Reklama

Reklama

Mumie: Hrob Dračího císaře

  • USA The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor (více)
Trailer 2

Dobrodruha Ricka O´Connella na výpravě do Šanghaje doprovází syn Alex, jeho žena Evelyn a její neustále reptající bratr Jonathan. Cestou narazí na císařskou hrobku nelítostného Dračího císaře, kterého střeží 10 tisíc příslušníků slavné terakotové armády, hliněných soch do nejmenšího detailu vykreslujících válečníky z doby před dvěma tisíci lety. Jde o vojáky mocného čínského vládce, jež společně s jejich pánem proklela zhrzená a oklamaná čarodějka, kterou Dračí císař připravil o milence. Když ale mladý Alex nedopatřením probudí vládce z jeho věčného spánku, musí požádat své rodiče o pomoc, protože jen ti si dokážou poradit s nemrtvými. Na nehostinném Dálném východě ale všichni tři záhy zjistí, že zdejší mumie jsou úplně jiné než ty egyptské, stejně jako nebezpečí, kterým budou muset čelit... (TV Nova)

(více)

Recenze (867)

Spooner 

všechny recenze uživatele

Tak Cohen na Sommersa opravdu nemá, to je pravda, ale docela příjemná popcornová jednohubka z toho nakonec přece jenom vznikla. Chybí sice celková svěžest, vtipnost a napínavost předchozích dvou snímků a ty kecací scény Coheny opravdu moc nejdou. Akce je ale většinou docela slušná, sem tam sice trochu nepřehledná, ale po většinu času velice fajn. Zvlášť ta poslední bitva měla docela grády. A hodně také zachraňuje obsazení. Fraser za ta léta neztratil nic z Rickova kouzla, je to pořád ten samej sympaťák a má dobrý hlášky. Jeho filmový syn Luke Ford je navíc taky překvapivě docela, Michelle Yeoh je okouzlující a John Hannah je jako vždycky příjemný. Jet Li se sice snaží, hrůzu ale díky scénáři a Cohenově režii moc nenahání a na Imothepa prostě nemá, a to může bejt mocnější jak chce a mít kolik hafo podob. Větší problém je ale Maria Bello, která se na tuhle roli prostě nehodí a mezi ní a Fraserem to vůbec nejiskří (což se za časů Weizové bývalo jinak). Třetí díl Mumie je prostě jen čístá popcornová zábava, která za svými staršími bratříčky zaostává, ale pobavit se u toho pořád dá celkem slušně. ()

JAn 

všechny recenze uživatele

Why am I laughting? Tupý scénář, pitomé dialogy, otřesný český dabing vs průměrná šablonovitá režie beze špetky invence, nezajímavou hudbou a nijakými hereckými výkony. Ovšem s vyjímkou Anthonyho Wonga, který září, sotva se objeví na plátně. A to je na třetí Mumii setsakramentsky málo! ()

Wacoslav1 

všechny recenze uživatele

Ok už je to vejvar a ani přesun do jiného prostředí a jiný příběh tomu moc nepomohl. Uznávám, že Jet Li je nevyužitý, narozdíl od prvních dvou dílů už mě tu nebavil ani John Hannah a tak jedinou jistotou zůstává sympaťák Fraser, ale zase na druhou stranu nebyl bych tak zlej a když to porovnám s kapku přeceněnou dvojkou, tak mi to vychází na zhruba stejné úrovni. Největším plusem je, že už je to dějově totální guilty pleasure akce je naštěstí pořád dost a slušně se na ní kouká. A tak k čertu se vším proč ty 3* nakonec nedat.50% ()

petero 

všechny recenze uživatele

Hlúpy popcorn, ale hlavne že je to cool. Našťastie to nie je sprostosť ako SCORPION KING 2 ktorá však nie je ani trochu cool. Kým je to akčné je to fajn, kým sa riešia rodinné trable tak všetko ide do kytek. ()

gogo76 

všechny recenze uživatele

Prvú Múmiu zbožňujem, druhú som len akceptoval a toto je klinec do rakvy. Rob Cohen to s istotou pochoval. Dlhé roky som sa tomuto prúseru vyhýbal, ale menší úraz a nútené ležanie na gauči som si krátil aj takýmito filmovými omylmi. Mnohí tu dosť kritizujú M. Bello, ktorá mne osobne nevadila. Skôr je na mieste otázka, zachránila by to R. Weisz? Určite nie, a vieme to všetci veľmi dobre. Film nad ktorým som nechápavo krútil hlavou počas celého filmu. Žiadna chémia medzi hercami, debilný príbeh, aspoň je tak podaný, nepodarené hlášky, väčšinou trápne než vtipné a film totálne plný digitálneho bordelu. Nuda a utrpenie. 30%. ()

pepo 

všechny recenze uživatele

Trapas. Akčným scénam chýba hravosť a drive Sommersoviek, humor je nevtipný, herci znudení a scenár je strašne odfláknutý. Navyše strašne chýba Rachel Weisz. Hudba takisto o tri triedy slabšia ako v predchádzajúcich častiach. Proste celé zle a veľká slabota 4/10 ()

