Reklama

Reklama

VOD (1)

Obsahy(1)

Na filmové katedře univerzity Alpine probíhá mezi studenty ´vražedný boj´. Nejlepší filmová ročníková práce získá cenu Hitchcocka a kromě toho tvůrce čeká i angažmá v Hollywoodě. Amy udělá všechno proto, aby cenu získala právě ona. Členy jejího štábu však jednoho po druhém vraždí záhadný vrah. Teď musí Amy odhalit vraha dříve než se i ona sama stane součástí krvavé městské legendy. (oficiální text distributora)

(více)

Recenze (64)

choze 

všechny recenze uživatele

Když v jedné scéně přišla titulní hrdinka ke svému profesorovi a řekla mu, že chce jako svůj absolventský film natočit horor o zabijákovi studentů a ten nadšeně (bez ironie) vykřikl: "Výborně!", málem jsem si ucvrkl do kalhot. Jednička byla sice jen tuctovým Vřískotovským klonem, ale po shlédnutí dvojky vám bude připadat jako veledílo. S přehledem nejslabší americká vyvražďovačka posledních let. Kristepane, vždyť v tom hraje Anthony Anderson! ()

Danny F. 

všechny recenze uživatele

Tak stejně jako předchozí díl je i tento slaboduchým hraním si na něco co už zde bylo a v mnohem lepším podání. Po scéně kdy byla vyhřeznuta ledvina a následně oknem uťata hlava mladé dívce, jsem se těšil že půjde v tomto pokračování o dost dobré, detailnější a krvavější vraždy. Ale chyba! Nic takového nenásledovalo. Druhý díl postráda něco co má první a první postráda něco co má druhý. Tak nevím. 30% ()

Reklama

Deimos 

všechny recenze uživatele

TV/// Obsazení 8/10 Děj 5/10 Hudba 6/10 Efekty 7/10/// +a zase tu máme spoustu známích mladých tvářiček na vykuchání -samotná zápletka a příběh a i záverečné vyústění je směšné a už to tu bylo/// Městská legenda 2 je na chlup stejná jako předešlí díl. I když přeci jen tomu předešlému nelze upří jistou originalitu, kterou zde nenacházím. Některé momenty jsou zde sice "nové". Jako například prostředí filmové školy. Jenže to ničemu moc nepomůže a hlavně poslední třetina začíná strácet na tempu. Vrah je opět zahalen pod maskou, takže můžete jen hádát, kdo se pod ní skrývá. No alespoň tvůrcům to dává možnost tam v závěru šupnout kohokoliv, kdo ještě dejchá. A jakože to zase bude psychopat, kterej než něco podnikne, tak se nejdříve vykecá, proč to vlastně dělá. A to jako vždy bude chyba největší. Tak co si o tom myslíte vy? Já si myslím, že už tu to bylo. Takže příště až zase bude někdo tvrdit, že de točit něco originálního, tak mu to baštit nebudu./// Celkem 61%/// ()

Oktavianus 

všechny recenze uživatele

Nejlepší scéna přijde vlastně až po skončení filmu při titulcích - hitchcockovský závěr s cameem Rebeccy Gayheartové mě neskutečně nadchnul a pobavil, takže jsem se nakonec rozhodl jinak podprůměrnému slasheru přiřknout hvězdu navíc. Levnost filmu čišela z každé scény, k tomu donekonečna se opakující hlouposti z filmů o točení filmů (fakt to někomu přijde jako atraktivní prostředí? mně ne), vrah bez charismatu, některé vysloveně herecké omyly (Anthony Anderson? cože?) a kromě úvodní vraždičky inspirované urban legends s vyříznutou ledvinou vysloveně nenápadité (a i tahle scéna absolutně postrádá logiku - proč tam vlastně byla? proč by to vrah zatraceně dělal?). Je to lepší než drátem do oka, ale zase ne o moc. ()

Hitman_47 

všechny recenze uživatele

No skvělé...s původním Urban Legend to nemá společného skoro vůbec nic (snad jen to, že hlavní hrdinka chce natočit absolventský film o Městských legendách) a ač je odhalení vraha celkem překvapivé...tak to posere pointa, která jako by z oka vypadla Vřískotu. Ale zase úplný závěr odehrávající se ve cvokhauzu vyvolá aspoň mírné pousmátí pro ty, kteří viděli jedničku. ()

Galerie (32)

Zajímavosti (8)

  • Anson Mount, který ve snímku ztvárnil Tobyho, se původně ucházel o roli Travise Starka/Trevora Starka. (Avalon820)
  • Ve filmu můžeme vidět na stole profesora Solomona (Hart Bochner) stát obrázek jeho rodičů. Ve skutečnosti se jedná o fotografii rodičů režiséra Johna Ottmana. (Avalon820)

Reklama

Reklama