Reklama

Reklama

Sebevražedný oddíl

  • USA Suicide Squad (více)
Trailer 7
USA, 2016, 123 min (Director's Cut: 134 min, Alternativní 111 min)

Je to dobrý pocit, být ten zlý... Dejte dohromady tým těch nejnebezpečnějších superzločinců na celém světě, kteří si právě kroutí své tresty, vyzbrojte je tím nejefektivnějším arzenálem, který má vláda k dispozici, a pošlete je porazit záhadnou nepřemožitelnou entitu. (Freeman Ent.)

Videa (35)

Trailer 7

Recenze (1 669)

KarelR 

všechny recenze uživatele

Vysoká očekávání Sebevražedný oddíl neplní, zásadní průšvih to ale rozhodně není. Jistě, celá záletka je dost vratká, půlka postav málo prokreslená a finále je nejslabší částí filmu. Pořád ale dostanete svěží a tónově vyladěnou akční řežbu, jíž kraluje cool Deadshot a vyloženě parádní Harley Quinn. Když to Will Smith kropí, je to kinematografická extáze, a to samé platí pro většinu scén s Margot Robbie. Je tedy škoda, že tyhle dva dobíhá jen Viola Davis (Letův Joker nemá na oslňování moc prostoru) a že řada věcí zůstala na půli cestu. Ayer si i přesto zaslouží pochvalu - DCčkový feeling trefil na jedničku. Tak to snad lidé ocení! ()

H34D 

všechny recenze uživatele

Klasicky perfektní efekty a vlastně i velice zdařilá režie, která z některých momentů těží maximum a to např. i za skvělého využití hudby. Bohužel scénář je slabý, a to obzvlášť ve své druhé polovině. Úvod, neboli představení postav je stylový a zábavný, jeden by skoro vzpomenul na Deadpoola, avšak jakmile se přiblížíme k vlastní zápletce, začne tragédie. Z prstu se vycucá random záporák, jedna zdlouhavá, šedivá lokace a série přestřelek, které mohou výstit jen jediným způsobem. Také mi vadilo, že film nebyl dostatečně odvážný, aby hlavní hrdiny vykreslil skutečně jako (bývalé) padouchy, opět je zdůrazněno, že každý je vlastně v jádru velice hodňoučký... Jinak ale stále nadprůměr a rozhodně pokořitel filmů jako Batman vs Superman, X-Men: Apokalypsa... 6/10 ()

Reklama

Hild 

všechny recenze uživatele

Bez debat o třídu lepší než letošní Batman vs Superman a fajn oddechovka. Hodně mi zde ale chyběla práce s postavami a propracovanější děj, ten je totiž opravdu jednoduchý a rozvinutý na příliš malém prostoru. Nikdy by mě pak nenapadlo, že z tak ikonické postavy jakou je Joker, dokáže někdy někdo udělat vedlejší a nepodstatnou figurku. Vážně, kdyby Joker ve filmu nebyl, nic by se nestalo. Velice slabý mi pak přišel i hlavní záporák, kterého si za pár měsíců nebude nikdo pamatovat. V zásadě jsem se ale u filmu bavila, v žádném případě se nejedná o takovou katastrofu, jak si přečtete ve spoustě zahraničních recenzí, jen zkrátka film nenaplnil vysoká očekávání a obrovský potenciál nedokázal využít. Třeba příště. ()

Slasher 

všechny recenze uživatele

Jako Will baví, Margot téměř kouzelná, o screen time obraný přehávající Jared je celkem dost fajn P.I.M.P. "1941 insane gangster" Joker (a dík za tenhle track) a jejich romance byla pro mě highlightem, ale tím za mě končí výčet hvězdiček. Je to bohužel nesvěží, krocená (chtěl/ měl jsem kurva vidět i něco drsnýho, psycho, nekorektního, řádně násilnýho - PG13 je prostě, zvlášť po úspěchu DEADPOOLa, nejhorší katastrofa tohohle filmu), otřesně post-editovaná (nápisy, filtry, zrychlovačky), plná iritujících nebo "meh" postav, slabě ozáporákovaná, tuctově digitálně vrcholící podívaná bez nějakýho pořádnýho směřování a tak vůbec pevný ruky. Mám Ayera moc rád a nějak mi přijde, že za tenhle výsledek snad ani nemůže on, nýbrž vlezlo do něj až moc lidí. Sumárum - co mohl být guilty pleasure vysokorozpočtový explo-masakr roku, je jen těžkoprůměrná sranda na jedno dívání - chčiju. Nevím... škoda... sliboval jsem si něco nevšední a s koulema... whatever... jsem samozřejmě v týmu DC, sem s poctivou a soustředěnou spásou Batflecka. P.S. bonusík ()

