Reklama

Reklama

Sebevražedný oddíl

  • USA Suicide Squad (více)
Trailer 3
USA, 2016, 123 min (Director's Cut: 134 min, Alternativní 111 min)

Je to dobrý pocit, být ten zlý... Dejte dohromady tým těch nejnebezpečnějších superzločinců na celém světě, kteří si právě kroutí své tresty, vyzbrojte je tím nejefektivnějším arzenálem, který má vláda k dispozici, a pošlete je porazit záhadnou nepřemožitelnou entitu. (Freeman Ent.)

Videa (35)

Trailer 3

Recenze (1 669)

B!shop 

všechny recenze uživatele

Jo, je to zabavny, ale mohlo bejt i vic. Film sazi hlavne na cool look a zabavu a bohuzel se to dari jen nekdy. Rozjezd je super, rychla predstavovacka postav, i kdyz u nekterejch jsem si rikal, co tu vlastne delaj, kdyz nic moc neumi, jenze pak se to zasekne na hromade kecu, kdy je tu tak pul hodinovy hluchy misto, ktery clovek musi pretrpet, aby se dostal k akci. Ta mohla bejt i drsnej, ale zaporaci jsou docela fajn a dej zacne svizne odsejpat. Z hercu ocekavane potesi Smith a Robbie, prekvapive Courtney a Delevingne a naopak jsem byl lehce rozpacitej z Leta. Skoda, ze se tvurci bali vic odvazat, mohla to bejt pecka, takhle to uvazlo nekde na puli cesty, ale treba se pouci a druhej dil uz bude zaslouzena pecka. Ale za me i tak v zasade spokojenost. ()

POMO 

všechny recenze uživatele

Cool banda bad-ass indivíduí, ktoré zaujmú štýlom a grimasami, ale "príbeh" im nedá možnosť sa rozvinúť, či doň niečo vniesť. Obzvlášť pri snahe skvelého Jareda Leta, ktorého Joker je iba ikonickým vedľajšákom, to zamrzí. Vtipných hlášok, ktoré mali byť hlavným korením filmu, je tu tiež poskromno. Šťavnatá Margotka a soundtrackové šlágre zostávajú highlightom Suicide Squad. Pri prvom zhliadnuti doslova nadchnú. Pri tom druhom, kedy divák nazrie hlbšie pod vyobliekanú pokličku filmu, sa ale ukážu byť tým jediným, čo ho drží nad vodou. ()

Reklama

D.Moore 

všechny recenze uživatele

Zábava především. Na Sebevražedný oddíl jsem se doopravdy začal těšit, když vyšla upoutávka podkreslená Bohemian Rhapsody od Queen - byla vtipná, hravá a zároveň o něco drsnější než ostatní komiksové upoutávky. No a přesně takový je naštěstí i film. Samozřejmě - kdo bláhově čekal, že hlavní "hrdinové" budou hrdlořezové ve stylu Deadpoola, musí být zákonitě zklamán. Ale že by Deadshot, Harley Quinn, Boomerang a další byli nějací měkkotové, to tedy rozhodně ne. Líbilo se mi, jak přirozeně je všechny scénář dokázal představit a spojit, líbilo se mi, jak dělali to, co chtěli i nechtěli dělat, případně jak nedělali to, co by dělat chtěli. A zápletka mi k tomu všemu pěkně pasovala - nic moc komplikovaného, spíš přímočará záležitost "jděte tam, udělejte to a to" s několika překvapeními cestou. Herecké obsazení je bezchybné, akční scény přehledné i nápadité, humor zná míru... No a každá vteřina s Jokerem nebo s Batmanem je k nezaplacení. ()

