Reklama

Reklama

Policie Modrava

(seriál)
  • Slovensko Policie Modrava
Česko, (2011–2022), 37 h 38 min (Minutáž: 54–66 min)

Tvůrci:

Jaroslav Soukup

Režie:

Jaroslav Soukup

Hrají:

Soňa Norisová, Filip Tomsa, Jaroslav Satoranský, Matěj Dadák, Zdeněk Palusga, Jan Monczka, Jaroslava Stránská, Michal Holán, Jana Boušková, Martin Davídek (více)
(další profese)

VOD (1)

Série(4) / Epizody(40)

Obsahy(1)

Hlavní hrdinkou seriálu TV Nova Policie Modrava je zkušená kriminalistka Jana Vinická v podání Soni Norisové, která z osobních důvodů přichází z většího města na venkov a přijme uvolněné místo velitele policejní stanice na Šumavě. Musí se však vyrovnávat s počáteční nepřízní místních policistů, kteří se nemohou smířit s tím, že jim velí žena. Jana je vtipná, inteligentní a má veselou optimistickou povahu se smyslem pro humor. Tak se snaží řešit i jednotlivé kriminální případy, které se odehrávají v jejím regionu. V každé epizodě řeší Jana nový kriminální případ, na jejichž pozadí prožívá i soukromé vztahy. Děj doplňují svérázné a někdy i humorné figurky horských obyvatel. Mísí se v něm napětí a tajemství s lidskými osudy a to vše v autentických reálech a exteriérech Národního parku Šumava. (TV Nova)

(více)

Recenze (168)

cheyene 

všechny recenze uživatele

Ačkoliv mám výhrady k některým toporným hereckým výkonům, tak už skrz zajímavé prostředí (krásná, rajská Šumava) a zpracování skutečných případů, stojí Policie Modrava za zhlédnutí. Je dobře, že kamera si je vědoma fotogenických míst Šumavy a nešetří tak na jejich zabírání. Z herců bych pochválil Janu Bouškovou, Jaroslava Satoranského, Jana Pohana, zkrátka celou starou garnituru, a snad ještě Filipa Tomsu. ()

MyrnaAlec odpad!

všechny recenze uživatele

Zneužívat Šumavu pro natáčení takových hovadin je trestný čin ! Hnusná estetika, kdy všichni chodí oblečení jako z tržnice /žádný Luther/ personál na oddělení žere vlašák z papíru u PC... složitost případů nulová, postavičky místních tragické. Prostě seriál pro všechny, kdo oceňují staré normalizační kousky. Účast kvalitních herců - paní Medvecká - ach jo, hlas Laury Palmer prodává v sámošce v Srní ? Proč ??? ()

Reklama

Master19 

všechny recenze uživatele

Samozřejmý je hlavní neduh a to každý týden jeden zapeklitý mord. Jestli to jde pochopit snadno v New Yorku, hůře v Midsomeru, tak opravdu těžko v Modravě, kde nežije ani 100 lidí. Pokud se přes to přeneseme je to "pohodová" kriminálka (dá-li se to tak napsat), ve které osudy a "charaktery" jednotlivých policajtů často hrají hlavní roli. Vraždy jsou totiž i přes úpornou snahu scénáristů většinou jasné i díky tomu, že vrahem je vždycky "ten novej"... Ale! Díky krásné přírodě, a civilní Soni Norisové se na to dá dívat. Jen tomu Kubovi prostě chybí Hajnej... nebo aspoň Anče. ()

carl.oesch 

všechny recenze uživatele (k tomuto seriálu)

Dá se toho zkritizovat hodně, ale proti ČT Vraždám v kruhu je to superrealistické veledílo. Jistě, Kašperky jsou malinké městečko a schválně by mně zajímalo, kolik a zda vůbec tam nějaká PČR je, dokonce bych si myslel, že nejbližší kriminálka je v Plzni, netušil jsem, že "obvoďáci" vyšetřují vraždy a ta koncentrace zločinů hladce překonává jak Honduras, tak brazilská favelas. Jenže - je to klasický princip detektivek (viz. zde zmiňovaný Midsommer), aspoň zde není žádná slečna Marplová (na kterou se vraždy lepí jako moli na pásku), je ctěn charakter žánru, příběhy mají logiku, herci hrají slušně, většina story je dobře vypointovaná (chytrolíni, co tady tvrdí, že je hned jasné, kdo je vrah, jsou vedle jak tak jedle a dělají se jenom zajímavými za každou cenu), občas potěší nějaká ta nečekaná story (mrtvý manžel zastlaný v posteli kvůli pár důchodům, zlodějíček skrývající se v žumpě či tandem Medvecká - Boušková...), není to přehnaně dlouhé a díky té Šumavě se na to prostě příjemně kouká. Pravda, není tam žádné "poselství", neřeší se tam žádné celospolečenské problémy ani tam není za každou cenu kritika (většinou zcela falešná) doby, jak nás oblažuje v každém svém počinu komunista Svoboda. Takže komerční zábava, která není odfláknutá, na nic si nehraje a snad proto si zaslouží rozhodně víc, než těch šedesát...... ()

Ampi 

všechny recenze uživatele

Šumava byla vylidněná, kdyby to bylo reálné. A to, že by část obyvatel byla mrtvá, část ve vězení a zbytek by se asi z tohoto, už tak drsného kraje odstěhoval. Policii Modrava se však nedá upřít slušné herecké případy, zajímavé případy a krásnou destinaci Šumavy. Osobně znám oblasti Sušice, Srní, Hartmanic, Železné Rudy, Poledníku, Prašil i Modravu a jsou to pěkná místa. Jen tak mimochodem, všimli jste si, že drtivá většina seriálu se odehrává v letě nebo době pěkného počasí za doby vegetace? ()

Galerie (662)

Zajímavosti (71)

  • Majitel chaty jí po dohodě s tvůrci seriálu celou natřel, aby vyšel filmařům vstříc. (Duoscop)
  • Chata, kde se ukrývá zmizelý Valdman, se nachází na okraji osady Dobronín na Kozích hřbetech. (Duoscop)

Související novinky

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

Zemřel herec Ladislav Mrkvička

28.12.2020

Ve věku 81 let po dlouhé nemoci zemřel český herec Ladislav Mrkvička. Známou tvář českého filmu můžete znát například ze snímků Atentát či Dostih, popřípadě pak ze seriálů 30 případů majora Zemana,… (více)

Reklama

Reklama