Reklama

Reklama

Temná legenda 2

  • Česko Městská legenda - Poslední záběr (více)

VOD (1)

Obsahy(1)

Na filmové katedře univerzity Alpine probíhá mezi studenty ´vražedný boj´. Nejlepší filmová ročníková práce získá cenu Hitchcocka a kromě toho tvůrce čeká i angažmá v Hollywoodě. Amy udělá všechno proto, aby cenu získala právě ona. Členy jejího štábu však jednoho po druhém vraždí záhadný vrah. Teď musí Amy odhalit vraha dříve než se i ona sama stane součástí krvavé městské legendy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

choze 

všechny recenze uživatele

Když v jedné scéně přišla titulní hrdinka ke svému profesorovi a řekla mu, že chce jako svůj absolventský film natočit horor o zabijákovi studentů a ten nadšeně (bez ironie) vykřikl: "Výborně!", málem jsem si ucvrkl do kalhot. Jednička byla sice jen tuctovým Vřískotovským klonem, ale po shlédnutí dvojky vám bude připadat jako veledílo. S přehledem nejslabší americká vyvražďovačka posledních let. Kristepane, vždyť v tom hraje Anthony Anderson! ()

PKD 

všechny recenze uživatele

Bylo by to na 3 , pokud by tam zase nestrašila ta tlustá černá kráva z 1., která se zase pokaždé objeví, jakmile hl. hrdinka vyvázne z nebezpečí ohrožující ji na životě. Doprdele, ona je tam snad hl. postava, nebo co? Já bych ji tedy v životě už nikde nezaměstnal, páč všude kde se objeví, se začne po chvíli vraždit. Ta měla býti ten hl. vrahoun a už ji konečně někdo oddělejte. Ano, plus za ten závěr v blázinci (sestra Batesová: ,,Užil jste si film?´´ Profesor Solomon v kolečkovém křesle s tupým výrazem mlčí. Sestra Batesová ho odváží pryč. ,,To máme tedy hodně společného´´:) který vskutku ocení ti, kterým se líbila 1 a její naprostý konec. Několikerá ´´pointa´´ byla vcelku sranda. Jak říkám, tohle mělo býti na stejném místě jako 1 a navazovati přesně na sekundu tam, kde skončila. A bylo by. Brenda Batesová jest opravdovou star obou filmů a tak to je. Měla je všechny povražditi a opět zmizet do noci.  ,,Brendo prosím, někdo by ti měl pomoct. Už jsem chodila na terapii a jak vidíš, vůbec mi to nepomohlo´´.  Já ji žeru. Pův. jsem tohle chtěl napsati k 1, ale tím bych vyzradil vraha/vražedkyni, takže to použiji až zde, kde je to již nespoilerové.;-) Samoz. pokud si nějaký chytrák nepřečte napřed tohle, haha. Ale nad tím já si myji ruce. Na 3 kašlu. Není tam už Brenda the Urban Killer a navíc, pokud chci squellou Bloody Mary, pustím si 5.díl 1.s. Supernatural. ()

Reklama

JohnnyD 

všechny recenze uživatele

Ukážka prečo degradovali 90s williamsonovské slashery a prakticky do štyroch rokov vymreli. Ten neustály whodoneit fetiš ich zabil. Miesto toho, aby film nadviazal na predošlý dej a budoval mytológiu, prichádza s novou zápletkou a novým vrahom. Ach áno zápletka. Nielen že je dementná predstava o tom, že na filmovej katedre skoro každý točí brakové horory, no v živote som nevidel dementnejší motív vraždenia ako tu. To by nedali do scenára ani tvorcovia To je vražda, napísala... ()

novoten 

všechny recenze uživatele

Ottman umí skládat dokonalou hudbu, ale prosím všechny zodpovědné lidi, aby mu už nikdy nedovolili vzít do ruky kameru, protože pak bychom se mohli dočkat něčeho podobně odstrašujícího jako zde. Horrory, ve kterých si postavy dělají z horrorů legraci totiž fungují v případě Vřískotu (který je tu společně se svým prvním dílem přímo nechutně kopírován), ale tady vůbec. Zápletka se díky nefunkčnímu pokusům o hrůzu stává dokonale hloupou a situaci nezachrání ani pár (tehdy ještě neznámých) sympatických seriálových tváří. ()

WolfR 

všechny recenze uživatele

Zbytečné pokračovaní už tak podprůměrné vyvražďovačky Temná legenda. Příběh je špatný, herci nezajímaví, mordy nudné, závěr očekávatelný a opět chybí pořádný vrah nebo záporák. Řekněte mi někdo ksakru, proč tenhle druhý díl vůbec vzniknul?! Komu se to povede, dostane ode mě búra. 1 hvězda za úctu k Hitchcockovy. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Původně bylo naplánováno, že natáčení proběhne v kampusu University of Western Ontario. Vedení školy však nevydalo tvůrcům svolení, a to z důvodu násilné povahy filmu. Nakonec se tedy natáčelo v kampusu Trent University v Peterborough v Ontariu. (Avalon820)
  • Ve filmu můžeme vidět na stole profesora Solomona (Hart Bochner) stát obrázek jeho rodičů. Ve skutečnosti se jedná o fotografii rodičů režiséra Johna Ottmana. (Avalon820)
  • Postava Vanessy (Eva Mendes) měla mít původně mnohem méně prostoru. Režisérovi Johnu Ottmanovi se ale líbila natolik, že jí nakonec ve scénáři věnoval pozornosti více. (Avalon820)

Reklama

Reklama