Malarkey 

všechny recenze uživatele

Asi tu nemusím zmiňovat, že jsem se na Sebevražedný oddíl hodně těšil. Po filmové Sahaře v kinech za poslední měsíce, byl právě tenhle film kouskem, který se mezi ostatními novinkami pěkně vyjímal. A i díky traileru to vypadalo jako velký mazec. Přiznám se, že očekávání jsem měl podobné, jako u Watchmenů. Nekorektní anti-komiksárna, která jde silně proti proudu. Jenže to by Sebevražedný oddíl musel být úplně jiný film. Tak nejdřív něco k plusům a ty jdou doslova k hercům. Sebevražedná banda je dle očekávání zajímavá a nelze si je neoblíbit. Také Jared Leto jakožto Joker je naprosto luxusní. Dost možná nejstrašidelnější Joker ve filmové historii. Jen s tím problémem, že ve filmu skoro vůbec není. Film přesto, a teď už přecházím k negativům, s nijak objevným příběhem nepřichází a ještě ho vypráví dost nešikovně. První třetina filmu je čisté epizodické seznamování s jednotlivými postavami. Druhá třetina je pak seznámení s mimozemskou entitou, které sebevražedná jednotka bude čelit, a ze které jde minimálně velký respekt. No a poslední třetina je jedna velká týmová akce. Hlubší smysl v příběhu nehledejte. Nicméně akce je solidní. Režisér David Ayer ji nedělal poprvé. Jenže po shlédnutí jsem měl pocit, jak kdybych viděl další obyčejný komiksový film, kterých je v posledních letech hrozně moc. A nebo jsem možná měl příliš velká očekávání. Proto tedy tři hvězdy. Jo a soundtrack je sice fajn, ale ve filmu to vyzní tak strašně vynuceně, až se tam vlastně vůbec nehodí. ()

Galerie (293)

Zajímavosti (75)

  • Scéna v chemičce se odehrává v Ace Chemicals, kde byl v komiksu stvořen Joker (Jared Leto). (spacemaster)

Související novinky

James Gunn upřesňuje restart DC

James Gunn upřesňuje restart DC

15.07.2023

Ještě před premiérou Flashe režisér a nový šéf DC Studios James Gunn uvedl, že veškerá komiksová tvorba studia počínaje jeho snímkem Superman: Legacy bude jedno velké propojené univerzum. Již delší… (více)

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

David Ayer natočí akčňák se Stathamem

07.05.2022

Poslední snímky režiséra Davida Ayera (Drsný časy, Králové ulice) nebyly přijímány vůbec dobře. Sypat se to začalo už Sabotáží z roku 2014, následovala komiksárna od DC Sebevražedný oddíl, který se… (více)

Viola Davis zpátky v roli Amandy Waller?

Viola Davis zpátky v roli Amandy Waller?

04.05.2022

Zatímco nové vedení studia Warner Bros. vymýšlí, co vlastně sakra dělat s jejich hraným DC portfoliem, respektive jak kupu nesourodých projektů usměrnit tak, aby z toho postupem času vzešlo druhé MCU… (více)

Willem Dafoe jako Joker?

Willem Dafoe jako Joker?

19.01.2022

Herec Willem Dafoe (Spider-Man: Bez domova, Maják, Vražda v Orient expresu) dlouhé roky poslouchá ze všech stran, že by byl perfektní volbou na postavu Jokera. Batmanův arcizáporák a jedna z… (více)

Reklama

Reklama