Reklama

Reklama

Akta X - Série 7

(série)
Drama / Horor / Thriller / Mysteriózní / Sci-Fi / Komedie
USA / Kanada, (1999–2000), 16 h 27 min (Minutáž: 44–45 min)

Tvůrci:

Chris Carter

Kamera:

Bill Roe

Hudba:

Mark Snow

Hrají:

David Duchovny, Gillian Anderson, Mitch Pileggi, William B. Davis, Rebecca Toolan, Tom Braidwood, Dean Haglund, Bruce Harwood, Mimi Rogers, John Finn (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(22)

Obsahy(1)

V napínavé sedmé řadě Akt X musí Scullyová vložit svou důvěru v Muže s cigaretou v naději, že získá informace o léku na všechny lidské nemoci. Mulder se konečně dozví pravdu o zmizení jeho sestry Samanthy. Poté, co se společně se Scullyovou vrátí do Oregonu na místo jejich prvního případu, ale sám zmizí. V průběhu sezóny začíná být zřejmé, že mimozemské formy života již nějakou dobu ovlivňují lidstvo. Nakonec Scullyová oznámí novinu, které nikdo nechce uvěřit. (Magic Box)

(více)

Recenze (11)

malylada 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Ani mě nenapadlo, že sedmá série je schopná konkurovat těm nejlepším a dokonce trošku převyšovat předešlé dvě. První díly ve kvalitě nezaostávají těm nejlepším a ty konspirační jsou na jedničku zvládnuty, bez velkých přeháněk. Možná od epizody All Things dochází tvůrcům dech, ale celkově velká spokojenost a překvapení......8/10 ()

VanTom 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Moc mi nesedlo, jak často (tzn. většinou) již mysteriózní případy řešené našimi FBI agenty, souhlasně více či méně ironickými až sarkastickými, překračovaly hranice parodie – scénáristé se nebáli ani opravdových nevážných bizárů. Na rozšiřování mimozemské mytologie naopak zanevřeli, osamocený první dvojdíl a "cliffhangerový" poslední (který se vrátil hezky na začátek) doplnilo pouze pár osobních epizod. Jednu jinou naprosto top ale zmínit musím: E12 "X-Cops" ve stylu policejní reality TV. ()

Reklama

M1k9 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Velký fanoušek, nebo velký trpitel? 22 x 45 minut šedivého průmeru a přežvýkaných námětů a scénářů. S07E08 Docela poutavá kriminálka. To prostě chcete objasnit. SO07E13 Cool, ale agenti a seriál si ze sebe utahuje až příliš často. SO07E15 Gillian má šaty. S07E17 Krásné dospění od výčitek k harmonii. V X-Files je prostor pro všechno, tak proč ne. SO07E21 Jako vážně? To už je moc. SO07E22 Klasika, návrat k mythologii, záchrana sledovanosti. 5.5/10 ()

Likan7 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Sedmá série je velmi rozporuplná. Alespoň pro mě určitě. Jsou tu skvělý díly, který patří k tomu nejlepšímu, co jsem zatim v Aktech viděl (Je Souhaite, Requiem, X-Cops, Millennium), ale na druhou stranu tu jsou i díly, u kterých bylo vidět, že začínají být scénáristé v háji a už i já jsem občas pociťoval, jak všichní píší o tom, jak jsou poslední série hrozný. Díly jako hollywood A.D., Orison nebo Chimera nejsou vůbec povedený a jen ničí tu auru něčeho velkýho, kterou Akta X rozhodně měli. Přesto, posledn dva díly byly výborný a jen doufám, že osmička na to naváže. ()

Blazkowicz 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Trvalo mi víc jak měsíc dokopat se k zrecenzování této série. To myslím mluví skoro za vše. Ještě jsem měl v plánu pokračovat dál ve sledování, ale po tomhle už jsem toho radši nechal (alespoň pro teď). Opravdu otřesný zážitek. Jednak se prostředí L.A. rychle okoukalo, ale hlavně jednotlivé příběhy byly jako od mentálně hendikepovaných jedinců, kteří dělají scénáře do českých komerčních seriálů. Samozřejmě videohra, to byl úlet. Ale třeba i příběh s Emily. Tak unesli ji mimozemšťani nebo jak teda? Proč má někdo potřebu se v tom hrabat a ještě víc to zamotat. Pár dobrých dílů se našlo, takže čest výjimkám. Nicméně nechtěl jsem jít pod čtyři hvězdy, ale budu muset. Fanda nefanda. Šestý zánik 4*. Šestý zánik, 2. část 5*. Hlad 3*. Milénium 4*. Zrychlení 3*. Souhra náhod 3*. Láska boží 4*. Úžasný Maleeni 5*. Divy a zázraky 3*. Bytí a čas 4*. Konec cesty 3*. Poldové X 4*. Z pohledu střelce 2*. Zloději 3*. Jako přátelé 5*. Přízrak 4*. Úplně všechno 3*. Nová značka 5*. Hollywoodský šéf 3*. Klub rváčů 4*. Tři přání 4*. Rekviem 5*. Celkově 3+* ()

Galerie (175)

Zajímavosti (15)

  • V tomto díle zazní pojem vasektomie, což je tzv. mužská sterilizace (přerušení chámovodů). (Winster)
  • Jedná se o crossover se seriálem Milénium (od r. 1996), který byl pár měsíců před uvedením této epizody ukončen. (kkomtu)

Reklama

Reklama