Reklama

Reklama

Vikingové

(seriál)
Trailer
Irsko / Kanada, (2013–2020), 66 h 51 min (Minutáž: 44–51 min)

Tvůrci:

Michael Hirst

Scénář:

Michael Hirst

Hudba:

Trevor Morris

Hrají:

Travis Fimmel, Katheryn Winnick, Gustaf Skarsgård, Clive Standen, Alexander Ludwig, Linus Roache, Moe Dunford, Jessalyn Gilsig, Jefferson Hall (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(6) / Epizody(89)

Drsné drama vikingského hrdiny Ragnara Lothbroka, který ve snaze o rozšíření vlivu seveřanů zpochybňuje kvality neschopného vůdce, kterému chybí vize. (Netflix)

Recenze uživatele DragonnCZ k tomuto seriálu (7)

Vikingové (2013) 

PROČ MÁM RÁD SERIÁL VIKINGOVÉ A PROČ JSEM HO PŘESTAL SLEDOVAT, RECENZE OBSAHUJE SPOILERY: Seriál Vikingové byl jeden z mých prvních velkých seriálů na který jsem se začal dívat, protože jsem do té doby moc seriály nehltal, ale po tom co jsem se podíval na 1. díl jsem se do seriálu strašně zažral a nepustil mě. Strašně miluju Vikingskou dobu a tématiku, kulturu, a vše okolo nich a historii taky mám rád, seriálu nechybí vymakaná akce, krvavá brutalita, krásné hudební ozvučení a famózní herecké výkony, kdy snad hlavní role Ragnara Lodbroka je jedna snad z mých nejoblíbenějších seriálových postav vůbec, jeho postava si celým seriálem prochází mimořádným vývojem, herec Travis Fimmel si Ragnara mimořádně dává a dala mu velkou možnost se proslavit. Seriál jsem ukončil po 4. sérii kdy nás tento velikán opustil, dost mě jeho smrt ranila i přesto, že se smrt dala čekat, ono bez něj pak ty poslední epizody už moc nebyly ono a prostě nebyla chuť už jít seriál dokoukávat bez něj, protože jsem věděl, že mě to nebude bavit, i přesto, že původně seriál měl být o Ragnarových synech a měl zemřít dřív, ale jeho popularita přiměla scénáristy ho nechat umřít později. Ono jakoby seriál se často pak i točil v kruhu, že neměl extra co nabízet a dost jsem se kousal nudou, ale za čas tam byly fakt WOW epizody, kdy sem vrněl blahem. Vikingové je jeden z mých nejoblíbenějších seriálů a tak to i zůstane, seriál mi nabídl skoro vše, co jsi já jen mohu od seriálu vyžádat, krev, brutalitu, násilí, historické zasazení a do ještě mé nejoblíbenější éry a k tomu podle skutečných událostí a čučel sem, že třeba Ragnar opravdu existoval a byl jeden z prvních kdo vyjel najít Anglii, dále mi seriál nabýdl vynikající scénář, vytvořený Michael Hirst, který vytvořil i seriál Tudorovci, seriálu nechybí i další super postavy, i Ragnarova žena byla opravdu vynikající postavou v seriálu, naprosto sem i žral Flokiho hraný Gustafem Skarsgårdem je charizmatický, crazy a člověk se ho v některých chvílích bojí co on dokáže, protože mu může kdykoliv hrábnout a jednou se to i osvědčilo, když zabil Athelstana. Dále v seriálu probírají drsný témata, řeší se náboženství, že Ragnar by se chtěl stát Křesťanem, je zde epizoda pouze o jejich kultuře, vikingské praktiky a prostě vše co bych si od seriálu přál. Někdy až bude opravdu čas a prostor asi bych zuby nechty dokoukal i zbylý série, ale bez Ragnara se mi do nich nechce, ale neříkám, že se nepodívám. Celému seriálu dávám 8/10. Všem kdo mají rádi historické filmy, příběhy, nevadí jim krev a nasílí s bravůrní akcí doporučuji! ()

První sněm (2013) (S01E01) 

Výborná atmosféra. Napínavé dialogy. Úchvatné prostředí a kamera. Sympatické postavy a hlavně? Úžasné zasazení a akce! Nemám slov a miluju to. ()

Uchvatitel (2015) (S03E05) 

Nejnudnější epizoda až na půdu za celou dobu, vše co bylo na té epizodě dobrý je krásně ukázáno v 6 ep na začátku a to mi stačí. Nic extra se v tom díle ani nedělo. ()

Znovuzrozený (2015) (S03E06) 

Floki za co ti to stálo, proč si to udělal? Jedna z nejlepších postav tohoto seriálu, která už od začátku měla velkou budoucnost a naději a k tomu Ragnar nakonec Křesťanem?? No to mě poser. Začíná se to pořádně rozjíždět ta 3 série. ()

Před branami (2015) (S03E08) 

Když opomeneme hlavní historickou chybu kdy v době Vikingů ještě neexistovali kuše, tak tato epizoda ušla, suprově natočená bitva néli jedna z nejlepších, málem umřel Bjorn a další věci, a to je tak celý co se zde dělo nic víc jinak mě to moc nebavilo. 4/5 ()

Mrtvý (2015) (S03E10) 

Jak již tu v recenzích řečeno "Kam se hrabe trojský kůň, když tu máme Ragnara z mrtvých vstání." a já mohu jen souhlasit. Suprové zakončení a Ragnar je fakt týpek, že skoro nahraje smrtelnou nemoc a nahraje mrtvolu jen aby mohli pak jako trojský kůň vyplenit Paříž zevnitř. :D Mega se těším až si hnedka pustím 4 sezónu! ()

Všichni jeho andělé (2016) (S04E15) 

Requiscat in Pace Ragnare Lothbroku, budeš nám chybět a Raganrův rozhovor s věštcem byl suprový a krásně zakončující i jeho příběh. Herec Travis Fimmel této postavě dal hodně a nádherně ho ztvárnil. Snad Ragnar našel cestu do Valhally a pije s Ódinem pivo se zahnutýho rohu. :) ()

Související novinky

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Vikingové míří do Valhally

Vikingové míří do Valhally

20.11.2019

Seriál Vikingové od History Channel odplouvá se svojí závěrečnou šestou řadou do věčných lovišť, streamovací služba Netflix má teď pro fanoušky drsných seveřanů ale dobré zprávy. Spolu s tvůrcem… (více)

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

Vikingové míří do finále, co je nahradí?

04.01.2019

Největší hit stanice History seriál Vikingové se blíží do finále. Seriál bude zakončen šestou sérií pravděpodobně zkraje roku 2020 a jeho tvůrce Michael Hirst (Tudorovci) spolu se studiem MGM… (více)

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

Živí mrtví nejpirátěnějším seriálem roku

02.01.2019

Jak je zvykem i letos došlo na seznam nejpirátěnějších (nelegálně stažených) seriálů za rok 2018 a díky absenci fantasy hitu Hra o trůny od HBO se žebříček tentokrát dočkal několika změn. Poprvé za… (více)

Reklama

Reklama