Reklama

Reklama

Star Trek: Picard

(seriál)
Trailer 2
USA, (2020–2023), 25 h 2 min (Minutáž: 39–63 min)

Hrají:

Patrick Stewart, Michelle Hurd, Jeri Ryan, Alison Pill, Santiago Cabrera, Evan Evagora, Isa Briones, Brent Spiner, Jonathan Frakes, Orla Brady, Ed Speleers (více)
(další profese)

Série(3) / Epizody(30)

Obsahy(1)

Star Trek: Picard představuje Sira Patricka Stewarta, který si zopakuje svou ikonickou roli Jeana-Luca Picarda, kterou hrál sedm řad v seriálu Star Trek: Nová generace. Nový seriál bude následovat tuto ikonickou postavu do další kapitoly jeho života. (Prime Video)

Recenze uživatele JindraLne k tomuto seriálu (6)

Star Trek: Picard (2020) 

Na Star Trek nadprůměrný seriál, který trošku srazilo postupné vysílání, čímž některé epizody vyšly jako rozvleklé. Jinak některé momenty opravdu bomba a camea potěšila. Jen tak BTW. I předchozí Star Trek seriály měly hromadu hluchých míst (Nová generace například většinu prvních dvou sérií), ale dílů bylo hodně, takže my si pamatujeme jen už ty legendární. Tady jde o kratší sérii, co navazuje, takže hluchá místa jsou prostě víc vidět. ()

Stardust City Rag (2020) (S01E05) 

Na poměry Star Treku dost silnej tabák. Sice samotný Star Trek dal světu celý fenomén „redshirt“, ale nepamatuju si, že by se (mimo jiných časové linie) v jednom díle vymlátilo tolik postav se jménem a příběhem a to prosím takovým nepěkným způsobem. Každopádně pryč je pomalost předchozích epizod a já už se nemůžu dočkat dalších. 5 hvězd je pak za Sedmou a Icheba, který si takový konec fakt nezasloužil. ()

Nepenthe (2020) (S01E07) 

I když se snažím ignorovat svoje velká očekávání, tak jsem i tak zklamaný. Na rozdíl od 2. série Discovery si zde tvůrci s postavami z předchozích sérií regulérně vytírají pozadí (vezmeme vedlejší postavu z minulého seriálu, dáme ji menší roli a pak ji prostě zabijeme, jako kdyby měla červenou uniformu). Navíc se až uměle snaží každé postavě dát nějaké tragické pozadí i tam, kde to zatím nedává smysl. Za mně jednoznačně promrhaný potenciál, přičemž s hodnocením přece jenom počkám na konec. Takhle to ale vypadá, že o to víc budu doufat v 3. sérii Orvillu, kde Seth MacFarlane pojal svoji odlehčenou poctu mnohem Star Trekověji, než Kurtzmann a spol. ()

Et v arcadia ego, část 2 (2020) (S01E10) 

Star Trek: Picard si nechal to nejlepší z obou světů úplně nakonec. Víc kvůli spoilerům neřeknu, ale tahle epizoda si plný hodnocení zaslouží. ()

No Win Scenario (2023) (S03E04) 

Takhle se to dělá, do háje! Je šílené, že jsme museli překopat první "meh" sérii a druhou téměř nekoukatelnou, abychom nakonec dostali takhle dokonalý fanservice. Každý další díl třetí série je lepší a lepší, nicméně tohle je dokonalost sama. Jak jsem byl okolo novodobého Star Treku skeptický, první série Strange New Worlds a třetí série Picarda ukazují, že i dneska se dá natočit po čertech skvělý Star Trek a ne jen odpad jako ST:D od třetí série dál. ()

Võx (2023) (S03E09) 

Dávný nepřítel je po desetiletích konečně zase děsivý a záhadný jako v TNG. Ne vykastrovaný jako ve VOY a předchozích sériích Picarda. Potěšila pak hned 2 camea (byť 1 zatím jen hlasové). Celkově by to tak vycházelo na 4*. Jenže ten konec... ten zatracený konec... ten proklatý konec, kdy se fanoušek neubrání slzám. A pak se ozve známý hlas Majel Barret jako počítače a Patrick Stewart řekne "Make It So!". Těch posledních 10 minut čistokrevného ždímání fanouškovských emocí (které překonalo i první znovushledání adm. Kirka s Enterprise v The Motion Picture), si tu pátou hvězdu zaslouží. Vím, je to laciný, ale zatraceně skvělý! ()

Související novinky

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

Čtvrtý Star Trek možná přece jen dorazí

28.03.2024

Filmové pokračování rebootované série Star Treku, jež by navázalo na třetí díl Star Trek: Do neznáma, bylo již několikrát oznámeno, aniž by se práce na něm jakkoliv pohnuly. Do absurdna byly tyto… (více)

Nejstahovanější seriály za rok 2020

Nejstahovanější seriály za rok 2020

06.01.2021

Jako každoročně vydává server TorrentFreak analýzu nejstahovanějších seriálů za uplynulých dvanáct měsíců. Po takřka dekádě, kdy tento žebříček se všemi svými nelegálními staženími doslova dominovala… (více)

Star Trek dostane další seriál

Star Trek dostane další seriál

18.05.2020

Trvalo to roky, ale značku Star Trek se nakonec přece jen podařilo oživit. A paradoxně to nebyly filmy (byť pomohly), ale televize, kde se postavám spojeným se slavnou lodí Enterprise začalo dařit.… (více)

Co všechno oznámil Marvel?

Co všechno oznámil Marvel?

21.07.2019

Tento víkend se nesl ve znamení sandiegského Comic-Conu, a byť to na filmovém poli vypadalo oproti minulým ročníkům dost chudě (snad s výjimkou trailerů k Top Gun: Maverick a To Kapitola 2), seriály… (více)

Reklama

Reklama