Reklama

Reklama

Birds of Prey (Podivuhodná proměna Harley Quinn)

  • USA Birds of Prey (And the Fantabulous Emancipation of One Harley Quinn) (více)
Trailer 3

Obsahy(1)

Po rozchodu s Jokerem se Harley Quinn (Margot Robbie) spojí s dalšími superhrdinkami, aby společně zachránily malou dívku z rukou obávaného narcistického padoucha jménem Black Mask (Ewan McGregor). Správná psychoušská jízda může začít! (Vertical Entertainment)

Videa (4)

Trailer 3

Recenze (643)

mchnk 

všechny recenze uživatele

Do háje zelenýho s vymodelovanými a umělými Avangers, když komiksovou zábavu, tak jedině Harley Freaking Quinn! Dobrá filmařina plná kaskadérských kousků a skvělých fightů v poměrně dlouhých záběrech, k tomu dokonale sedící soundtrack a úžasná Margot, kterou nelze nemilovat. V rámci svého žánru skvělé, mix Deadpoola a temného Jokera, i když po boku této Princess Freak z Gothamu si spíše představuji Heath Ledgera, to by byl film. [Kino Citadela - Litvínov] ()

EvilPhoEniX 

všechny recenze uživatele

Komiksovka Birds of Prey dopadla tragicky finančně a ani samotný film zrak nevytře. Možná budu jeden z mála komu se Suicide Squad líbil, ale tenhle spin off s Harley Quinn na mě působil až moc feministicky a žensky a to mě iritovalo téměř celý film. Je rozdíl poslouchat dialogy drsných žoldáků oproti skupině žen, kde humor nevyzní vůbec vtipně a místy jsem se až styděl. Do průměru film zachraňuje hezký barvičkovo komiksový vizuál a slušná přehledná akce ( Stahelski se nezapře), ale násilí krom pár hezkých zlomenin jsem takřka nezaregistroval, oproti Deadpoolovi, kde střeva a mozky létaly na všechny strany bylo tohle hodně krotké a záporák v podání McGregora na můj vkus přehrával, co to jen šlo. Někde 20 minut před koncem jsem si už přál konec a to je vždy špatná vizitka. Na jedno zhlédnutí díky Harley Quinn a obstojné akci to ujde, ale vše ostatní mi vůbec nechutnalo. PS: Jurnee Smollett-Bell ve zlatých legínách však neměla chybu! 5/10. ()

Reklama

verbal 

všechny recenze uživatele

Nemám rozhodně nic proti prosazování se žen v Holém údu, pokud to ovšem nejsou patrně životem zklamané, zoufale nemrdané, zapšklé, zhrzené, škaredé a neinventivní pizdy. Výsledkem scénáristického a režijního připouštění takto poznamenaných emancipantek pak klidně může být přiblblé a unylé dvouhodinové kopání chlapů do koulí, co vypadá jako nejnovější videoklip „dámské“ militantní hudební skupiny Beavered feminists of Benetton. Sice erková, avšak naprosto tupá a nevtipná multikulti klauniáda, plná nesympatických, naprosto příšerných neherců a ještě horšího Emana MekŘehoře. Mimicky to dávala snad jen Margotka, nicméně takhle z hlavy fuckt nevím, je-li to zhnusněním věkem, nevkusnou maskérkou, idiotským scénářem či amatérským vedením postavy, že jí tak zjevně prošla minimální trvanlivost, seksepíl i nezávadnost obalu. Moje levačka, která při Sebevražedném oddílu řádila jak masturbační ruka, tentokrát při pohledu na ni ani necukla a celou hrací dobu jen nezaujatě a znuděně spočívala na opěradle sedačky, přičemž na mě furt demonstrativně natáčela hodinky. ()

