Reklama

Reklama

Spider-Man: Homecoming

  • USA Spider-Man: Homecoming (více)
Trailer 4
USA, 2017, 133 min

Režie:

Jon Watts

Předloha:

Stan Lee (komiks), Steve Ditko (komiks)

Hrají:

Tom Holland, Michael Keaton, Robert Downey Jr., Marisa Tomei, Jon Favreau, Gwyneth Paltrow, Zendaya, Donald Glover, Jacob Batalon, Laura Harrier (více)
(další profese)

Obsahy(1)

Mladý Peter Parker / Spider-Man (Tom Holland), který velkolepým způsobem debutoval ve filmu Captain America: Občanská válka, se ve snímku Spider-Man: Homecoming začíná více sbližovat se svou nově získanou identitou pavoučího superhrdiny. Peter, nadšený ze svých zážitků s Avengers, se vrací domů, kde žije se svou tetou May (Marisa Tomei) pod bedlivým dohledem svého nového učitele Tonyho Starka (Robert Downey Jr.). Peter se snaží vrátit ke svému běžnému životu - což mu komplikuje touha dokázat, že by Spider-Man mohl konat mnohem větší skutky, než kterých se zatím odvážil - ale když se objevuje nový padouch Vulture (Michael Keaton), ocitá se v ohrožení vše, co je pro Petera skutečně důležité. (Falcon)

(více)

Videa (10)

Trailer 4

Recenze (1 018)

Jhershaw 

všechny recenze uživatele

Už si ani nepamatuji, kdy naposledy comicsový film 1) byl tak zábavný, 2) měl tak dobrého záporáka. ad 1) Comicsové filmy mohou být napínavé, dramatické, ale čistou zábavu, ve smyslu nadhledu a humoru, jsem v takové koncentraci již delší dobu postrádal. Píšou to tu asi všichni, nový Spider-man funguje nejlépe v humorných scénkách ze střední školy, akční scény jsou až na druhé koleji. (A za mě, ta poslední s neviditelným letadlem, byla ta nejvíc nepřehledná a zmatečná akční scéna, co pamatuji.) Ad 2) Četl jsem to už kdysi jako komentář k Bayově Skále - kvality akčního filmu se odvíjí od záporáka. Proto byla tak super Skála nebo Nebezpečná rychlost. A na druhou stranu, kdo si dnes vzpomene, jaký byl záporák v Ant-Manovi nebo Thorovi 2? Michael Keaton je perfektní a jeho postava je sice záporák, ale stejně jako pro generála Hummela pro ni mám jisté pochopení. Netuším, jestli jak hodlá Marvel se Spider-manem pokračovat, ale takto za mě ano. Určitě Spider-maní TOP3. ()

