Reklama

Reklama

Stav beztíže

(seriál)
  • USA Defying Gravity
USA / Kanada, 2009, 9 h 18 min (Minutáž: 42–44 min)

Epizody(13)

Píše se rok 2052. Na konec září je naplánován start vesmírného projektu Antares. Osmičlenná posádka vytrénovaných astronautů bude po šest let navštěvovat sedm planet sluneční soustavy. V týmu měl být i zkušený astronaut Maddux Donner. Kvůli nehodě, která se stala před pěti lety při výpravě na Mars, však nepoletí. Je pouhým náhradníkem. Stejně je na tom i jeho přítel a spolupracovník Ted Shaw. Tenkrát museli pro dobro mise a na rozkaz velitele odstartovat bez dvou kolegů, které nechali na povrchu Marsu zemřít… V baru se odehrává bouřlivá oslava a loučení se Zemí. Velitel projektu – odměřený Mike Goss – dává zrovna interview novinářům. Ti se diví, proč nebyli místo nezkušených nováčků do mise nasazeni Donner a Shaw. Rozhovor se opět vrací k tragédii na Marsu. Donner to psychicky neunese a napadne jednoho z reportérů... (oficiální text distributora)

(více)

Recenze uživatele honajz2 k tomuto seriálu (14)

Stav beztíže (2009) 

Podrobněji se rozepisuji v komentářích k jednotlivým epizodám. Celkově mě však Defying Gravity dost mile překvapilo, hodně se mi líbilo a rozhodně bych ho nepřirovnal k Melrose Place. S tím to totiž nemá nic společného, tam se totiž neprobírá psychologie postav. Tady ano. A i kvůli tomu celý ten seriál funguje, každým dílem napíná a jeho předčasné utnutí mě dost naštvalo. Navíc má i nějakou hloubku, to se v dnešních seriálech zas tak často neděje. Fakt, já jsem nadšený a přemýšlím i nad přidáním do oblíbených seriálů. Jenže těch kandidátů nemám málo, takže budu dlouho vybírat, který by si tam své místo zasloužil. Asi bych měl konečně vyhodit Simpsonovi, které miluju už od dětství, ale s každým novým dílem (obzvlášť od 24.série a úpadek byl znát už dřív) mě ten seriál štve a nedá se na něj dívat, takže bych mohl to desáté místo dát seriálu, který si ho opravdu zaslouží... Ještě si to rozmyslím, každopádně Defying Gravity se mi hodně líbilo a dávám mu 5* ()

Pilot (2009) (E01) 

Já to teda nechci zakřiknout (a bojím se, že zakřiknu), ale pilot byl skvělý. Nenudil mě ani na moment, má uvěřitelné postavy, zajímavý příběh, je to i dobře zahrané, má to strašně silnou atmosféru, dokonce i pár silných scén... Fakt, takhle slibný rozjezd jsem už hodně dlouho u žádného seriálu neviděl (naposledy snad u Případu Kettering) - a o to víc se bojím, že se to časem posere, protože nějak nevím, jestli tenhle námět dokáže - a bez vaty - vystačit na 13 epizod. Ale tak třeba to dopadne dobře a celý ten seriál bude skvělý. Nevím. Zatím dávám velmi opatrných slabých 5* ()

Law of Natural Selection (2009) (E02) 

Vyvíjí se to čím dál tím líp. Pořád je to skvělé, pořád je tu zajímavé, navíc se tu i objevila nějaká záhada, což je pro mě jenom plusem. Tak snad se to nepokazí. Slabých 5* ()

Threshold (2009) (E03) 

Ono je to fakt čím dál tím lepší a lepší. Rozvíjí se to skvěle, postavy tu jsou zajímavé všechny a hlavně jsem rád, že se to věnuje i těm dvěma astronautům, co museli zůstat na Zemi (hlavně teda Ajayovi). Jsem dost zvědavý, jak se to bude vyvíjet dál, protože zatím ten seriál vypadá skvěle. 5* ()

H2IK (Hell If I Know) (2009) (E04) 

První polovina poněkud o ničem (a navíc se trochu táhla), ale druhá polovina mi to celé vynahradila a tak opět dávám (i když tentokrát slabých) 5*. Vyvíjí se točím dál tím líp a já jsem stále více a více zvědavý, kam se to všechno posune dál. SPOILER A Ajay se konečně vrací do centrály, z toho jsem měl radost. KONEC SPOILERU. Slabých 5* ()

Rubicon (2009) (E05) 

