Reklama

Reklama

Obsahy(1)

Will Graham, agent FBI, je sice muž středního věku, a přece je již třetím rokem v penzi. Do důchodu odešel po vyšetřování série mimořádně brutálních vražd, kdy se seznámil i s doktorem Lecterem. Ten mu tehdy pomáhal. Will ovšem netušil, že mu pomáhá právě ten, po kom pátrá. Někdejší kolega Jack Crawford má nyní na krku neméně hrozivý případ. Masakr dvou rodin, vždy za úplňku. Do plného měsíce nyní zbývají tři týdny, když Jack požádá Willa o pomoc při pátrání po muži, který je s největší pravděpodobností geniálním šílencem nebo ztělesněním zla. Agent ve výslužbě musí znovu nasadit vlastní život a riskovat bezpečnost své rodiny. Jen tak má šanci Červeného draka vypátrat. (Bontonfilm)

(více)

Recenze (612)

Le_Chuck 

všechny recenze uživatele

Rattner nemá gule, aby sa pustil do experimentu alá Ridely Scott a ostáva na svojom piesočku servírovať rutinnú kriminálku sosajúcu popularitu zo svojho predchodcu. Už samotný fakt, že sa vo filme objaví Hannibal Lecter mu dáva navrch nejaké to promile fanúšikov. Navyše ak ide o podstivo odvedenú prácu (a to Red Dragon je), tak môžem s kľudom povedať, že aj cez svoje barbarské kopírovanie, je tento prequel lepší ako Hannibal. Najlepšie nemať žiadne očakávania. ()

hellstruck 

všechny recenze uživatele

Mlčení jehňátek mělo svou atmosféru, nicméně mě to pořád tak nebralo, Hannibal je takový průser až to hezké není a konečně - Červený drak je naprosto (jediným) perfektním filmem s Hannibalem Lecterem. Hodně potěšil Edward Norton v roli agenta Willa, byl naprosto skvělý jako vždy a ani Ralph Fiennes se nedržel zpátky . Na takového psychopata se hodí tak moc, až je to svým způsobem děsivé. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

A podívejme se, ona je z toho docela příjemná trilogie a téma je pořád aktuální. Obloukem se vracíme do nejoblíbenějšího období, kdy pan doktor úřadoval za plexisklem a celý příběh s ním procházíme jenom pro to, abychom se dočkali kouzelné tečky na téma agentka čeká. Ale málo platné, ačkoli je Clarice jakoby všudypřítomná, skutečnost, že jí má nahradit celá slovutná trojice v podání Nortona, Fiennese a Keitela, jednoduše nestačí. Takže se dostávám ke stejnému paradoxu jako v Jehňátku, kdy scény Hopkinse byly zatraceně dobré, ale bylo jich málo. A tady byla navíc jen ta milá slepá slečna a upřímná scénka z badatelny. (A samozřejmě to nevypadá jako retro, ale o to tu vážně nejde.) ()

Kaka 

všechny recenze uživatele

Dějově méně záživné a více rutinnérské. Vizuálně daleko méně přitažlivé, až obyčejné. Red Dragon tak nemá téměř nic, čím by publikum zaujal. Několik málo scen s Emily Watson a Ralphem Fiennesem a to je zhruba tak všechno. Až příliš detailní kopie Mlčení jehňátek s tím rozdílem, že skoro nic dobrého zde není a to špatné je jenom zde. ()

Spiker01 

všechny recenze uživatele

Lectora jako postavu jsem si celkem oblíbil a kdyby měla série s Anthonym Hopkinsem ještě o díl víc, nezlobil bych se. Viděl jsem i dvě řady Hannibala Mikkelsena (k třetí nemám odvahu vzhledem k ukončení seriálu) a díky tomu jsem poměrně dobře orientoval ohledně postavy Willa Grahama, dokonce bych i řekl, že mi tenhle díl sedl více než legendární Mlčení jehňátek (jehož další sequel dle mého pořád může vzniknout). Poctivá detektivka s odpudivým Fiennesem od které dostanete přesně to co čekáte, což v kontextu všemožných odpadových kriminálek není málo. ()

