) 

Je až neuvěřitelné, jak jednotlivé postavy, díly a série postupně získávají gradaci - příběh se nestává nudným, naopak je lepší a zajímavější. Seriál nám nabízí dle mého jeden z nejlepších kastingů, plný neokoukaných tváří. Po zhlédnutí zatím všech dílů (konec 4. série) mohu upřímně říct, že Ragnar Lothbrok je jedna z nejsilnějších, nejsympatičtějších a nejlépe zahraných seriálových postav. A teď, kloubouk dolů za to, jak se příběh neztratil v silné konkurenci GoT - dle mého se jedná o opravdu silného oponenta. Bohužel, musíme se zde držet jistých historických faktů, které příběh drží u země. Ave Travis Fimmel aka Ragnar. Nakonec bych chtěl všechny varovat před českým dabingem. Takhle pohnojené předabování jsem už dlouho neslyšel. Krom nesedících hlasů k postavám jsou v českém dabingu zbytečně jinak vyslovována jména. K pláči nebo spíš k smíchu. Tak bohužel Vikingové s pátou sérií ztratili své kouzlo, stále se jedná o dobrý seriál, ale ve srovnání s předchozími řadami velký propad. Poslední série dorazit nemusela, ale nabídla pár výborných scén. Důstojné zakončení, byť jen stín původní kvality. ()

První sněm (2013) (S01E01) 

Pilot, který nám jen lehounce naznačí, o čem vlastně seriál a příběh Ragnara Lothbroka bude. Nenechte se odradit, díl od dílu to bude lepší a lepší. ()

Oběť bohům (2013) (S01E08) 

Spoil. ... Leife, Leife.. Zatím nejemotivnější, ale zároveň pro mě nejméně podstatný díl, Ragnar akorát přišel o jednoho z nejvěrnějších mužů. ()

Zrada (2014) (S02E03) 

První epizoda, kde jsem nějak sympatizoval s Rolloem. Čím dál víc akce. Navíc se nám objevuje bývalá rodina ()

Všichni jeho andělé (2016) (S04E15) 

"How the little piggies will grunt when they hear how the old boar suffered." ()

Velká armáda (2017) (S04E17) 

Ragnarovo charisma chybí, ale líbí se mi kam směřují charaktery Bjorna a Ivara. Btw. Bjorn je už starší, než byl Ragnar v první sérii, tak jsem zvědavý, kam až se vypracuje.. ()

Pomsta (2017) (S04E18) 

Trochu ošizen o bitvu, ale nevadí, ta pravá válka přichází - skvělá upoutávka na další díly. Starej kanec trpěl, ale řezník ještě mnohem víc. ()

V předvečer (2017) (S04E19) 

To čekání na finále mě fakt zabije. Ivar se stává asi nejzajímavější postavou. ()

Zúčtování (2017) (S04E20) 

Po skvělém konci minulého dílu jsme dostali skvělý začátek finále 4. sezóny. Bohužel, bitva trvala jen chvilku a zbytek dílu se jaksi vlekl (nebyl nezajímavý, nic mu asi ani nechybělo), jen to bylo takové vlažnější. Jsem opravdu zvědavý na J.R.Meyerse, jeho charakter vypadá vskutku zajímavě. ()

Okamžiky vzpomínek (2018) (S05E10) 

A já sem to plný hodnocení narvu. Díl zpracovaný úplně jinak, než jak tomu doposud bylo. Spousta flashbacků, spousta bitvy, spousta zvratů a v neposlední řadě také spousta smrtí hlavnějších postav. Těším se na Rolla, protože je to on, kdo zbyl z původních dobyvatelů první série (Flokiho nepočítám, protože ten je slušně mimo už 2 sezóny). ()

Série 6 (2019) (S06) 

Tak tu máme konečně velmi vítané ukončení jednoho výborného seriálu. A ač jsem byl hodně skeptický k této sérii, nutno říci, že právem, tak si dokázala udržet jakž takž úroveň, i když to samozřejmě není co dřív. Série přináší koukatelné, ale bohužel slabší díly, ve kterých se občas (7., 11., 19. a 20. díl - bohužel to nikdy není celý skvělý díl, ale jen určité scény) mihne záblesk toho, co z Vikingů udělalo skvělou podívanou. Finální návrat do Anglie je z Kyjeva víc než vítaný, i když je hodně urychlený tak to vůbec nevadí, protože je mi jasné, že se to dalo natáhnout do celé 7. série. Takto jsme dostali 2-3 díly a bohatě stačí. Ubbeho linka skončila tam, kde jsem si myslel. že skončí, nebyl zbytečně protahovaná a přestože scény na lodi nudily, finále to zachránilo. Ivar se vykoupil, donedávna nevýrazný a lehce otravný Hvitserk potěšil. Flashbacky na Ragnara byly fajn, návrat Alfreda výborný, znovu objevení 2 známých tváří z minulosti navodilo vzpomínání na časy minulé. Důstojné ukončení 5 minut po dvanácté. SKOL! ()

Smrt a had (2020) (S06E06) 

Po hodně... hodně dlouhé době opravdoví, staří dobří Vikingové jak je známe z prvních dvou sérií. Z Bjornovi linky mám snad poprvé od Horika podobný feeling, který jsem myslel že je dávno pryč. No, pryč asi je, ale tyhle drobné útržky strašně moc potěší. Co se hlavní Šíldmejdn týká, skvělý 1v1, který bohužel přešel v ubohý scénář jejího následného jednání (opravdu se někdo bez nadsázky rozsekanej na maděru rozhodne, že vyrazí na výlet na koni?). Nicméně asi nejlepší díl posledních 2 sezón, byl bych nadšený, kdyby si dokázal podobnou kvalitu udržet. PS konečně Erik. ()

Král králů (2020) (S06E11) 

Jak hodnotit díl, který se z 90 % skládá z nudy, aby pak poslední minuty byly schopné navodit husinu a alespoň na chvíli připomenout vrcholovou úroveň starších sérií. TÍM KONČÍ VIKINGS a s Bjornem odchází i poslední Ragnarovo charisma. Nezbývá než vložit svou víru v Ubbeho, který se ale nachází v prdeli světa a jeho dějová linka je tak podobně jako ta Flokiho naprosto irelevantní. Skončit seriál tímto dílem, respektive posledními minutami, nemohl bych si stěžovat. Doufám jen, že zbývající desítka dílů završí seriál jakžtakž se ctí a že je snad šestá série tou poslední. Čistě z nostalgie hodnotím jen a pouze poslední desetiminutovku. Long live the King! ()

Související novinky

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Vikingové míří do Valhally

Vikingové míří do Valhally

20.11.2019

Seriál Vikingové od History Channel odplouvá se svojí závěrečnou šestou řadou do věčných lovišť, streamovací služba Netflix má teď pro fanoušky drsných seveřanů ale dobré zprávy. Spolu s tvůrcem… (více)

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

04.01.2019

Největší hit stanice History seriál Vikingové se blíží do finále. Seriál bude zakončen šestou sérií pravděpodobně zkraje roku 2020 a jeho tvůrce Michael Hirst (Tudorovci) spolu se studiem MGM… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

Reklama

Reklama