Reklama

Reklama

Ach, ty vraždy!

(seriál)
všechny plakáty
TV spot 4
Česko, (2010–2012), 10 h 59 min (Minutáž: 87–100 min)

Režie:

Zdeněk Zelenka

Scénář:

Zdeněk Zelenka

Hrají:

Jiřina Bohdalová, Václav Jílek, František Němec, Filip Blažek, Jiří Schmitzer, Josef Dvořák, Jan Hrušínský, Viktor Preiss, Petr Kostka, Martin Kraus (více)
(další profese)

VOD (1)

Epizody(7)

Doktorka Kalendová, advokátka v důchodu, často pomáhá svému vnukovi Kamilovi, nepříliš šikovnému policistovi, řešit vraždy. Nebojí se vyšetřovat v přestrojení, v čemž jí pomáhá i to, že je ochotnicí a má spoustu kostýmů. (Česká televize)

Videa (6)

TV spot 4

Recenze (133)

EllienPM 

všechny recenze uživatele

Taková ta klasická tvorba pro prázdninové večery (kdy se málokdo dívá na TV). Dámy po sedmdesátce možná budou nadšeně aplaudovat, publikum jiné věkové kategorie najde mnoho much. Mě osobně lehce infantilní pojetí příběhů dr. Kalendové nevadí, po třetím shlednutí celé série už ani neproklínám jejího dementního vnuka s úsměvem a výrazem typu "navždy debil". Prostě zakázka na klíč, líbivé, středoproudé až stereotypní. Na druhou stranu - proč ne? Občas jsem se i upřímně zasmál. ()

carl.oesch odpad!

všechny recenze uživatele

Stačí, aby se někde objevila Bohdalová a člověk ví, že to musí skončit trapně. A nesplete se. Nemohl by Zdeněk Zelenka konečně přestat "tvořit" a začít se zabývat třeba chytáním ryb? Zábava podle něj a jeho spolupracovníků je tak na úrovni Novy a když to člověk občas chvíli vidí, má chuť se pomalu omluvit i tomu Novotnýmu. ()

Reklama

alambert odpad!

všechny recenze uživatele

Nechápu, proč jsem se na to vůbec koukal a nedržel se svého pravidla: "České seriály vysílané na ČT a Primě ignorovat!" Je fakt, že v tomto seriálu hraje spousta kvalitních českých herců - Schmitzer, Dvořák, Hrušínský, Němec a další, ale stačí jeden ignorant a celé je to k ničemu. Ne, nenapadá mě jiný výraz, kterým bych mohl popstat Václava Jílka. V celé první epizodě není jediná jeho replika, kterou by nezahrál směšně nebo aspoň trapně. Další problém vidím ve stupidním námětu a ještě stupidnějším ději. Vždyť o čem celý první díl byl? Že Hrušínský hledá někoho, kdo oddělá jeho nepřítele... Ale proč sakra nepoužije ty dva, kteří pak zabijou třeba toho Dvořáka, a hledá někoho jiného, navíc mezi bezdomovci? To nedává žádný smysl! No a poslední, co bych zmínil, jsou drobné filmařské chyby. Například, za ukázkově dementní chybu, považuji to, že na mobil Josefa Dvořáka přišly těsně za sebou dvě SMS, jedna od Jiřiny Bohdalové, druhá od Jana Hrušínského, a obě byly ze stejného čísla :-D ()

Marthos 

všechny recenze uživatele

Námět i obsah a scénář šustí papírem žáků poškoláků. V momentech, v nichž si divák jakž takž téměř zvykne na to, že tu jsou alespoň některé příznaky místy zvládaného filmového řemesla, je knokautován násilně nakopnutým dějovým zvratem, který VRAŽDÁM propůjčuje ráz hodně nastavované a čím dál bezchutnější kaše. Samozřejmě bez diskuse je nezpochybnitelný herecký výkon fantasticky nestárnoucí první dámy Thálie Jiřiny Bohdalové, která se s očividným elánem a energií chopila své převlekové role; to samé veskrze platí o dalších skvělých hercích (Dvořák, Schmitzer, Preiss, Kostka, Štěpnička, Postránecký, Němec, Postlerová, vynikající Jiří Plachý a další). Říká se, že pršet nemusí, stačí, když kape. Ale co si počít, když se jazyk lepí na patro a v nedohlednu je i ta efemérní občasná kapička nápadu, záblesku, vtipu, vytržení z pouště stále bezbřežejší nudy? ()

donkocicak 

všechny recenze uživatele

Hodnotím zatím pouze po shlédnutí 1.epizody. Jde o velmi příjemnou záležitost, více humornou než detektivní, ale to mi nevadí. Složité zápletky typu Agathy Christie jsem ani nečekal. Jiřinka je nesmírně vtipná, jen Václav Jílek mi přišel takový nemastný, neslaný. Už teď se těším na další díl a mít tu možnost, pustil bych si ho hned teď, co jsem dokoukal 1.epizodu. A tak to má být. ()

Galerie (223)

Zajímavosti (27)

  • Zdeněk Zelenka a Jiřina Bohdalová spolu pracovali na více než patnácti filmech (seriálech). (vyfuk)
  • „To je jako v tom filmu Ucho (1970), všechno, co se tam řeklo, se hned vědělo jinde,“ říká Kalendová (Jiřina Bohdalová). Jiřina Bohdalová hrála v tomto filmu jednu z hlavních rolí. (sator)

Reklama

Reklama