Vančura 

všechny recenze uživatele

Původně jsem ten film chtěl ignorovat, jako většinu současné komiksové produkce, která mě absolutně nezajímá. Pak jsem ale úplnou náhodou zjistil, že v traileru hraje má oblíbená píseň Hymne à l'amour od Édith Piaf (která ale nikde ve filmu bohužel nezazní a není ani na soundtracku) a zatoužil jsem si ho pustit, a ten trailer mě přímo nadchnul, takže jsem okamžitě chtěl vidět i film. Navíc mě nalákal i Ewan McGregor, který je zde prostě boží a neuvěřitelně mě bavil. Naopak u Margot Robbie jsem už ve Vlkovi z Wall Street nechápal, co na ní kdo vidí, což si myslím doteď, a ani v tomto filmu mě nijak zvlášť nezaujala, byť špatná herečka to asi není, a postava Harley Quinn mi byla v jejím podání vlastně nečekaně sympatická. Jinak si ovšem myslím, že obsazení za moc nestojí, a zvlášť ta malá holka mi teda byla protivná fest. A pokud jde o film jako takový, cením si na něm třeba té jeho formální hravosti, která mi přišla dost zábavná; na druhou stranu mi ten příběh přišel dost slabý, moc mě to nebavilo a musel jsem se trochu nutit, abych to dokoukal. Zvlášť to finále, které svede všechny ženské postavy dohromady, mi už přišlo dost hrozné - nemám asi celkově problém s tím, jak moc je ten film feministický (resp. jak bytostně je postaven na ženském elementu - nejsem si jistý, jestli je feminismus v tomto případě vhodný termín), jenom mě to jednoduše moc neoslovilo, protože zde podle mě režisérka pravděpodobně bojuje jakési bitvy, které mi osobně jsou ukradené. Takže mi z toho vlastně vyšlo, že v traileru to vypadalo slibnější, než jak to na mě nakonec působilo, což je škoda. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Jakožto jeden ze dvou lidí na světě jsem byl velice spokojen se směřováním DCEU pod Snyderovým vedením, se Suicide Squad i Jokerem ztvárněným Jaredem Letem. Proto mě hrozně mrzí, že tento film navazuje na Harleyinu linku ze Sebevražedného oddílu, ale také na film, který nakonec nikdy nevznikl (Joker a Harley Quinn). A ten prostředek tu pro mě citelně chybí, stejně tak mi vadí dlouho slibovaná absence Jokera (pouze ústřižky starých záběrů), jež se ukázala jako skutečná. To jediné tu chybí k poníženému pětikvaltu, jelikož jsem se jinak výborně bavil. Čím dál více mi vadí nucená emancipace a angažmá režiséra na základě pohlaví a až posléze talentu. Ačkoliv jsem měl od začátku takové pocity z přefeminizovaného Birds of Prey, vlastně s tím v tomto případě nemám problém, jelikož jsem s režií Cathy Yan velice spokojen a tu určitou videoklipovost po vzoru SS má v malíku. Nejvíce tedy s akčními scénami, kde je na to Margot Robbie ještě sama (75% snímku), akce je přehledná, choreograficky vypiplaná (nedělám si iluze o tom, že mladá režisérka měla k ruce schopné kaskadéry) a velice dobře se na to koukalo. Stejně tak mě opět potěšil Ewan McGregor (Doktora Spánka jsem viděl předevčírem), jež si hlavního záporáka hodně užívá (bůh ví, jestli příval rolí brzy neskončí) a ačkoliv hraje přesný archetyp zlého arcipadoucha, jako fanoušek komiksů jsem přesně toto chtěl a netoužil jsem po nepřiměřeném ohýbání známé postavy. Částečně k němu došlo, stejně tak i u Zsasze, ale Chris Messina je cool, takže pohoda. Velká spokojenost, necelé dvě hoďky utekly jako voda a pevně doufám, že se Harley nějak více zapojí do pomalu se vzpamatovavšího univerza. ()

Galerie (69)

Zajímavosti (32)

  • V původních plánech měl být antagonistou filmu známý komiksový gangster Penguin. Ten byl ovšem zasazen do příběhu filmu The Batman (2021),a proto byl nahrazen mistrem zločinu zvaným Black Mask (Ewan McGregor). (LizianShaw)
  • V komiksové verzi je zakladatelkou Birds of Prey Barbara Gordon. (mrtynbaca)

Související novinky

Filmová Batgirl našla režiséry

Filmová Batgirl našla režiséry

21.05.2021

Studio Warner Bros. už nějakou dobu chystá filmovou sólovku Batmanova sidekicka v podobě Batgirl. Snímek měl původně točit Joss Whedon, po jeho problémech se ale režisér stáhl do ústranní a místo něj… (více)

Nový Piráti z Karibiku s Margot Robbie

Nový Piráti z Karibiku s Margot Robbie

27.06.2020

Margot Robbie si zvolila pirátský život. Zahraje si hlavní roli v novém chystaném filmu ze světa Pirátů z Karibiku. Scénář k zatím nepojmenovanému filmu pak napíše Christina Hodson, která dělala s… (více)

Vynechá Wonder Woman komplet kina?

Vynechá Wonder Woman komplet kina?

21.03.2020

Podle interních zdrojů to vypadá, že studio Warner Bros. seriózně zvažuje, jestli by nebylo lepší vynechat kina, a poslat snímek Wonder Woman 1984 rovnou na domácí nosiče a k digitální koupi. Důvodem… (více)

Reklama

Reklama