Reklama

Reklama

Schindlerův seznam

  • USA Schindler's List (více)
Trailer 1
USA, 1993, 195 min

Předloha:

Thomas Keneally (kniha)

Scénář:

Steven Zaillian

Hudba:

John Williams

Hrají:

Liam Neeson, Ben Kingsley, Ralph Fiennes, Caroline Goodall, Jonathan Sagall, Embeth Davidtz, Małgorzata Gebel, Mark Ivanir, Andrzej Seweryn (více)
(další profese)

Hluboce šokující, nemilosrdné drama o noční můře holocaustu, založené na skutečných událostech. Na záchranu 1100 životů obětoval Oskar Schindler veškeré své jmění... Polský Krakov 1939. Židovská obec je vystavována stále se zvyšujícímu tlaku ze strany nacistů. Do této vřavy vstupuje obchodník Oskar Schindler, člen Nacistické strany, velký svůdník a muže vydělávající na válečném utrpení, který dokázal najít v sobě člověka a zachránit ty, kterým už zdánlivě nebylo pomoci... Film Stevena Spielberga je stěžejní dílo světové kinematografie a vítěz sedmi Oscarů, včetně ocenění za Nejlepší film roku a Nejlepší režii. (Lucernafilm)

(více)

Diskuze

Terter

Terter (hodnocení, recenze)

MManual: Nechci se tě dotknout, ale tohle může napsat buď úplný vymaštěnec nebo nácek. Stejně tak bys mohl žádat zákaz mnoha válečných flmů, které ukazují Spojence bez vyjímky jako bezchybné polobohy a které narozdíl od Seznamu nemaj žádnou výpovědní hodnotu. Tenhle film je pomníkem Židům zavržděných za WWII. Opravdu si myslíš, že peníze mohou nahradit rodinu ztracenou v koncentráku?

MManual

MManual (hodnocení, recenze)

Tento film by mal byt zakazany. Vacsiu zidovsku propagandu som este nevidel. Podla Spielberga zidia nemaju jedinu zlu vlastnost, su skromni, drzia spolu, pracoviti atd..., ale vsetci ich nenavidia. (vid posledna veta - na vychod nechodte tam vas nemaju radi, na zapad tiez nie). Asi pozabudol na tie $$$ co dostali hned na to ako odskodne a este stale dostavaju (aj v tomto momente). Pardon, ale zobrat najlepsich umelcov co dokazu pripravit visualne sceny, dat im umelecky hodnotnu podobu nie je spielbergova zasluha. Spielberg vykreslil ludi jednofarebne, bez moznosti zmeny a tie vlastnosti ktore im dal na zaciatku sa drzali celych 190 minut.

sajmon

sajmon (hodnocení, recenze)

jeden z nejlepších filmů, co jsem kdy viděl. žádný jiný mi tolik nedal, jako schindlerův seznam. celých těch 197 minut jsem koukal s otevřenou pusou a nic nevnímal

InJo

InJo (hodnocení, recenze)

Tsunami_X: Ten tvůj poslední příspěvek moc nechápu to jako, že jsem tvůj soupeř? Kvůli tomu, co jsem napsal? To snad ne...

Ufon

Ufon (hodnocení, recenze)

Poprvé jsem film viděl záhy po jeho uvedení do českých kin. I když tehdy mi bylo třináct nebo čtrnáct, ty více než tři hodiny jsem zíral na plátno a poprvé začal chápat druhou světovou válku jinak než jako zajímavou statistiku a přehlídku krásných bojových letadel. Ale teprve teď, když jsem v pětadvaceti film viděl v televizi podruhé, chápu všechny odkazy filmu i hlavní poselství. Schindlerův seznam je určitě Spielbergovo vrcholné dílo, stejně tak mi ve svých rolích přijdou velmi dobří snad všichni herci vyšinutý poloďábel Ralph Fiennes, uvěřitelně se měnící Liam Neeson a především naprosto vynikající Ben Kingsley jako skromný, moudrý a dobrosrdečný židovský účetní.

johny1913

johny1913 (hodnocení, recenze)

Musim pochvalit Primu aspon za to ze nenahazela do filmu vic nez dve reklamy.. Na Nove by reklam bylo tak 10 =) ...

Stratos

Stratos (hodnocení, recenze)

Včera jsem si tento film nahrával, protože jsem chtěl být na Silvestr vyspalý, ale nakonec jsem to zhlédnul až do konce. Skvělý scénář a režie. Spielberg se vytáhl. Dabing se mi zdál celkem vydařený, mnohem horší je, když třeba deset postav mluví jeden člověk. Snímek vypadá opravdověji i tím, že je celý černobílý. Po skončení snímku jsem měl opravdu dobrý pocit a na masakr v krakovském ghettu jen tak nezapomenu. Jinak toto je první film o více jak tříhodinové délce, v němž jsem viděl jen dvě reklamy!

Angerr

Angerr (hodnocení, recenze)

Videl jsem vcera jen posledni zhruba hodinu, reklam bylo vic nez dost (tj. vic nez zadna), dabing me taky nenadchl, doufam, ze tim ze sebe nedelam radoby umelce:) Hezky novy rok:)

InJo

InJo (hodnocení, recenze)

Dan9K: Je poměrně dost filmů, které si vychutnám stejně (ne-li víc) s dabingem, jako v originále. Většinou se jedná o už hodně zafixované záležitosti (např. Smrtonosná zbraň). Ale Schindlerův seznam? To prostě ne.

