Reklama

Reklama

O poklad Anežky České

(pořad)
Soutěžní / Historický
Česko, 1993, 129 x 34-50 min

Účinkují:

Marek Eben (moderátor), Klára Kovaříková, Klára Doležalová, Miroslav Fantyš, Luděk Munzar, Karel Augusta, Pavel Nový, Dana Morávková, Jiří Zahajský, Dana Hlaváčová, Markéta Hrubešová (více)
(další profese)

V soutěžním cyklu budeme postupně navštěvovat hradní a zámecká sídla v jednotlivých koutech naší země. O jejich bohaté minulosti se dozvíme nejen díky otázkám připraveným pro soutěžící, ale také prostřednictvím historických epizod v podání předních herců. (Česká televize)

Recenze (128)

Rattlehead 

všechny recenze uživatele

Jeden z nejlepších televizních pořadů, co znám. Žádná pokleslá zábava pro tupé góje, ale velmi inteligentní a vkusná soutěž s přehlídkou našich nádherných zámků, klášterů apod. Navíc s hranými scénkami, které jsou velmi na úrovni a vystupuje v nich celá plejáda našich známých herců (vzpomeňme třeba natěšenou rajdu Kateřinu Brožovou s hlubokým výstřihem, vůči níž je ovšem její manžel chladný, neboť je uchvácen malbami na stropě ložnice...). Přiznávám, že i když mám dějepis rád, tak otázky jsou na mě docela těžké, a tak si většinou připadám jako úplný blbec, ale to vůbec nevadí. Rád se něčemu přiučím. V dnešní době by se Česká televize na něco takového už nezmohla, bohužel. Vynikající moderátorská dvojice - kultivovaný Marek z Ebenu a sličná panna Klárka. ()

-henry- 

všechny recenze uživatele

100% odradilo od české historie. Proti tomuto pořadu nastupující konkurenční Nova nemohla prohrát :) Ocenit se dá pouze bohulibý námět. UPDATE: Po letech Česká televize podobnou supernudu oprášila licencovaným (!) pořadem Kde domov můj. Kdyby si to aspoň vymyslela sama :D ()

Reklama

SOLOM. 

všechny recenze uživatele

Souhlasím s Ondřejem (uživatel Nach). I v mých očích šlo o jednu z nejlepších vědomostních soutěží té doby. Možná jsem nevynechal ani jeden díl, ale přísahat bych na to už dnes nemohl. Jako děcka jsme to sledovali, líbili se nám dobové kostýmy, hrané scénky i historické fakta, no a samozřejmě v té době mladičká Klára Doležalová. ()

NinadeL 

všechny recenze uživatele

Poklad mezi všemi televizními pořady vůbec. Dialog "Ano, Kláro?" - "Jistě, Marku." je nezapomenutelný, stejně jako udílení stříbrných, hrané scénky předních českých herců a procházky po tvrzích, hradech a zámcích Čech, Moravy a Slezska. Bohužel, pozdější variace na téma pod názvem O korunu krále Karla byla výrazně slabší. Jediné, co zůstalo, je rekapitulace v cyklu střiháků To byl...?, což není mnoho. Škoda. ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Anežka zcela zapadá do toho neuvěřitelného boomu televizních soutěží první poloviny devadesátých let, žel, její kouzlo už je dávno tatam. Z dnešního pohledu se jeví leccos trapným (soutěžící), hrané scénky z dávné i nedávné historie nevyjímaje. A Marek Eben? Ten je s tou svou všeobjímající slušností a gentlemanstvím leckdy až nesnesitelný. ()

Galerie (11)

Zajímavosti (2)

  • Miroslav Fantyš hraje v cyklu roli takzvaného pregéře. Pregéř je název mincovní lavice pro výrobu mincí a později byl takto označován dělník razící mince. (sator)

Reklama

Reklama