Xmilden 

všechny recenze uživatele

Čemu se směju? Ano čemu se směju, když se ptá ve filmu hlavní hrdina. Odpověď zní " Asi úplně všemu". Triky výborné, ale bez efektu, příběh a provedení určené pro člověka, jenž prodělal lobotomii. Rob Cohen dle mého soudu není režisér. Už když jsem se dozvěděl, že nová Mumie spadla do klína jemu, věděl jsem že je zle. Při sledování se mi tento fakt celou dobu jen potvrzoval. Dialogy jsou neuvěřitelně hloupé. To snad muselo být napsáno za 5 minut 12. Ve filmu neexistuje akční scéna, jenž by mě dokázala alespoň na chvilku vtáhnout do děje. Postava mladého O´Connella je naprosto zbytečná. To má být jako herec ten Luke Ford? Nejlépe mi z filmu vychází Brendan Fraser, přestože i on dostal řádně na frak. Prosím Roba Cohena, aby již přestal točit filmy. ()

Divočák 

všechny recenze uživatele

O nic víc a o nic míň než sliboval mnohými do nebes vynášený trailer. Nechápu tedy to všeobecné zklamání. Pro mě v mnoha ohledech dokonce uspokojivější než celý čtvrtý Indiana Jones i se svou křišťálovou lebkou. ()

Phobia 

všechny recenze uživatele

Přítel zhruba po 45 minutách, které jsme si pouštěli nadvakrát v průběhu dvou týdnů, položil dotaz: "Tak na tohle se snad není důvod dál dívat, ne?" A já jsem musela souhlasit. "Mumie 3" je hloupá estráda plná efektů, s dementním dějem, trapnými vtipy... a Brendan Fraser vypadá po nějakých dvaceti letech stejně jako v "Mumii 1", zatímco jeho dospělý synek působí jako o málo mladší bratr. WTF?! 25% - za ty pěkné efekty. ()

lesumir 

všechny recenze uživatele

Tak tohle byl stylovej nářeeeeez! Já od Mimue nečekal velko-dobrodružné dílo ani zarytou podívanou. Dostal jsem přesně to, co jsem dostat očekával a vlastně chtěl! Smršť brilantního humoru, pár jednodušších akcí a úžasnou Marii Bello, která je sice úplně jiná než Eve v podání Weisz, ale přece nikdo není dokonalý. Její britský akcent mi připadal milý a černé vlasy roztomilé , tu ženskou prostě žeru!! :-) Brendan Fraser je stále ve skvělé formě, frčí na plný obrátky a po jeho boku syn, který je sice jen o pár let mladší než rodiče, což je obrovská nelogičnost, ale to nevadí, my jedeme dál. Michelle Yeoh vypadá na svůj věk opravdu skvěle a největšího maséra Johna Hannaha jsem si nechal na konec, ten sypal hlášky a vtípky z bezedného rukávu! Na odpočínek super! ()

darkrobyk 

všechny recenze uživatele

Oj, skvělé překvapení! Jednička přinesla nápady, dvojka je zprůměrovala a trojka...milé překvapení. Na rozdíl od dvojky zábavná jízda až do konce. Mix Indiana Jonese, Bonda a stokrát viděných dobrodružných příběhů přináší zejména zábavu. Nejen vtipné dialogy jako např.: Poblila mě kráva, ale i scénky - úprk na bezhlavé kobyle, přistání letadla či válečná vřava, která se zmítá kdesi mezi Pánem prstenů a Armádou temnot střiženou Piráty z Karibiku. Předchozí dva díly už určitě ne, ale tenhle si dám s chutí znovu! ()

kinej 

všechny recenze uživatele

Typický příklad toho jak se dají čínské, či jakékoliv jiné tradice, zbavit hloubky a obsahu a použít jen jako efektní kulisy pro tupou akci. Ani jeden z dílů Mumie si nemůže ani čichnout k jakémukoliv dílu Indiana Jonese. Hrdinům chybí jakýkoliv náznak charisma, děj postrádá věrohodný nádech mystiky a akce postádají nápad. Typický rádoby blockbuster. ()

cheyene 

všechny recenze uživatele

Třetí mumie je sice dobrou oddechovkou, ale ve srovnání s předešlými díly na mě působila už příliš ujetě, nezáživně a ani hlavní záporná postava (císař) neměla takové charisma jako Imhotep. Jako jednohubka je tohle pokračování zdařilé a směle si zaslouží 2*, avšak podruhé bych se na ni už nedíval, kdežto první dva díly bych si klidně s chutí zopakoval. ()