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

Dovlatovka: Jo taky mě překvapilo, že za 3 a půl hodiny dali snad jen dvě reklamy. Náhodou se prima vytáhla. Dabing, ne že nebyl zlej, ale s odstupem času mi přišel jako jeden z nejlepších. Lidi....nedělejte ze sebe rádoby umělce, který, když to nemaj v originále, tak že to jako za nic nestojí.

Dovlatovka

Dovlatovka (hodnocení, recenze)

Ten dabing nebyl tak zlej...a reklamu dost omezili, takže to šlo. Nalíbil se mi ten konec, skuečný lidi patří do dokumentů. Ale možná v originále by to bylo dokonalý, takhle jen téměř.

Dan9K

Dan9K (hodnocení, recenze)

Už jenom jméno hlavní postavy vypovídá o tom, co od tohoto filmu Spielberg očekával :-)

Perda

Perda (hodnocení, recenze)

Může mi někdo prosmím vysvětlit, jak je to s tou dívkou v červeném? Já jsem to nějak nepobral.

InJo

InJo (hodnocení, recenze)

Pane jo, Schindlerův seznam s dabingem... Tak to je hrůza všech hrůz. Prima 4ever!

InJo

InJo (hodnocení, recenze)

Tsunami_X: Ono asi ale nebude zrovna snadné tenhle dokument sehnat. Já ho například vůbec neznám:(

flanker.27

flanker.27 (hodnocení, recenze)

No já teda nehodim, Skutečný Schindler neměl s tím filmovým mnoho společného, ostatně není to tak dlouho, co byl jeho život probírán dokonce i v oficiálních médiích. Osobně na téma Holocaustu mnohem víc upřednostňuju Pianistu.

Tsunami_X

Tsunami_X (hodnocení, recenze)

Jinak vsem zajemcům o tema Holocaustu ve filmu bych doporucil tento, mnohem udernejsi a pusobivejsi snimek.

Tsunami_X

Tsunami_X (hodnocení, recenze)

Nema tenhle film nahodou nejakou specialni smlouvu o promitani? Neco ve smyslu Kubrick a titulky...O dabingu pochybuji, o reklamach rovnez...

Angerr

Angerr (hodnocení, recenze)

Dovlatovka: preju Ti rozhodne nezapomenutelny zazitek. Trochu se ale obavam, ze prerusovane kazdou hodinu reklamou to nebude ono. Vkladat reklamy do tohoto filmu povazuju za nevkus.

Dovlatovka

Dovlatovka (hodnocení, recenze)

dlouho jsem se tomuhle filmu vyhýbala, protože mě určitě citově zničí...ale dneska večer jdu do toho! Jsem zvědavá na Fiennese...

bublajsa

bublajsa (hodnocení, recenze)

Film - strhující, šokující, ohromující, dojímavý, realistický, syrový, bezkonkurenční, nadčasový, pobuřující, pravdivý, neuvěřitelný, můj nejoblíbenější ... Ralph Fiennes - zlý, šokující, opovrženíhodný, autentický, bravurní, odporný, fascinující, politováníhodný, upoutávající, ohromující, ochromující, odzbrojující, jeho nejlepší role ... můj nejoblíbenější.

Matty

Matty (hodnocení, recenze)

Kdo považuje Schindlerův seznam za nejlepší film všech dob, nech hodí kamenem. Já rozhodně házím...

Curunír

Curunír (hodnocení, recenze)

Likvidace krakovského ghetta, Schindler zachrání rodinu té prosící židovské dívky, scéna ve sprchách...atd. Tenhle film je plný silných scén...a proto je tak úžasný a otřesný zároveň.

Související novinky

Spielberg se vrátí do druhé světové?

Spielberg se vrátí do druhé světové?

19.04.2018

Steven Spielberg nám v březnu dodal Ready Player One a momentálně chystá pátého Indiana Jonese. Po Indym, jehož comeback proběhne 9. července 2020, se režisérská legenda vrhne na remake West Side… (více)

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

SOUNDTRACK Poděbrady - 27. srpna

01.08.2016

David Koller, Dasha, Michael Kocáb, Michal Pavlíček, Ondřej Ruml, Michal Dvořák a další hvězdy v sobotu 27. srpna vystoupí na velkolepém multimediálním koncertu filmové hudby pod poděbradským zámkem… (více)

Star Wars koncertní show míří do Rudolfina

Star Wars koncertní show míří do Rudolfina

08.12.2015

Pražské Rudolfinum bude 22. prosince hostit ojedinělý koncertní projekt s názvem STAR WARS: a musical show. Jedná se o koncert orchestrální hudby z šesti dosud uvedených filmů z prostředí slavných… (více)

Dva koncerty filmové hudby

Dva koncerty filmové hudby

01.09.2012

Pražský filmový orchestr zve všechny příznivce filmové hudby na své další dva velké koncerty. První z nich se koná v neděli 14. října v 19.30 ve Dvořákově síni pražského Rudolfina. Diváci budou mít… (více)

Reklama

Reklama