Pepinec 

všechny recenze uživatele

Když mě na nekonečně dlouhé komiksárně nejvíc pobaví půlminutový štěk Gwyneth, udělal nejspíš Spajdý někde chybku. Nepočítal jsem to, ale moc bych za to nedal, že víc času strávil převlékáním, než samotnou akcí. Asi to má pořád nejblíž k označení blockbuster letošního léta, nicméně povedenější homecoming předvedl podle mě i křižák, kterého jsem včera vyhazoval z okna, protože si v koupelně udělal domeček mezi šamponem a pěnou na holení. Ráno tam byl totiž zas. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Spidergay Homocuming jsou jen další přiblblé trampoty pubertálního kokota, co při hlazení si přirození prcá pavučinky, strašlivě touží poklátit pydlookou spolužačku, načež si však ujasní orientaci a nepohrdne ani škaredým tlustým ťamanem. Trampoty, primárně určené pro pubertální kokoty, co z neustálého hlazení si přirození mají ztvrdlá pyžamka s Medvídkem Pů, místo povinné četby raději s mongoloidním výrazem listují dementujizícími omalovánkami, strašlivě touží poklátit nějakou nafrněnou uhrovitou kravku ze sedmé bé, načež si však ujasní orientaci a nepohrdnou ani otylým nejlepším kámošem, se kterým si vzájemně už tolikrát drželi džojstyky při Volání dutých. Film o už tisíckrát zhomixovaném tupém ničem a zbytečnější než radiátory v Senegalu, točený pouze za účelem plošné mentální retardace a vykrmení korporátního Mrvelovského prasátka z těžce u pásu vydřeného kapesného na kino pro tu chloubu dělnických rodičů. Charizmaticky se supící Míša Kýtn je tak jedinou osvěžující a bezesporu kladnou postavou, které od počátku urputně držíte palce, aby toho upištěného pičuse co nejdříve postříkala insekticidem, vrazila Blikající turbokonzervu do prdele Kapitána Homokokota, nějakým bestiálním způsobem vyvraždila všechny ty ostatní Assvendžry, a už se pro mládež točily výhradně jen nedebilotvorné, alespoň kapku oduševnělé filmy s nějakou elementární přidanou hodnotou. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Od sympatického hlavního hrdiny přes jednoho z nejlepších marvelovských záporáků po Giacchinovu hudbu, takřka všudypřítomný, ale nevtíravý humor a jeden velmi mile nečekaný zvrat... Všechno je tu správně. Nebudu přece Spider-Manovi vyčítat, že cílí na mladší publikum, když je Peter Parker tentokrát puberťák. Naopak to je výhoda, protože z jeho věku pramení ta velká klukovská touha být velký, někam se zařadit a být užitečný, která to vše žene kupředu. Nejnovější přírůstek do téhle komiksové rodiny je zkrátka svěží podívaná, která navíc nezdržuje ničím, co jsme už viděli (Spider-Manův zrod a tak dále), ale pěkně, přehledně a s nadhledem vypráví něco nového. ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Opět je to zbytečně dlouhé a to i přesto že nemusíme útrpně poněkolikáté sledovat, kterak došlo ke zrození Spider-Mana. Klidně bych film dokázal zařadit k ostatním Marvelovkám, protože Sony zde v podstatě jen kasíruje penízky. Hlavní slovo evidentně měl Marvelovský producent Kevin Feig. Co ve filmu fungovalo? Jednoznačně středoškolské prostředí a hlavně Keaton. Ten člověk je neskutečnej tahoun. Co nefungovalo? Akce je taková vlastně nijaká. Marisa Tomei určitě není žádná Milf. Nebo pro někoho možná ano, ale tomu člověku evidentně stačí hodně málo. Hlavní Peterova láska u mě také mnoho bodíků s přibývajícími minutami neposbírala. Nebýt účasti Keatona a jeho parádnímu minutovému proslovu v autě směrem k Hollandovi, mé hodnocení by zcela určitě pokleslo. Takto 70% PS: Podruhé to bylo o dost lepší a co jsem napsal minule prakticky neplatí :) takže 80% ()

Galerie (102)

Zajímavosti (74)

  • Jacob Batalon hraje kamaráda Petera Parkera (Tom Holland), Neda Leedse. Ten byl původně v roce 1964 v komiksu „The Amazing Spider-Man #18“ (jeho debut) blonďák a s Peterem se poznal při práci v Daily Bugle. Byl také jednou z postav, které vystupovaly pod kostýmem Hobgoblina poté, co mu vymyli mozek. Postava Neda z filmu je po vizuální stránce inspirována také postavou Ganka Leeho, což byl pro změnu kamarád jiného Spider-Mana – Milese Moralese. O něm jsme se mohli poprvé dočíst v komiksu „Ultimate Comics Spider-Man Vol 2 #2“ z roku 2011. (3T)
  • Režisér Jon Watts okrem svojho talentu presvedčil producentov aj obrovskou kresbou Spider-Mana, ktorú si nechal kvôli filmu vytetovať na hruď. (krasomama)

Související novinky

Třetí Deadpool zůstane sprostý

Třetí Deadpool zůstane sprostý

05.06.2022

Scenáristé Rhett Reese a Paul Wernick (Deadpool, 6 Underground, Zombieland) se čerstvě vyjádřili na téma třetího Deadpoola, který poprvé vznikne pod hlavičkou studia Disney, a dvojice nyní chtěla… (více)

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

Studio Paramount odhalilo názvy svých novinek

29.04.2022

Tento týden probíhá ve Spojených státech akce zvaná CinemaCon, na níž jednotlivá studia prezentují novinářům a všelijakým insiderům své nadcházející snímky. Jen za posledních pár dní jsme se tak… (více)

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

Spider-Man: Bez domova boří žebříčky rekordů

17.12.2021

Jak se očekávalo, tak se děje - a vlastně v ještě větší míře, než mělo. Spider-Man: Bez domova podle odhadů v předpremiéře vydělal 50 milionů dolarů, což je třetí nejvyšší číslo v historii nezávisle… (více)

Pitt a Clooney opět pohromadě?

Pitt a Clooney opět pohromadě?

25.09.2021

Mezi velkými hollywoodskými studii právě zuří nová bitva. Sony, Lionsgate, Apple, Netflix, Amazon, Annapurna, Universal, MGM i Warner Bros. se údajně v těchto dnech přetahují o práva na nový thriller… (více)

Reklama

Reklama