Matty 

všechny recenze uživatele

Nemohu tvrdit, že by čarodějnice jako z béčkového osmdesátkového fantasy byla tím, co mi v současných komiksových filmech scházelo. Ve skutečnosti jde o zcela zaměnitelného DC zlosyna, který chce zničit svět zkrátka proto, že může. Inovativní už dnes není ani (nechtěné) stvoření zlé Enchantress těmi, kteří by svět měli chránit (čímž je hned zkraje prozrazena pointa filmu – spolupráce s padouchy se vám může vymstít). Zaměnitelná je většina prvků, které Ayer bez ladu a skladu, byť s jistým citem pro rytmus, míchá dohromady. První hodina působí jako zhuštěná rekapitulace desetidílného seriálu – samá expozice, žádný vývoj. Druhá je časoprostorově trochu sevřenější superpadoušskou variací na válečné filmy à la Tucet špinavců a westerny typu Divoké bandy (včetně fatalistického dialogu před finálním střetnutím, ovšem bez podstatnějšího vývoje vztahů mezi postavami nebo schopnosti navzájem spolupracovat). Přestože prolog naznačuje, že protagonisty vyprávění budou Deadshot a Harley, jejich soukromá dramata (vztah k dceři/Jokerovi) vyprávění nepopohánějí, ale pouze zpomalují, neboť mají minimální dopad na směřování děje. Joker, který vypadá jako gotik, jenž vysadil antidepresiva, a vzbuzuje více soucitu než znepokojení, se vždycky jen objeví, napáchá trochu škody a zmizí. Podobně jako navracející se bossové v některých počítačových hrách, jimiž se Ayer zřejmě inspiroval, když za běhu (jak to alespoň působí) vymýšlel a látal zápletku. Kdyby Jokera nebylo, nic se nezmění. Stejně zbytečný a nedomrlý je celý film, který si sice hláškujícími postavami, našlapaným soundtrackem a mírně psychedelickou vizuální stylizací dokáže získat a udržet vaši pozornost, ale ve výsledku jde jen o dvě hodiny rozptylování hlasitými pestrobarevnými atrakcemi bez vážnějšího zaujetí. 55% ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Asi tu nemusím zmiňovat, že jsem se na Sebevražedný oddíl hodně těšil. Po filmové Sahaře v kinech za poslední měsíce, byl právě tenhle film kouskem, který se mezi ostatními novinkami pěkně vyjímal. A i díky traileru to vypadalo jako velký mazec. Přiznám se, že očekávání jsem měl podobné, jako u Watchmenů. Nekorektní anti-komiksárna, která jde silně proti proudu. Jenže to by Sebevražedný oddíl musel být úplně jiný film. Tak nejdřív něco k plusům a ty jdou doslova k hercům. Sebevražedná banda je dle očekávání zajímavá a nelze si je neoblíbit. Také Jared Leto jakožto Joker je naprosto luxusní. Dost možná nejstrašidelnější Joker ve filmové historii. Jen s tím problémem, že ve filmu skoro vůbec není. Film přesto, a teď už přecházím k negativům, s nijak objevným příběhem nepřichází a ještě ho vypráví dost nešikovně. První třetina filmu je čisté epizodické seznamování s jednotlivými postavami. Druhá třetina je pak seznámení s mimozemskou entitou, které sebevražedná jednotka bude čelit, a ze které jde minimálně velký respekt. No a poslední třetina je jedna velká týmová akce. Hlubší smysl v příběhu nehledejte. Nicméně akce je solidní. Režisér David Ayer ji nedělal poprvé. Jenže po shlédnutí jsem měl pocit, jak kdybych viděl další obyčejný komiksový film, kterých je v posledních letech hrozně moc. A nebo jsem možná měl příliš velká očekávání. Proto tedy tři hvězdy. Jo a soundtrack je sice fajn, ale ve filmu to vyzní tak strašně vynuceně, až se tam vlastně vůbec nehodí. ()

Galerie (293)

Zajímavosti (75)

  • O Sebevražedném oddíle jsme slyšeli i v seriálu Arrow (od r. 2012). Konkrétně v 16. epizodě 2. série Sebevražedný oddíl. Skupina byla pověřena získáním nervového plynu. Oddíl se objevil i v seriálu Smallville (od r. 2001). (TaNya_)
  • Jared Leto (Joker) se pro svou roli nechal inspirovat komiksem "Batman: Arkham – Pochmurný dům v pochmurném světě", který Jokera líčí jako transcendentní, znepokojivou a svůdnou osobnost. Další inspirací byly mexické kartely, šamani a gospelová hudba. (henrycruel)
  • Film se natáčel v Torontu pod krycím názvem Bravo 14. (BloodMax)

Související novinky

James Gunn upřesňuje restart DC

James Gunn upřesňuje restart DC

15.07.2023

Ještě před premiérou Flashe režisér a nový šéf DC Studios James Gunn uvedl, že veškerá komiksová tvorba studia počínaje jeho snímkem Superman: Legacy bude jedno velké propojené univerzum. Již delší… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Viola Davis zpátky v roli Amandy Waller?

Viola Davis zpátky v roli Amandy Waller?

04.05.2022

Zatímco nové vedení studia Warner Bros. vymýšlí, co vlastně sakra dělat s jejich hraným DC portfoliem, respektive jak kupu nesourodých projektů usměrnit tak, aby z toho postupem času vzešlo druhé MCU… (více)

Willem Dafoe jako Joker?

Willem Dafoe jako Joker?

19.01.2022

Herec Willem Dafoe (Spider-Man: Bez domova, Maják, Vražda v Orient expresu) dlouhé roky poslouchá ze všech stran, že by byl perfektní volbou na postavu Jokera. Batmanův arcizáporák a jedna z… (více)

Reklama

Reklama