Reklama

Reklama

Knihovníci

(seriál)
Trailer 4
USA, (2014–2018), 29 h 51 min (Minutáž: 40–58 min)

Tvůrci:

John Rogers

Kamera:

David Connell

Hudba:

Joseph LoDuca

Hrají:

Noah Wyle, Jane Curtin, Christian Kane, Bob Newhart, Rebecca Romijn, Lesley-Ann Brandt, John Larroquette, Lindy Booth, John Harlan Kim, Haley Webb (více)
(další profese)

Série(4) / Epizody(42)

Tato napínavá řada se začíná na našem území vysílat 24 hodin po premiéře v USA. Inspirovala se oblíbenou trilogii Knihovník. Flynn Carsen (Noah Wyle) vede dvojí život. Pracuje v Metropolitní knihovně, kde chrání sbírky podivných nadpřirozených artefaktů. Nebezpečná hrozba jej přiměje sestavit tým, který mu pomůže zabránit konci technologické civilizace. K boji proti hrozivému Bratrstvu hada mu plukovnice Eve Bairdová (Rebecca Romijnová) pomůže zlanařit chytrého kovboje Jacoba Stonea (Christian Kane), otřelého zloděje Ezekiela Jonese (John Kim) a odbornici na synestezii Cassandru Cillianovou (Lindy Boothová). (Universal Channel)

(více)

Videa (27)

Trailer 4

Recenze (72)

Ydrosten 

všechny recenze uživatele

Mám asi trochu jiný vkus než většina, protože jsem se u toho nudil. Hlavní postavy knihovníků jsou úplně plytké, nezajímavé a moc mluví o ničem (viz dialog na konci 3. dílu o důvěře). Akce je trapná, herci se neumí hýbat a choreografie je nulová. Nejvíc mě štvala naprostá nelogičnost v řešení záhad. Podobně jako ve Scorpion, hodně inteligentní lidi zde řeší záhady naprosto debilitním způsobem, který nemá moc logiku, hlavně, že směřují tam, kam si scénáristi přejí. Mumlání té "matematičky" je nejhorší, u toho dycky mlátím hlavou do stolu. Například když stojí u menhiru a chtějí vypočítat dopad světla... Flynn říká "jsme 84.3 stupně severně, 18.5 stupně východně. Což je blbost protože to by museli být v Arktidě. Vzápětí začne "velmi přesně" vypočítávat dopad stínu z menhiru, který je jak vysoký? "Přibližně 9 stop". Když jsou tam podobný kraviny hodně často, celej seriál se pro mě stává kravinou... Jediné, co mě u toho drželo byla postava Flynna Carsena, ta jediná mě trochu zaujala, ale Flynn tam po prvním dvoudíle už nevystupuje, respektive možná se ještě epizodně občas objeví... Rebecca už je trochu okoukaná a její poslední seriály nedopadají zrovna dobře... ()

filmmovier 

všechny recenze uživatele

Pilot výborný, skvělá zábava, ve které se pořád něco děje a u které se skvěle odreagujete. Potěšil návrat starých postav (Flynn a Judson, bez nich by to nebylo ono) a noví knihovníci jsou celkem povedená partička se zajímavými charaktery. Mix akce a vtipu fungoval naprosto parádně a až příliš velká podobnost se Skladištěm 13 mě osobně vůbec nevadila. Druhý díl už byl trochu slabší, moc se tam toho nedělo, jen se rychle vyřešila situace z minula a promotalo se to s několika rvačkami, Ale konec byl zase dobrý, vypadá to, že se z toho klube celkem fajn seriál, jen ta intimitka mezi Knihovníkem a Hlídačkou mohla přijít o pár dílů později, i když to stejně všichni čekali. Líbil se mi Matt Frewer, ten chlap je fakt dobrej, stejně jako John Larroquette, jeho postava je skvělá. No, 1.díl (Koruna krále Artuše) za hodně nadšených a celkem i optimálních 80%, 2.díl (Meč v kameni) už za slabších 70%. Doufám, že se to zvedne, protože bych byl nerad, kdyby mě to nebavilo. A druhou sérii si to zaslouží, Za mě (ZATÍM) průměrných 75%, je to holt oddechová sranda, kterou prostě nemůžete brát vážně. 3. a 4. díl už velice silně přehnané a začíná to parodovat sebe sama (60%.) Pátý díl byl zase výborní zábava a seriál mi potvrdil, že Flynn to prostě strašně zachraňuje - 70%. ()

Reklama

ostravak30 

všechny recenze uživatele

Mě osobně se nelíbily nijak zvlášť ani filmy s Flynnem Carsenem, ale seriál to je jiná liga. Co říct, abych neurazil..to je to, co mě napadá. Scénář je tak hrozný, že to nechápu. Chvílemi je zamotaný tak, že nikdo pořádně nerozumí tomu, co hrdina řekl. Všichni strašně melou a chvílemi přes sebe. Možná je to tak schválně, aby nebylo slyšet, že melou kraviny. To nemluvím o hereckých výkonech. Noah Wyle je herec celkem kvalitní a líbí se mi i John Kim ale Christian Kane a Rebecca Romijn jsou pro mě hereckou záhadou. Buď to byla výjimka a oni mají herecký talent, nebo se minuli povoláním, ale mě se nelíbil ani jeden. Stejně tak se mi nelíbí ani John Larroquette, ale možná to všechno je způsobeno jen prostě špatným seriálem. Samotné epizody jsou spíše nudné a nezáživné a pro mě bylo obrovským utrpením ho dosledovat do konce. Ale měl jsem k tomu dva důvody. Jednak jsem ho sledovat již začal, tak mě zajímal konec a jednak nemůžu hodnotit něco co jsem neviděl. Podle mě jsou některé epizody až stupidní, ale to je jen můj názor. Celkem mě překvapila epizoda ze Slovenska, ale to jen tak na okraj. Takže díky, ale už nikdy více. ()

PanCitron 

všechny recenze uživatele

Měl jsem sice pocit, že sleduji něco jak z 90. let, ale na druhou stranu jsem se u toho i docela bavil. Možná by se měli brát ještě méně vážně a oddignorovat nějaké rádoby dramatické momenty, u kterých se dost projevilo přehrávání většiny herců. Každopádně nápady to mělo, klidně by mě i ta druhá série zajímala. ()

Helo

všechny recenze uživatele

Kdo viděl filmy a jako Bčkové Jonesovky si je užil, bude spokojen i s tímto. Ostatní budou remcat, protože v zásadě je to ptákovina, která se ale nebere vůbec vážně, je relativně vtipná, pořád se tam něco děje, Noah Wyle hlásí (dost mi svým chováním připomínal Doctora Who) - doufám, že tam bude častěji -, příběhově to je sice neoriginální, ale když se v tom člověk nebude šťourat, tak dává i smysl... celé je to prostě taková oddychovka. Stejně jako byly filmy. ()

Galerie (1 430)

Zajímavosti (19)

  • Seriál byl premiérově vysílán ve více jak 100 zemích včetně České republiky a Slovenska, a to pouze 24 hodin po americké premiéře na kanále TNT v prosinci 2014. (Pod)
  • V Knihovně v místnosti se stroji času si můžeme všimnout lodě Tardis z Doctor Who (od r. 2005) a vozu Delorean ze série Návrat do budoucnosti. Tato scéna je v 10. epizodě 2. série s názvem "A závěrečná opona". 
    (Pod)
  • Natáčelo se ve městě Portland v USA. (willy1)

Reklama

Reklama