Tyler 

všechny recenze uživatele

Nikdy nesrovnávejte "Červeného draka" a "Hannibala" s "Mlčením jehňátek". Jsou to naprosto odlišné filmy spojené pouze postavou dr.Lectera - nic víc...Co říct o "Červeném drakovi"? Snad jen to, že jde o skvělý (nikoliv otrocký!) přepis ještě lepší knihy podpořený výbornými hereckými výkony a napínavou atmosférou. Hodně lidí se pozastavuje nad výkonem Anthonyho Hopkinse, ale já říkám, že byl opět vynikající - dr.Lecter tentokrát ze své šílenější stránky, kdy se nedokáže kontrolovat tak jako obvykle. Však kdo by se dokázal ovládat v cele tváří tvář vlastní nemesis? Z tohoto úhlu pohledu sir Anthony opět dokazuje, jak výtečným hercem je. V "Červeném drakovi" má však zdatného protihráče nejen v zajímavém Edwardu Nortonovi, ale především v Ralphu Fiennesovi, který Francise Dolarhydea vykreslil naprosto brilantním způsobem a je škoda, že se na plátno dostává až po poměrně dlouhé expozici...P.S.: Nikdy nezapomenu na to, jak jsme s Geminim a dalším kamarádem seděli v kině, "Červený drak" začínal koncertem baltimorské filharmonie a najednou se z orchestru ozval falešný tón flétny - je opravdu zábavné, když se v zaplněném sále ponuře a vědoucně smějí jen tři lidé a ostatní nechápou ;)... ()

Falko 

všechny recenze uživatele

Vzdy, ked som v minulosti videl Cerveneho draka, neposobilo to na mna tak, ako kvalitna prva cast MLCANIE JAHNIAT (1991), ale az teraz som si uvedomil, ze to vobec nie je take zle. Dokonca by som povedal, ze je to velmi podobne Mlcaniu, kedze Edward Norton tak, ako aj Jodie Foster patrali po nejakom nebezpecnom psychopatovi, ale vzdy potrebovali pomoc aj od Hannibala Lectera, ktory sa skor s nimi zahraval a daval si podmienky. Avsak skor, nez by som zacal porovnavat ineho rezisera mi tu najviac chybala hroziva alebo mraziva hudba Howarda Shorea, ktory mal hudbu v Mlcani jahniat, pretoze z mojho pohladu je prave jeho hudba stvorena pre taketo tipy filmov. Urcite je scenaristicky dokonalejsie Mlcanie, ale aj tato cast bude odteraz patrit medzi moje oblubene. Len malo chybalo k 5*. Niekedy je naozaj dobre si niektore filmy po par rokoch zopakovat. Reziser Bratt Ratner len rok pred tymto filmom natocil akcnu komediu KRIZOVATKU SMRTI 2 a jednotku v roku 1998. ________ Anthony Hopkins - (Dr. Hannibal Lecter) +++ Edward Norton - (Will Graham) +++ Ralph Fiennes - (Francis Dolarhyde) +++ Harvey Keitel - (Jack Crawford) +++ Emily Watson - (Reba McClane) +++ Mary-Louise Parker - (Molly Graham) +++ Philip Seymour Hoffman - (Freddy Lounds - novinár) +++ Ellen Burstyn - (Stará mama Dolarhyde - len hlas) +++ Produkcia: Dino De Laurentiis +++ ()

viperblade 

všechny recenze uživatele

Kdybych to měl srovnávat s Jehňátky, tak musím hvězdu ubrat. Když to srovnám s Hannibalem, musím hvězdu přidat. Výborná atmosféra, výborný záporák (poprvé, co jsem měl z Ralpha takový strach... :-)) a k tomu všemu Norton, kterému přejete, aby toho bastarda konečně dopadl. Co na mě ale opravdu zapůsobilo, byla Emily Watson v roli slepé... scéna, mezi ní a Ralphem u něj doma, to jen tak nezapomenu.. ()

castor 

všechny recenze uživatele

Jizvy nám připomínají, že minulost byla skutečná. Žijeme v primitivní době. Není ani barbarská, ani moudrá. Ještě před Clarice Starling se dr. Lecter „přátelil“ s jistým vyšetřovatelem Willem Grahamem, s kterým nejprve spolupracoval na nahánění jednoho masového vraha – a pak mu způsobil jednu nepěknou jizvu. Teď se Will se starým známým gurmánem setkává znovu. Při další naháněné. Půltucet výtečných herců, řada skvělých momentů, výborná Elfmanova hudba i Spinottiho kamera a velmi solidní závěr. Jenže ony momenty jsou následně popřené docela dost nezvládnutými scénami, absencí tempa a gradace a zmiňovaní vynikající herci se musejí popasovat s poměrně slabě načrtnutými postavami. Za tuhle „první“ kapitolu o Hannibalu Lecterovi se nicméně věčný rutinér a tvůrce ujetých komedií Brett Ratner rozhodně nemusí stydět, s ohledem na jeho průměrnou režijní filmografii je to důstojná záležitost, což je sama o sobě velká poklona!! ()

Trellíno 

všechny recenze uživatele

Po velmi špatném Hannibalovi nastal v této sérii opět návrat do správných kolejí. A to obsazení je až skoro neuvěřitelný, tolik skvělejch výkonů najednou se jen tak nevidí. ()

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Šťavnatá masitá jednohubka, v níž exceluje především Ralph Fiennes. O trochu slabší než Scottův Hannibal. A světe div se, Edward Norton mi tu je celkem sympatický. ()