Zatím nejslabší, ale jinak pořád skvělá epizoda, na které mi vadilo jen to, že se to od minula nikam moc neposunulo. Jinak to ale pořád má skvělou atmosféru, pořád je to zajímavé a pořád jsem zvědavý, kam se to vyvine dál. Silné 4* ()

Bacon (2009) (E06) 

Po minulé trošku slabší epizodě přichází další skvělá, která si vlastně vystačí jen s dvěma operacemi a posunu vztahu mezi Wassem a Paulou... Sice bych byl rád, aby se děj v příští epizodě konečně posunul zase o něco dál, ale i tak má tahle epizoda napětí, atmosféru, zajímavý děj a zajímavé myšlenky, prostě všechno to, co se mi na Defying Gravity líbí. Slabých 5* ()

Fear (2009) (E07) 

Fakt bych nečekal, že se u tohohle seriálu dočkám halloweenské epizody... Je teda ze všech nejslabší a děj se v ní zas moc nepohne, ale zase na druhou stranu - "halucinace" zde řádily mnohem intenzivněji, než kdy dříve. Takže ty slabší 4* dám. ()

Love, Honor, Obey (2009) (E08) 

Po minulé epizodě přišla další naprosto skvělá, ve které zas fungovalo vše jak mělo, stejně jako ve většině dosavadních epizod. A taky došlo k nejepičtější závěrečné scéně (za těch 8 epizod), která děj konečně posunula o dost dál. 5* ()

Eve Ate the Apple (2009) (E09) 

Kdybych mohl dát jedné jediné epizodě z celého seriálu šestou hvězdu, byla by to nejspíš tahle - pokud nepřijde lepší. Děj se posunul opravdu hodně a všechen potenciál, co v sobě Defying Gravity má, se zde rozvíjí v plné kráse. Navíc takhle atmosférickou, takhle skvěle vedenou a takhle napínavou epizodu jsem tu snad zatím ještě neměl. Nemám co vytýkat, krom pár nepodstatných drobností. 5*, tu šestou sem připíši, pokud opravdu nepřijde lepší. ()

Déjà vu (2009) (E10) 

Tentokrát za slabých 5*. Sice jsem se bál, že z toho vypadne nějaký speciální volební díl, ale naštěstí se tak nestalo. Atmosféricky i příběhově se však jedná o skvělý díl a protože je to jeden z mála seriálů, kde mě zajímají VŠECHNY postavy (což se stává málokdy), užíval jsem si všechny ty posuny v jejich vyvíjení, tady hlavně Jen a Pauly. Čím dál tím víc mě štve, že tenhle seriál byl po jedné sérii ukončen, protože takhle skvělých seriálů je velmi málo. Co je však dobré je to, že poslední dva roky mám celkem štěstí na výběr seriálu, takže až dokoukám Defying Gravity, možná mě čeká alespoň z poloviny něco tak dobrého... O co, že jsem si to teď zakřikl. Každopádně - už se těším, až se dostanou na Venuši. Jsou od ní fakt kousek a zbývají tři díly, tak snad aspoň v tom posledním se to uskuteční... Slabých 5* ()

Solitary (2009) (E11) 

Příprava na Venuši, ve které se skoro nic nestane, kromě posunu v chování postav. Tak jako tak tahle epizoda nebyla tak zajímavá, jak mohla být, takže dám jenom 4*. I tak to jistou poutavost mělo. ()

Venus (2009) (E12) 

Tady se seriál dostal k druhé věci, na které jsem se těšil už od začátku. A jak jsem předpokládal - jednalo se o jednu z nejlepších a nejnapínavějších epizod, u které jsem si každou minutu náležitě užíval. Navíc ten konec mě tak nalákal, že se na závěrečnou epizodu kouknu ještě dnes (i když vím, že seriál byl zrušen a oficiální konec nikdy nevznikl). 5* ()

Kiss (2009) (E13) 

Tak nám Defying Gravity dospělo ke svému useknutému konci a já osobně jsem z něj nadšený. Takhle napínavé finále série jsem viděl naposledy v 2.sérii Projectu Blue Book. To sice není tak dávno, každopádně jen málokdy jsem takové nadšení z konce (úplného nebo série) měl. Popravdě, stěží takové seriály, jako tyhle dva, najdu. Jen mě strašně štve - a bohužel je takový osud skoro všech mých oblíbených seriálů, jen někdy mají o jednu nebo dvě série víc - že byl zrušen. Přitom by mě strašně zajímalo, co bude dál a jak by celý seriál skončil, ale to už asi nikdy neuvidím... 5* ()

Reklama

Reklama