Jamal 

všechny recenze uživatele

Nevím co k tomu dodat. Čekal jsem, že to nebude ono, ale ono to bylo ještě horší. Rickovi O'Connellovi (Fraser) došla jiskra, jestli tedy někdy nějakou měl. Zasmál jsem se všeho všudy jen párkrát (především, když byl na scéně strýček Jonathan Carnahan) a to jsem se ještě cítil blbě, protože v kině bylo ticho jako v hrobě. Triků bylo více než dost, ale to bohužel nestačí. Rickova manželka Evelyn (Maria Bello) byla úplně příšerná, jejich syn Alex (Luke Ford) ještě horší. Tudíž u mě má celá rodinka O'Connellových velkou nulu. Od Jeta Li jsem čekal také něco lepšího, toho však omlouvá fakt, že více než 3/4 filmu je trikově vylepšen. Jediné dvě hvězdičky jsou za scény s Yettiema a za Zi Juan ( Michelle Yeoh ), se kterou jako snad s jedinou jsem byl spokojen. Na čtyřku už ale raději nepůjdu. ()

juta 

všechny recenze uživatele

Kam zmizela Rachel? Až na tenhle fakt a ten, že Luke Ford se mi tam moc nezdál a to, že se tady najde pár trapných dialogů, kdy mi připadalo, že nevěděli co v daný okamžik říct, tak tam prostě něco šoupli, to je povedený filmek. Doba pokročila a tak i grafika je oproti předešlým dílům mnohem lepší. ()

Ernia 

všechny recenze uživatele

Jednička byla super. Na dvojku se dalo koukat. Trojka má být ta nejlepší - takže je přeplácaná až to bolí. Ale po náročném dni plném práce mi film sednul, uvolnila jsem se u něj, nic složitého jsem nemusela řešit, jen jsem se nechala unášet touhle "pohádkou". Kdybych nebyla tak unavená, možná by se mi to líbilo mín a našla bych víc nedostatků, ale takhle mi ten film krásně uběhl a já se nenudila ()

Fiftis 

všechny recenze uživatele

Hrob Dračieho Cisára je presne tým, čím by nemalo byť - nedokonalou kópiou svojich predchodcov. Hoci zárobky v Box Office boli viac ako zdravé, milovníkom filmu, ktorým nejde iba o nonstop akciu bez ladu a skladu prešpikovanú CGI efektami, odporúčam radšej pozrieť si niektorý z prvých dvoch dielov. Štvrté pokračovanie na seba podľa najnovších správ nedá dlho čakať, Cohen bude zasa režírovať, čo ma iba utvrdzuje v rozhodnutí, že tie pravé zábavné filmy o Múmii sú iba prvé dva. ()

Shakers 

všechny recenze uživatele

Ma to síce len 50% ale mňa to bavilo. Akcie sú podarene, humor je vynikajúci a opäť je tu Brendan Fraser. Chýba tu ale to Sommersovké dobrodružstvo, ktoré Mumii dodáva ten správny šmrnc. Namiesto toho tu máme len dobré akcie, hudbu a efekty sú tiež fajnové, ale ten scenár a záporný hrdina ... Vyzerá to pekne za tie prachy, ale ten scenár je tak príšerný, že to zo sračiek ťahajú iba hlášky, akcie a postavy. A Jet Li sa mi sem tiež moc nehodil. Stále sa to ale dá pozerať a jedná sa o síce slabšiu dobrodružnú zábavu ale aspoň, že to má tempo a moc sa pri tom nedá nudiť. Skôr vás to naserie ako unudí. Oblúbený soundtrack: Ancient China, Silently Yearning For Centuries, New Year's Betrayal. 60% - 3* ()

Související novinky

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

Mumie vstane z mrtvých... úplně nanovo

09.04.2012

Ačkoli závěr Hrobu Dračího císaře hláškou o jistém nálezu v Peru naznačoval pokračování, už se ho nikdy nedočkáme. Studio Universal se rozhodlo, že je načase s touto sérií skončit... a začít znovu od… (více)

Středověk zajímavější než Vin Diesel?

Středověk zajímavější než Vin Diesel?

11.06.2009

Pro Roba Cohena zřejmě ano. Jeho dalším filmem měl být návrat k hrdinovi, kterého kdysi s Dieselem docela úspěšně uvedli na plátna kin, přičemž rozstříleli nejen Prahu, ale i velehory tyčící se těsně… (více)

Nej filmy roku 2008

Nej filmy roku 2008

25.12.2008

Mezi ČSFD uživateli s nejvíce body jsme udělali malý průzkum, které filmy se jim v roce 2008 líbily nejvíce a které nejméně. Nejedná se o žádné „ČSFD Oskary“ ani žádnou oficiální statistiku, jde… (více)

Sindibád pluje do Číny

Sindibád pluje do Číny

20.12.2008

Už to vypadalo, že proslulý orientální mořeplavec šel nadobro ke dnu. Projekt s názvem The 8th Voyage of Sinbad měl režírovat Rob Cohen, který chtěl do hlavní role Keanu Reevese. Dokonce ukecal k… (více)

Reklama

Reklama