Spooner 

všechny recenze uživatele

Určitě nejslabší z celé série.Ale to ještě neznamená že se na to nedá koukat ne.Vynikající herecké výkony(mě zaujal Ralph Fiennes) a trochu spackaná režie(Ratnere vrat se ke komediím).Ale podle mě je to vtomto žánru docela solidní průměr i když od této série se dá čekat o hodně víc ()

Davies182 

všechny recenze uživatele

Dlouho mě nic tak nepřipoutalo k ději. Za perfektní herecké výkony a dechberoucí konec (který čím víc je předvídatelnější, tím je napínavější, WTF!) klidně maximum dám. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

mám rád túto sériu.keby bola káždá trojka takto dobrá hneď by bol svet krajší.chémia fiennes - watsonová je úchvatná.ale na jedničku sa to samozrejme nechytá ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Červený drak je co se týče obsazení nejhvězdnější ze všech 3 dílů o kanibalovi Lecterovi. Anthony Hopkins již tady přece jen tolik nefunguje, ale to nevadí, protože roli zde dostal Ralph Fiennes, jenž si svého Červeného draka zahrál opravdu s gustem. Je to prakticky postava, která zachraňuje tento film. Detektivka slušná. Na konci příjemné zakončení s odkazem na Mlčení Jehňátek. Bylo by asi pro někoho zajímavé si pustit nejprve tento film, poté Mlčení Jehňátek a nakonec Hannibala. Já bohužel viděl filmy v pořádí v jakém byly točeny. 75% ()

sepp 

všechny recenze uživatele

Po zklamani, kterym Hannibal dozajista byl, je cerveny drak prijemnym prekvapenim - R.Fiennes pusobi demonicky a zastinuje jiz trochu starnouciho A.Hopkinse, E.Norton podava solidni vykon. Cely film ma ponurou atmosferu, ktera necha vzpomenout na prvni dil, ovsem s jeho kvalitam ia inovatinosti ho nelze srovnavat. Presto dobry snimek, ktery zaujme. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

V podstatě jakože první příběh Dr. Lectera, pokud nebudu pocitat tu americko francouzkou sracku Hannibal - Zrození. Hopkins ma docela malo prostoru, ale i on tomu dava trochu tajemna. Je to spravne vystizeny Thriller, kteremu moc pomohl Ralph svym dokonalym pojetim, opravdu jsem se ho bal, takoveho cloveka bych potkat nechtel. Za to ale Norton to utahl jen prumerne, se mu nejspis moc nechtelo, ale vysledkove nadprumerny thriller s dobrym obsazenim, kde zminim jeste napriklad H. Keitela. ()

Hrabka 

všechny recenze uživatele

Hannibal "kanibal" Lecter opět úřaduje. Film nám nabízí dobrou podívanou se slušným napětím. Celé je to ale takové neucelené a na člověka to nezapůsobí jako např. Mlčení jehňátek. Dobrý film, ale nijak zvlášť výjimečný. 60% ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Červený drak bol síce natočený ako tretí v poradí, ale jedná sa prequel, ktorý priamo nadväzuje na najznámejší film o Hanibalovi Lecterovi, Mlčanie jahniat. Takže by ste si ho mali pozrieť v poradí ako prvý (respektíve druhý, ak chcete vidieť zrod Hanibala vo filme Hanibal Rising). Čo sa týka samotného filmu, tak ma to celkom bavilo. Ted Tally, scenárista Mlčania jahniat, napísal aj tento film a svojou detektívnou atmosférou si to je dosť podobné. Je tu zopár nudnejších časti, ale ako celok to ma dobrú atmosféru (leví podiel ma na tom aj hudba Dannyho Elfmana), dobrých hercov (obzvlášť ma bavil Hopkins a Norton), zaujímavý príbeh a zopár strhujúcejších pasáží s démonickým Ralphom Fiennesom. 75% - 4* ()

Související novinky

Tak kdo si pochutná na člověčině?

Tak kdo si pochutná na člověčině?

06.06.2012

Hannibal Lecter má novou tvář, k tomu konec Spartaka a seriálový Vřískot. Ale popořadě: seriál Hannibal, který na motivy thrillerů Thomase Harrise, zejména pak Červeného draka, připravuje stanice NBC… (více)

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

Seriálový duel: Hannibal versus Clarice

30.05.2012

Každý filmový fanoušek umí k těmto křestním jménům přiradit příjmení. Producenti stanic NBC a Lifetime k nim teď přiradili televizní seriály. O Hannibalovi, jehož první série bude mít 13 dílů a pilot… (více)

Hannibal za Alpami

Hannibal za Alpami

15.06.2005

Konečně máme potvrzené zprávy o natáčení dalšího pokračování osudů nejslavnějšího psychiatra na světě, a jak vás už asi z titulku napadlo, není řeč o Sigmundu Freudovi. Čtenáři románů Thomase Harrise… (více)

Reklama

Reklama